kolorowe zwierzaki

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika nikolcia30, 14 marca 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. nikolcia30

nikolcia30 Mistrz forum

Czy ktoś już moze kiedykolwiek obliczał lub gdzie moge znalezdz informacje ile potrzeba kazdego rodzaju kolorowych zwierzat aby wychodować np kurke złotą lub świnke skarbonke itp

chodzi m o to aby wiedziec ile od poczatku do konca kolorowej chodowli trzeba mieć zwierzaków aby otrzymać 1 zwierzatko ostatnie oczywiście ie biore pod uwage przeskoków w mini ewenencie BB tylko zwykłą tak bez BB

2. MOD_Kirito

MOD_Kirito Guest

Witaj,

Niestety nie ma takich obliczeń. Musisz pamiętać, że system jest losowy. Co oznacza że u różnych graczy mogą pojawić się różne wyniki, jedni będą mieli przeskoki i będą potrzebowali mniej innym zejdzie więcej zwierzątek. Hodowanie podczas BB jeszcze bardziej komplikuje sprawę. Wszystkie te zmienne wpływają na ilość potrzebnych zwierzaków.

Możemy gdybać i szacować teoretycznie. Z wiedzy jaką nabyłem na forum, to w przypadkach podobnych pytań padały liczby około 400. Jednak nie jestem wstanie ich potwierdzić.

Możesz oczywiście sam/a policzyć ile potrzeba zwierzaków przy założeniu, że będzie zero przeskoków za każdym razem idziemy do przodu itp. Jednak znowu wyjdzie Ci tylko szacunkowa liczba.

Czy mogę w czymś jeszcze pomóc ?

3. nikolcia30

nikolcia30 Mistrz forum

dziekuje to mi wystarczy a z obliczen takich bez przeskokow to wynika że tych pierwszych zwierzakow trzeba miec grubo ponad 1000aby tak po kolei dojsc do ostatniego licząc ze na 1 nastepne potrzeba 4 wczesniejsze inaczej na jedna brozowa np świnke trzeba 4 zwykłe byz brozowych wychodować odpowiednią ilośc swinek na nastepne poziomy wychodzą mi kosmiczne sumy a w przeskokach nawet przy BB nie mam za wielkiego szczęścia i nie robie miksów ostatnio nawet z 4 małpek cyrkowych zamiast miec piracka cofneło mi do rajskiej a jak napisałam do PT to po sprawdzeniu stwierdzili że wszystki było ok i nie widzieli błedu ..... no cóż pozostaje mi liczyć na szczęście i ewenenty z duzą ilości

troche załuje bo tuż przed moim powrotem był ponoć jakiś ewent gdzie jakaś królowa sypała złotymi bananami a ja na wyspie utknęłam a misiji nie zrobie bo musze przejsc sporo poziomów aby odblokowac roślinki które pozwolą mi sie na bahamie dalej rozwijac i robić misje dlatego chciałam pokombinować przy misji miłośnićy zupy ale z tego co widze to tez zejdzie mi sporo czasu

4. MOD_Kirito

MOD_Kirito Guest

Pamiętaj, że system jest losowy. Nie ma jednego schematu. Z tego co wiem, to dużo osób zupę robi na zasadzie kupowania na targu. Raz osobiście jak hodowałem to z czterech brązowych owiec dostałem cukrową. Wprawdzie zdarzyło mi się to na te kilka lat gry tylko raz, ale pokazuje że system jest losowy i do końca nigdy nie można wiedzieć co wypadnie.

Od nośnie złotych bananów. Obecnie mamy dwa pola, które możemy wykorzystać do siania na wyspie. Podstawową mapę i las deszczowy. Istnienie drugiej planszy pomogło przyśpieszyć zdobywanie złotych bananów, nawet bez wymienionego itemu. Więcej o lesie przeczytasz w poradniku : Las Deszczowy
    Jeśli chodzi o itemy, to mówimy tutaj o jednym z tych : Kociana Jones, Świątynia Złotego Banana . Oczywiście nie są już do zdobycia.

Czy mogę w czymś jeszcze pomóc ?

5. nikolcia30

nikolcia30 Mistrz forum

wydaje mi sie że juz wszystko dokladnie wiem las deszczowy mam odkryty ale tez nie idzie za szybko no cóz w tym wypadku jedynie pozostaje mi abyś życzył mi powodzenia i ewentualnych cudownych przeskowów w klonowaniu za co z góry dziekuje

6. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Każde prawidłowe klonowanie (4x1) daje 100% 1 zwierzaka o poziom wyżej. Nie licząc przeskoków, to podstawowych trzeba bardzo dużo.
    O ile się nie walnąłem to będzie tak:
    Aby dojść do ostatniego mamy po drodze 8 etapów, na każde klonowanie wchodzą 4 zwierzaki, więc aby mieć na pewno ostatniego klona trzeba 4^8=65536 zwierzaków podstawowych.
    No i SP 65536/4=16384 klonowań, a to daje 32768 SP
    I masz na 100% ostatniego klona.

myszulka i ***kacper*** lubią to.
  7. nikolcia30

nikolcia30 Mistrz forum

też mi tak wychodziło i te ilości mnie przeraziły i myślałamże ja jakoś żle licze ale widać mimo iż orłem z matematyki nie byłam to jeszcze umiem poprawinie używać kalkulatora

w tym wypadku faktycznie pozostaje liczyć na cud zwłaszcza że nie inwestuje realnej kasy w gre

8. MOD_Kirito

MOD_Kirito Guest

Dziękuje bardzo graczowi za pomoc, mam nadzieje, że te wyliczenia coś pomogą. Widzę że dane podawane w przeszłości były bardzo szacunkowe i mijające się z rzeczywistością.

Czy autor wątku ma jeszcze jakieś pytania ?

9. nikolcia30

nikolcia30 Mistrz forum

nie dziekuje za pomoc

10. MOD_Kirito

MOD_Kirito Guest

Ciesze się, że wszystko zostało wyjaśnione. Powodzenia życzę w hodowaniu zwierzątek :)

Autor wątku nie ma dalszych pytań, temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.