kombaj

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika -wiercipiętka-, 4 marca 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. -wiercipiętka-

-wiercipiętka- Wielki mistrz forum

Zastanawiam się po co jest w tej grze kombajn i kupony na niego, lepiej niech w to miejsce będą w evencie złote banany. Zasiew i zbiór ręczny tra szybciej niż przy użyciu kombajnu, gdyż albo przeważnie nie działa, lub działa po kilku minutach , a na domiar złego to i tak później okazuje się że pola ponownie posiadają uprawy przed zbiorem ,a zagrody nie zebrane.
    Po co ta sztuka, dla sztuki i jeszcze proponuje wydawanie darmo floreny za nieużyteczny kombajn.

2. {Monia}

{Monia} Fanatyk forum

U mnie kombajn zwykle działa poprawnie, wszystko w kilka sekund jest obrobione. Jeśli ty masz jakieś problemy z jego działaniem powinieneś wyczyścić ciasteczka w przeglądarce i historię flashową, widocznie przez zapchaną przeglądarkę gra Ci sie zacina.

3. -wiercipiętka-

-wiercipiętka- Wielki mistrz forum

Gra działa tylko kombajn nie bardzo, czyszczenie nic nie daje, zresztą na kilku komputerach sprawdzałem i ten problem jest od lat

4. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

{Monia},dziękuję za pomoc.

-wiercipiętka-
    Jeśli na kilku komputerach sprawdzałeś i jak napisałeś "czyszczenie nic nie daje" (domyślam się że ciasteczka flashowe oraz pamięć przeglądarki również wyczyszczone) to być może jest jakiś problem z Twoim łączem internetowym,jest za bardzo obciążone czy też szybkość jest zbyt niska.No nie wiem,przyczyny mogą być różne,ale jak widzisz jesteś jedyną osobą z takim problemem,więc nie można powiedzieć,że problem leży po stronie gry.Mimo wszystko zapraszam jeszcze do zapoznania się z poradnikiem : >>>KLIK<<< i zastosowanie się do wszystkich wskazówek w nim zawartych.

5. Alan1907

Alan1907 Wyjątkowy talent

SMOD Atena nie sadze by wiercipiętka była jedyna osoba z tym problemem ale inni podobnie jak i ja o tym po prostu nie pisza bo juz ręce opadaja

6. SMOD_Wadera*

SMOD_Wadera* Guest

Alan1907, zapytam dla pewności czy masz wyczyszczone ciasteczka flashowe, aktualną wersję AFP, czy zastosowałeś się do wszystkich porad zawartych w poradniku podanym przez SMOD_Atenę? :)

7. Alan1907

Alan1907 Wyjątkowy talent

Wadera nie do mnie to pytanie bo ja odniosłem sie jedynie do wypowiedzi Ateny a ja juz nie komenuje ile daje czyszczenie ciasteczek gdyz robie to na bieżaco . Problem z kombajnem pojawia sie dosc czesto nie mi jednemu jak czytam . Dla mnie temat mozna zamknac bo nic to nie zmieni :(

8. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Alan1907

Oczywiście masz pełne prawo mieć swoje zdanie na ten czy inny temat,ale ja też na bieżąco czytam wypowiedzi Graczy,mało tego sama jestem takim samym Graczem jak Ty czy inni i z moich obserwacji,jak i z ponad czteroletniego doświadczenia w grze wiem,że co jakiś czas(nie codziennie)jest bardzo wskazane i przynosi pozytywny skutek czyszczenie ciasteczek cookies,flashowych oraz pamięci przeglądarki.Ponadto Gracze,którzy nie mają ustawionej automatycznej aktualizacji wtyczki Adobe Flash Player czy samej przeglądarki,muszą również o niej pamiętać i ją aktualizować tak aby gra działała poprawnie.Takie standardowe czynności nie są jednorazowe i nie wystarczy wykonać ich raz na kilka lat.Większość odwiedzanych przez nas stron używa ciasteczek cookies i zapycha nimi pamięć magazynu,a w związku z tym należy mieć to na uwadze i te ciasteczka usuwać,żeby na bieżąco było miejsce na kolejne,itd....Poza tym nasza gra ma swoje wymagania sprzętowe.np...odpowiedni system operacyjny,pamięć RAM,itd...ale te wszystkie informacje znajdują się w poradniku,do którego lektury serdecznie zapraszam :>>>Gdy gra nie działa - poradnik<<<

Ja oprócz tego polecam używanie programów czyszczących np..."Adw Cleaner" czy "Advanced SystemCare",te niewielkie programy skutecznie oczyszczają nasze przeglądarki i system ze śmieci pozostawionych przez różne odwiedzane strony czy odinstalowane programy szpiegujące,itp....

-wiercipiętka- czy zastosowałaś/eś się do wskazówek z podanego poradnika i czy Twój problem ustąpił czy masz jeszcze jakieś pytanie?

Ostatnie edytowanie: 5 marca 2015
  9. szeszele

szeszele Naśladowca mistrzów

jak można wyczyścić historię flashową , bo ciasteczka systematycznie czyszczę a tego nie bo nie mam pojęcia

10. SMOD_Wadera*

SMOD_Wadera* Guest

11. Autor od dłuższego czasu nie udziela się w swoim wątku więc kłódeczka :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.