komiks

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika madzia2589, 6 listopada 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. madzia2589

madzia2589 Czeladnik forum

Mam pytanie jak co po kolei robić i evenie bo ja nie rozumiem go

2. eewunia67

eewunia67 Ambasador forum

Ja na początek rozsiewam te eventowe nasiona na dużych polach z wszystkimi dodatkami,tzn...z wodą,nawozem,SN i SNZ,pierwszy zbiór z chutneyem,to 45 nasion z każdego rodzaju,które sieję tak jak poprzednie.Drugi zbiór to 405 nasion jednej i drugiej rośliny,zmieniam na malutkie pola i obsiewam tymi roślinami,na noc powinnam mieć już na wszystkie pola eventówki,które rosną 8 godz..zasiewam,jutro rano pozjadam wszystkie dostępne "dopalacze' na zwiększenie PD(jabłecznik z cukinią,wieniec wiosenny lub dżem wielkanocny i chlebek marchewkowy+babeczka Pinkie Pie) i przed zbiorem eventowych włączę zadanie 1,no i dalej będę siała eventowe.Kiedy wystarczy ich już do zadania 2 oddam rośliny,odbiorę nagrody,między innymi schematy budowy,wybuduję 3 szkolne żaglownie w warsztaciku i postawię na polu ,po to żeby produkowały skrzydła wiatraka potrzebne do 3 i 4 zadania,na pozostałych polach cały czas będą rosły rośliny eventowe tak jak zawsze podczas eventów ;)

Ostatnie edytowanie: 6 listopada 2014
    Dorota1020 lubi to.
  3. TL_Mouse

TL_Mouse Guest

czy autor ma pytania?

4. barabek

barabek Okazjonalny autor

Wszystko pięknie ale nie mam ani zagrody kretów, ani szopów, początkujący gracz, czy uda mi się wykonać te zadania, ja wszystko muszę kupić. Liczę na sąsiadów, i na podpowiedzi, aby zjeść ciastko i mieć ciastko, chodzi o sianogrosze, a zapasemdożynki pozdrawiam,

5. maria5510

maria5510 Wyjątkowy talent

Ewuniu cyt,,,Drugi zbiór to 405 nasion jednej i drugiej rośliny,,,nie bardzo wiem o co tu chodzi???
    Czy na dużych polach ten 2 zbiór rozsiewasz? a już 3 zasiew na małych polach ? tak można zrozumieć

6. eewunia67

barabek kiedy ja byłam początkującym graczem to nawet nie marzyłam żeby kończyć eventy,niestety nie ma tak dobrze żeby gracz który gra miesiąc czy 2 miał takie same możliwości jak gracz,który gra 3 czy 4 lata ;)
    Dostęp do różnych nowych roślin,drzew,zagród czy też zwiększenie szans i możliwości na kończenie eventów wymaga pracy na farmie i pokonywanie kolejnych poziomów.Teraz nowi gracze i tak mają dużo łatwiej:)

maria5510
    405 szt zbieram z 45 dużych pól (9szt..z każdego pola)na których użyłam,wodę,nawóz,super nawóz,super nawóz Zosi i CMJ oczywiście ;)

Dwa pierwsze zasiewy obydwu eventowych roślin robię na dużych polach z wszystkimi dodatkami,a trzecie i kolejne już na małych ;)
    Tym razem jednak stwierdziłam właśnie,że muszę zrobić 3 takie zasiewy na dużych polach,przynajmniej tego magicznego maku,ponieważ dostaliśmy tylko po 5 roślin i te 405 szt... z drugiego zasiewu nie wystarczy żeby obsiać całą farmę na noc ;)

7. jagusiowo

jagusiowo Młodszy ekspert

Włączyłam zegar zbierając rośliny eventowe. Po powtórnym zalogowaniu zegara nie miałam a zostałam przesunięta do zadania drugiego./ oczywiście nie miałam zrobionego pierwszego zadania/. Czy ktoś też tak miał?

8. urszula46

urszula46 Czeladnik forum

Czy CMJ jest potrzebny przy wykonywaniu 1-go zadania komiksu.Może daje jakieś rośliny do stodoły?:music:

9. eewunia67

urszula46 użycie CMJ to bonus +2 roślinki z każdego pola,działa przez 18 h...można przedłużyc jego działanie o 30 %(tak jak wszystkich innych "dopalaczy") babeczką Pinkie Pie ;)

10. GoskaK

GoskaK Ekspert forum

:mad:U mnie dokładnie to samo, a w międzyczasie zebrałam zośkowe eventówki:mad:i PD poszło....

11. nox13

nox13 Młodszy ekspert

dokladnie, u mnie jest to samo nie doliczylo mi pd a zegar sie zatrzymal

12. urszula46

Chodzi mi o to czy zbierając rośliny do Komiksu (na PD) właśnie te dodatkowe 2 roślinki " idą" do stodoły??

13. eewunia67

urszula46 tak,jak użyjesz przed zbiorem CMJ,to roślinki idą do stodoły o 2 więcej z kazdego pola ;)

14. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

idą, a jak urzyjesz CMJ to bedzie jeszcze +2 z kazdego pola czyli 7 zamiast 5, chyba ze z zoską to 9 :)

15. urszula46

Czyli do Komiksu idą PD , a rośliny do stodoły??

16. eewunia67

PD z zebranych eventowych roślin są zaliczane do 1 zadania,jeśli uruchomisz to zadanie przed zbiorem,a roslinki jak zwykle do stodoły ;)

17. urszula46

Dzięki Ewa za cierpliwość:)

18. BA_Chris

BA_Chris Guest

Czy Autorka ma jeszcze pytania? Graczom pięknie dziękuję za okazaną pomoc. :) Przy okazji zapraszam do zapoznania się z najnowszym Ogłoszeniem -->> KLIK :)

19. maria5510

maria5510 Wyjątkowy talent

Ewuniu
    dzięki
    tak myślałam ale pewność mnie zgubiła
    Uważam też że sprawiedliwość teraz jest dla starszych graczy , Ja też wiem że nie można było ewentów ukończyć , a teraz ostatnio były ewenty że gracz z 2-10 poziomem prawie mógł skończyć
    SMOD_Chris
    i w związku z tym OO , że pracują nad tym problemem , nie zaczynać 1 zadania ?
    jesli sa takie problemy ?

Ostatnie edytowanie: 6 listopada 2014
  20. MOD_Caharina

MOD_Caharina Guest

Pytań nie ma, zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.