Klub Nałogowców

Temat na forum 'Kluby użytkowników' rozpoczęty przez użytkownika MarLena.83, 25 sierpnia 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. *ewa*

*ewa* Chodząca legenda forum

miłej zumby:D

2. WhateverHappenes

WhateverHappenes Cesarz forum

Mnie się wczoraj też nie chciało iść na mój aerobik dance ale poszłam i byłam zadowolona że poszłam :p

moje rybki mają nowy napowietrzacz 8)tylko że jakby mogły to by mi natrzaskały płetwami zanim doszłam jak ustawić regulację w tym nowym ustrojstwie-.-

3. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

a ja sie utwierdziłam ze jak jest zastępstwo z pewna panią to chodzić NIE bede...kilka osob w polowie wyszło i ja mialam ochote....
    masakra...nie wiem skad ona bierze piosenki i układy ale to nie moj styl.... :(

4. *ewa*

zazdroszczę Ci rybek:oops:
    uwielbiam rybki,ale nie stać mnie na całe oprzyrządowanie:(
    kiedyś miałam akwarium,ale było zwykłe tylko z najważniejszymi przyrządami,bez oświetlenia,przykryte tekturą,mój podopieczny ma super akwarium i u niego nie mogę się napatrzeć...........

5. WhateverHappenes

pogadaj z podopiecznym :) jak ktoś ma akwarium to pewnie ma u siebie on albo ktoś ze znajomych nieużywane oprzyrządowanie albo jakieś niewielkie akwarium, można też w internecie kupić niedrogo całe używane akwarium ale to prawda 8)nie jest to tania zabawa, nawet nie myślałam jak zakładałam

popatrz np. na OLX , są akwaria z całym osprzętem 100 litrów za 300 zł . Akwarium 20-30 litrów z osprzętem za 50 zł.-to nie jest duże akwarium ale na jednego bojownika i 5-7 neonek akurat :)
    Trzeba tylko poszukać;)są super okazje
    tylko nie trzymaj rybek w kuli :eek:

Zresztą Mamciu drogo kosztuje jak do dużego akwarium trzeba kupić filtr zewnętrzny, napowietrzacz i grzałkę i jeszcze świetlówki. W przypadku małego akwarium masz filtr wewnętrzny, który od razu też Ci napowietrza wodę , grzałki najczęściej nie potrzeba bo tą ilość wody to ogrzeje świetlówka. Mniej kosztuje też żwirek i inne wyposażenie typu skałki czy rośliny:)

6. *ewa*

właśnie miałam 30 litrowe:D
    teraz chciałabym takie ok. 100 litrowe.........
    muszę pogadać z dziećmi,może..................

7. WhateverHappenes

przelicz sobie to dobrze- popytaj znajomych o akwarium bo ono wraz z pokrywą będzie najdroższe.
    30 litrów to najmniejsze akwarium :) Tam trzeba z 1,5-2 kg żwirku to jest 2-3 złote, jakaś grota 6-12 , roslinka żywa to 10-20 zł i filtr wewnętrzny myślę koło 40 zł
    ale do takiego akwarium to mała obsada ;)bojownik i stadko neonek. Małe rybki pozwolą na stworzenie proporcjonalnego miniaturowego krajobrazu w akwarium

tylko trzeba się jeszcze zaopatrzyć w odmulacz do czyszczenia dna akwarium i ściągania wody przy podmianach8)

8. *ewa*

ja po prostu wypuszczałam wodę przy pomocy rury,wyjmowałam i płukałam żwirek (miałam kolorowy),płukałam akwarium,wrzucałam wszystko z powrotem,podgrzewałam wodę i wkładałam rybki
    małe było akwarium,ale wtedy większego nie miałam gdzie postawić,to stało w regale,kiedy zmieniałam regał musiałam oddać akwarium,bo nie miałam gdzie postawić:(
    odkryłam stajennych i mam:
    czerwone kaczki
    pomarańczowe kameleony
    pomarańczowe osły x 2
    gołębie
    wilki x 2
    dziobaki
    pancernych
    boćki

Ostatnie edytowanie: 20 listopada 2015
  9. Alairë

Alairë Generał forum

Cześć Nałogi,
    też miałam kiedyś rybki, nawet parę latek, ale mi umarły:cry:...
    Ale pamiętam, że z czyszczeniem akwarium to była zabawa, glony były najgorsze.
    No i mama nie była specjalnie zadowolona, że trzymałam rurecznik w lodówce... ;)

Gratki Mamciu pancerników :inlove:.
    Ja się chyba nie skuszę na Ts/y, bo kasę oszczędzam. Florków nie kupuję.
    Na psa zbieram :inlove::inlove::inlove:.
    Mam już zarezerwowanego w 2 hodowlach, tak profilaktycznie, gdyby w jednej się nie udało. Nie da się przewidzieć terminów cieczek, no i wyniku finału sprawy ;).

Co się naszukałam to moje, ale w końcu znalazłam 1 w moim mieście, a drugą 100 km dalej. Są i owszem, ale za daleko ode mnie to byłby problem no i koszta by wzrosły (benzyna i opłaty za autostrady w obie strony). Trzymajcie proszę kciuki, żeby się udało :music:.
    Późną wiosną mam nadzieję być już szczęśliwą posiadaczką szczeniaka rasy Shiba Inu :inlove::inlove::inlove:. I żeby nie było, to nie nasz event hodowlany mnie zainspirował, tylko zdopingował. Wcześniej już dostałam takiego fixum dyrdum... :p.
    Zakochałam się i zwariowałam kompletnie na punkcie tej pięknej i mało jeszcze popularnej u nas rasy. Takie mam marzenie i staram się ze wszystkich sił do niego dążyć, bo czymże jest życie bez marzeń.... ;)

10. ells.w87

ells.w87 Komandor forum

Dobry dzien :)
    Olu slusznie ;) trzeba miec marzenia :)
    My tez sie zebralismy i w styczniu sprowadzamy czlonka rodziny - labradora :)
    u mnie 10 TS stoi- 1 odkryty: dziobaki

Wracam do lozka. Urlop skonczyl sie bolesnie

Alairë lubi to.
  11. *ewa*

witaski kochani:D
    mnie na takie rasy piesków nie stać:cry:
    co do TSów zamierzam kupić jeszcze kilka,ale muszę użebrać u dziecka kasę na smska.............
    za to na mojej najmłodszej faremce zagościły 2 łabądki:D

12. Hesarenka64

Hesarenka64 Baron forum

Witajcie
    Grateczki Ewuś na młodych faremkach :D
    Ja też się cieszę
    2 x łabędzie :inlove:
    2 x koniki pomarańczowe
    2 X gęsi pomarańczowe
    kozy pomarańczowe
    gołąbki
    kogutki
    jeże

Rybki też kiedyś miałam ale takie popularniejsze wtedy - rybę jajo i welonki. Mieczyki i mnóstwo gupików trudno było je policzyć. Mnożyły się na potęgę we wgłębce która sobie rosła w akwarium. Takie średnie koło 100 literków. Tylko jak moje koty zaczęły namiętnie polować to bałam się o całość szyb i zlikwidowałam.

13. WhateverHappenes

Witajcie nałogi :)
    Ja mam akwarium tak chyba od 8 lat. Teraz buszuje w nim plecostomus i pływa porę kirysków, żałobniczek i danio.

Hesarenko mojemu kotu Cezarowi zdarzyło się dwa razy pływać w moim akwarium ( 110 litrów) raz nie wiedział co to jest i wlazł jak było wody do połowy a drugi raz wskoczył z taboretu-tylko nie wziął pod uwagę tego, że pokrywę zabrałam do łazienki do wyszorowania. Usłyszałam tylko takie chluuup i zobaczyłam jak stoi oparty przednimi łapami o brzeg akwarium

Shiba Inu to piękna stara rasa psów:inlove:tylko droga :music:cieszę się ,że planujesz następnego piesia

z tego co pamiętam to jest rasa hodowana na japońskim dworze cesarskim 8)

kupiłam jednego TSa

14. *ewa*

witaski dziubaski:D
    na mojej głównej faremce łabądków niet:cry:

15. WhateverHappenes

a mi urosła pomarańczowa obora więc dziękuję TSom :wuerg:

chrumcia91 lubi to.
  16. 122qwazi

122qwazi Fanatyk forum

Witam Nałogi poniedziałkowo. :)
    [​IMG]Focha se strzeliłam na ts. dziobaki, wilki ,pomarańczowe świnie żaby i 2*jeże.
    Się pytam -a gdzie łabądki?8)

Ostatnie edytowanie: 23 listopada 2015
  17. WhateverHappenes

łabądki dostali ONI-.-ewentualnie INNI

witam poniedziałkowo :)
    o traktorkach nałogi czytały ?

18. *ewa*

ja też pytam gdzie łabądki?????????:cry::cry::cry:

o traktorkach czytały i nic nie zrozumiały:oops::(

19. 122qwazi

122qwazi Fanatyk forum

Witam Urocze.
    Traktory czytali i zrozumieli. Da się zrobić na samych wypadajkach bez siania badyla i rujnowania farmy. :)
    A że u mnie z wypadajkami zawsze do części niewymownej to sieję badyla na bahamie coby trochę turbolencją wspomóc. :)
    Idę szukać listy wypadajkowej. :D
    Już znalazłam taką.
    mamaewa62
    --mamuńka-
    --mamuś-
    122qwazi
    marcin_36
    klarak
    kostka88
    poker28
    *Goga*
    ells.w87
    Alairë
    WhateverHappenes
    -olga-95
    jooy69

Ostatnie edytowanie: 24 listopada 2015
  20. *ewa*

Mariola dzięki za znalezienie listy:D
    trochę ją zweryfikuję,bo tym razem robię tylko na głównej,więc -mamuńka- i --mamuś- wykreślam
    mamaewa62
    122qwazi
    marcin_36
    klarak
    kostka88
    poker28
    *Goga*
    ells.w87
    Alairë
    WhateverHappenes
    -olga-95
    jooy69
    z całej farmy wyleciało 77 wypadajek:(
    tak źle chyba jeszcze nie miałam:(
    zdecydowałam się na wariant 2.............
    muszę dosiać nieco słonecznika,ale to nie problem............
    kasztanka będę mogła odpalić dopiero ok. godz. 20.30..............

Ostatnie edytowanie: 24 listopada 2015