kombajn

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika cyfrzak, 31 grudnia 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. cyfrzak

cyfrzak Wielki mistrz forum

siemka, dziwna sprawa z tym kombajnem, miałem całą łąkę małych pól, usunąłem 80 i postawiłem na nie duże pola 2x2, posiałem kombajnem, tyle że posiało na małych polach, to w końcu jest błąd czy nie, mi się wydaje że powinien posiać na dużych, proszę o wyjaśnienie tej sprawy :D

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

cyfrzak jeśli masz położone pola o różnej wielkości i siejesz siewnikiem to on nie wybiera kolejno pól do obsiania tylko sieje losowo na różnych polach. Jeśli jednak chodzi o to, że usunąłeś małe pola i położyłeś same duże, a po obsianiu okazało się, że pola jednak nie zostały zmienione i obsiane są małe, to być może miała miejsce jakaś krótka przerwa w dostawie internetu i Twoje czynności były widoczne na poziomie Twojego komputera czyli na farmie, jednak z powodu tej przerwy nie zostały przesłane i zapisane na serwerze. Takie sytuacje czasami się zdarzają jak mamy niestabilne połączenie i aby upewnić się, że nasze czynności zostały zapisane to najlepiej przejść na inną część farmy lub odświeżyć grę.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

3. cyfrzak

nie nie, usunalem tylko czesc małych, pozostale male zostawione były, postawilo prawidłowo duże, i były 20 duże i reszta małych, po uzycieu siewnika posial na małych, może to ma wpływ na czas postawienia i sieje najpierw na wcześniej powstalych

4. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

dodalbym jeszcze od siebie ze,obsiew na glownej lace oraz dzikiej nastepuje zawsze od pol umieszczonych w leym gornym rogu ,natomiast na lesnej zaczyna siac na polach ulozonych w pierwszej strefie a potem przechodzi do drugiej itd

5. cyfrzak

następnym razem usune wszystkie pola i postawie tylko te na których ma siac to nie będzie bledu :D

może to nie blad tylko taka mechanika kombajnu :)

6. SMOD_Atena

-norbijas- dziękuję za pomoc.

Ja akurat zmieniam pola tylko w czasie eventów, wtedy usuwam wszystkie małe i umieszczam 5 czy 10 pól dużych, sieję rośliny eventowe, podlewam, itd...umieszczam na pozostałym miejscu małe pola i sieję coś innego o podobnym czasie wzrostu tak aby zebrać jednocześnie. Nie zwracałam nigdy szczególnej uwagi jak są obsiewane te położone później pola, ale wydaje mi się, że jest właśnie tak jak napisał -norbijas-.

cyfrzak czy masz jeszcze jakieś pytanie?

margaretazet lubi to.
  7. cyfrzak

oki dzięki za pomoc, będę robic tak jak ty Ateno, pytan brak zamykamy, i szczęśliwego nowego roku :D

8. SMOD_Atena

Bardzo proszę, dziękuję za życzenia i również wszystkiego najlepszego w Nowym Roku życzę. A skoro pytań brak to temat zamykamy.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.