Koci elf - większe zbiory

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika krasnoludek10, 11 października 2024.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Czy jest coś, co zwiększa zbiory kocich elfów (oprócz bonusów na wszystko czy dedykowanych zagrodom)? Pytam się, bo np. dla świetlików jest kadzidło ze srebrnym płomieniem.

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Jeśli chodzi o przetwory z Dzielnicy to nie ma nic takiego dla koci elfów a przynajmniej ja nie kojarzę.

Ale zerknij proszę sam:
    Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

3. krasnoludek10

Tak, jedno. Jest gdzieś spis pnączy z nagrodami, bo w pojedynczych itemach raczej nie ma plusów dla zwierząt? No chyba, że się mylę. A może dla upiornych świetlików jest tego więcej.

4. SMOD_Atena

Tak, spis wszystkich rzędów (prócz tych najnowszych z obecnych eventów) znajdziesz w tabelach z poradnika:
    z eventów, wyprzedaży lub misji: [​IMG]

Najlepiej użyć kombinację klawiszy Ctrl+F a w okienku wyszukiwania wpisać interesujący nas przedmiot, np. świetlik.

W najnowszym będzie taki bonus:

Rząd chmur "Klątwa Inutepa II"
    Wymaga po 1 szt. każdego z eventowych itemów oraz 1 dowolnego przedmiotu o wymiarach 2x2.
    Co 36 godz. będzie dawać:
    · 8.000 PD x Poziom Farmy,
    · +1 do zbiorów z kryjówek upiornego świetlika przez 6 godz.,
    · +1 do zbiorów z domów dla koci elfów przez 6 godz.

Czy w czymś jeszcze mogę Ci pomóc?

krasnoludek10 lubi to.
  5. krasnoludek10

Skoro w pojedynczych itemach raczej nie ma plusów dla zwierząt, to nie. Dziękuję bardzo:) Poza tym i tak itemy mogę sprawdzić tylko te z inwentarza;)

6. SMOD_Atena

Najpierw pytałeś o przetwory - dla koci elfów nie ma.
    Rząd chmur konkretnie dla koci elfów wyżej podałam.
    A jeśli chodzi o itemy to jest kilka takich, które dają bonus dla wszystkich lub tylko pełniowych zagród:

Jaskinia dynioducha
    Zajmuje 1 pole
    Można postawić na wszystkich polach Farmy i Bahamaramy,
    w Nawiedzonym domu lub na Wybiegu dla zwierzaków domowych
    Co 20 godzin daje 5.000 PD/TPD,
    2 x Skrzynia nocy pełni księżyca,
    +1 do zbioru przedmiotów pełni księżyca (uprawy, drzewa, zagrody i warsztaty) przez 10 h.

Bakłajajo nietoperza Szwadronu Strachów

Może zostać postawione tylko na Wybiegu dla zwierzaków domowych lub w Nawiedzonym domu.
    Co 72 godziny daje 15.000 PD, 1 x Skrzynia nietoperzych przysmaków, 1 x większy zysk ze zbiorów w kategorii Przedmioty pełni księżyca (+1 z upraw, drzew, zagród, warsztatów przez 8 godzin).

Kokon neonowego motyla.

Użycie ulepszeń kokonu neonowego motyla pozwoli na zwiększenie wartości przedmiotu.

I oczywiście Kosiarz trawy (+) = bonus +1 do zbioru z zagród przez 10 godzin (max. 12 ładunków).

Więcej itemów nie kojarzę. Poza tym są jeszcze bonusy zapisywane w Towarach konsumpcyjnych, które aktywujemy w slotach i ten dla Przedmiotów pełni księżyca (nie zajmujący slotu).

Czy chcesz jeszcze o coś zapytać?

7. krasnoludek10

Nie. A o bonusach po części pisałem (patrz pierwszy post):)

8. SMOD_Atena

Tak widzę pierwszy post, jest tam mowa o bonusie z przetwórni więc do tego się odniosłam.

A skoro nie masz już pytań to temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.