Opinie Komiks Farmeramy - odcinek VIII

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika TL_Mouse, 24 marca 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. amber♥

amber♥ Komandor forum

Pociesz się ja zawsze dostaję badziew z TS-ów eventowych (nie tylko eventowych)..nawet boćków nie dostałam - chociaż już nie jest nowością ..:(

Pan_Plusz lubi to.
  2. Kathea

Kathea Baron forum

GruGru - bierz poprawkę na to ile trzeba było siać. Z roślin eventowych nigdy jakoś rewelacyjnie nie leciały wypadajki, czyli automatycznie im więcej siania eventówki tym mniej wypadajek.

Im roślina dłużej rośnie tym więcej wypadajek, a jak cały event praktycznie leci się na 4 i 8 godzinnych zielskach, i nie ma czasu na to aby posiać długo rosnące to efekt jest taki a nie inny.

Pan_Plusz lubi to.
  3. GruGru

GruGru Wyjątkowy talent

ja mam dwa zestawy boćków i dwie żabianki, więc jeżeli kiedyś zdarzy się osławione GT to chętnie wymienię

Kathea - brałam to pod uwagę. Ani karnawału, ani serowej, ani tej nie zrobiłam do końca, bo jeszcze nie ten poziom i na CMJ mnie nie stać. Ale z serowej musiałam odpuścić o jedno zadanie więcej, będąc kilkanaście poziomów wyżej w porównaniu do karnawału. Miałam też zielsko dłużej rosnące od badyla eventowego, w karnawale nie, więc owocowe kapelusze zbierałam głównie z eventówki. Dlatego tak mocno mi nie grała różnica w wypadajkach.

Pan_Plusz i amber♥ lubią to.
  4. juliuszka

juliuszka Generał forum

A u mnie bez uruchamiania kasztanowego pnącza zostało jeszcze 500 kubków.
    Event można na spokojnie zrobić, jeżeli solidnie się do niego przygotuje.
    Przed rozpoczęciem najlepiej postawić baobaby i SuperPola.

A z resztą...
    Tyle było tu cennych porad !

Pozdrawiam !

5. GruGru

GruGru Wyjątkowy talent

no tak, tylko baobaby i super pola też trzeba najpierw mieć
    (te drugie dopiero od poziomu 60)

6. empatyczna

empatyczna Chodząca legenda forum

Dla kogo ta mowa??
    Wielu graczy nie ma baobabów i wielu graczy jest młodych stażem więc nie zawsze dają radę to przecież normalne Mają też prawo po narzekać.
    Jednym słowem jest mi przykro że jako gracz z dużym stażem masz tak lekceważący stosunek dla innych..Pozdrawiam..

7. {Monia}

{Monia} Komandor forum

Ukończyłam event rzutem na taśmę. Wypadajki dopisały bez używania uszlachetnienień, event robiłam na dużych polach, dostosowując się do czasu mojej realnej pracy. Dałam radę =)

Z Ts-ów Jeże i Fabryka Strusich jaj żółta, która oczywiście wylądowała w pasku.

8. tkoivusaari001

tkoivusaari001 Ekspert forum

Super pola to juz za chwile zobaczysz ...ale baobaby to niestety watpie...nie za panowania V:(

akinomrd, Pan_Plusz oraz Sookie lubią to.
  9. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Event się zakończył,więc posprzątałam tutaj trochę.Wszystkim którzy event ukończyli gratuluję,a tym Graczom,którym tym razem się nie udało,życzę już dziś powodzenia w następnym evencie.

Pan_Plusz lubi to.
  10. carlain21

carlain21 Chodząca legenda forum

Ja mimo,że do eventu sie przyłożyłam to mam tylko 39 kubków na plusie:)
    Nie mam jeszcze pnacza,baobabów tylko kilaka,ale ich nie było na polu,korzystałam tylko z małych pól, roślin szklarniowych nie posiadam(ulepszeń),miałam same pola,żadnych zagród,2 perfumowe drzewka:)

Rozumiem więc,że innym mogło być ciężko uzbierać tyle wypadajek,nie każdy ma zapas SN na SP i kasztanowe pnacze,ale z roślin szklarniowych,skróceniu ich czasu wzrostu,nawozu(zwykłego) każdy korzystać może:)

Pan_Plusz lubi to.
  11. -klaudia88-1988

-klaudia88-1988 Zaawansowany

Ano właśnie. Super nawóz jest kluczem tutaj,a ja nie kupuję SN i nie mam zamiaru,to co zdobędę w eventach zużywam na rozsiew roślin eventowych. Wszystko w tej grze od pewnego czasu jest robione z myślą o ściągnięciu jak największej sumy realnej gotówki od graczy.

Pan_Plusz i miaa891 lubią to.
  12. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

No to ode mnie jeszcze trzy grosze. Zabrakło mi 141 kubeczków, żeby skończyć ostatnie zadanie. Bardzo się starałam, wyliczyłam wszystko starannie, mam liczną grupę sąsiadów, znajomych i nieznajomych, którzy pomagają mi w zdobywaniu wypadajek. Przy okazji wielkie dzięki za pomoc ! :inlove: Jednak będąc na poziomie 70+, nie mam wielu udogodnień, co powoduje, ze taki event staje się po prostu nudny, denerwujący i przestaje być zabawą. Wolę moje spokojne życie na farmie, bez stresów. Postanowiłam, że na razie w tego typu wyścigu nie będę brała udziału.
    Gratuluje wszystkim i tym którym się udało zakończyć z sukcesem i tym którzy walczyli ale nie skończyli. Pozdrawiam ;)

13. Sookie

Sookie Chodząca legenda forum

Ja event zakończyłam rzutem na taśmę ..godzine przed końcemxDxDxD
    Nie z powodu braku wypadajek a z powodu koszmarnej ilości badyla do wysiania..A jako,że jestem konsekwentna nie usuwam drzew i drzewek na czas eventu czyli cała dzika i kawałek głównej jest wyłączony z eventu..A poza tym- mam ostatnio ogólną niechęć do siania xD

14. 11eveline

11eveline Książę forum

Event przeszedł dość sprawnie, ale tylko dzięki dużym ilościom użytego SN. Kubków pozostało 514 sztuk. Masz rację, nudne są eventy, w których musimy wysiać te tysiące roślin. Kolejne eventy tego typu postaram się odpuścić ( chyba,że nagrody będą super). Gra powinna być przyjemnością, a tego typu eventy pozbawiają przynajmniej mnie radości z zabawy w farmę.

15. Pan_Plusz

Pan_Plusz Koneser forum

Ha! Z SN już się trochę wypstrykałaś? Czekaj na kolejny event... Pozbawią Cię resztek zapasów! ;)

A tak na poważnie, to ja też popłynąłem z SN i tak sobie myślę, że chyba niepotrzebnie... Nie rozumiem sam siebie teraz, dlaczego zużyłem SN żeby zdobyć SP... o_O Przecież SP mogę wyprodukować w moim mega-hiper-przyspieszonym młynie, a SN mogę wyłącznie kupić za FL (patrz: w zasadzie realne pieniądze...). Muszę robić na odwrót: zużywać SP, żeby wygrywać SN :eek:

<edit> Eureka o_O

16. iwonanana

iwonanana Baron forum

Przyznam, ze tez czuje sie znudzona, miala byc nowa mechanika, ale to chyba chodzilo o czystki Ten zrobilam, nad innymi podobnymi sie grubo zastanowie.

17. Pan_Plusz

Pan_Plusz Koneser forum

Ja tam znudzony nie jestem - przez (podejrzewam) jeszcze dwie godziny będę sprzątać sajgon na polach po minionym evencie.

:sleepy:

18. orkiszowiec

orkiszowiec Baron forum

W poprzednim evencie potrzebnych było 900 wypadajek - miałem 112 na plusie.
    W tym już 950 - miałem 218 więcej.
    Wydaje mi się, że decydujący wpływ na to miało ulepszenie pucharu "zawody rolnicze" o dwa oczka.
    Łącznie z roślinnym to jest razem 27%.
    Nie mam pnącza, ani baobabów.
    W dalszym ciągu wszystko co zarobię przeznaczam na zakup kukułek - to najtańsze zwierzę do ulepszania 110SG za 153 SG równowartości.
    A pasza dla kukułek u mnie na targu po 1788 SG. Nic tylko kręcić :)

Pan_Plusz, SMOD_Atena oraz gosiagosia60 lubią to.
  19. Sookie

Sookie Chodząca legenda forum

o..droga ta pasza.. Ja mam jakieś 26000 kukułek to nie karmię..

Pan_Plusz lubi to.
  20. dzika_farmerka

dzika_farmerka Wielki mistrz forum

czy salon pielęgnacji akcja nie powinien zniknąć i wymienić się na SG i PD? ja dalej mam w pasku
    dynie i arbuzy też mam w stodole, kubki też mi zalegają - kiedy zostaną wymienione?

Pan_Plusz lubi to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.