Klub Nałogowców

Temat na forum 'Kluby użytkowników' rozpoczęty przez użytkownika MarLena.83, 25 sierpnia 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. eewunia67

eewunia67 Ambasador forum

O oooo dzięki Ci dobra kobieto za tą kawusię,wypiję ze 3 porcje chyba,bo jakoś mnie muli:sleepy:

A te ciasteczka śmieszne jak chlebki wyglądają xD

2. WhateverHappenes

WhateverHappenes Cesarz forum

to są zmielone migdały z cukrem i białkiem, później lepi się kulkę , obtacza w cukrze pudrze , daje na wierzch orzeszek albo marmoladę, 15 minut w piekarniku i włala ;)

Składniki na około 40 ciastek:
    • 3 białka
    • 300 g zmielonych migdałów
    • 300 g cukru pudru + więcej do obtoczenia ciastek
    • 1 łyżka miodu lub golden syrupu
    • nadzienie: dowolne konfitury, lemon curd, płatki migdałów, creme patissiere itp.
    Wszystkie składniki zmiksować na gęstą, plastyczną masę. Masa może się kleić. Przykryć folią spożywczą, wstawić do lodówki na przynajmniej 30 minut, do schłodzenia.
    Po tym czasie formować z ciasta nieduże kulki, wielkości małego orzecha włoskiego, obtaczać w cukrze pudrze. Układać na blaszce zachowując odstępy - ciastka podwajają objętość. Lekko spłaszczyć. Końcem drewnianej łyżki zrobić wgłębienia w ciastkach, wypełniać je niedużą ilością dowolnego nadzienia.
    Piec w temperaturze 180ºC przez około 15 minut. Wystudzić na kratce.

przepis Dorotki z Moje Wypieki

3. eewunia67

No to pewnie mniamniuśne takie ciacha,ale ja tylko jeść lubię a piec nie cierpię [​IMG]:p
    Chociaż ten przepis wydaje się łatwy i szybki,może kiedyś wypróbuję jak będę miała natchnienie :p

4. WhateverHappenes

upiecz koniecznie :)
    są proste a przy okazji bardzo reprezentacyjne ...mam na myśli gości

5. *ewa*

*ewa* Chodząca legenda forum

witam nie witanych:D
    Małgoś dzięki za kawusię i pyszności:*
    a przepis wypróbuję napewno:D

6. MOD_Caharina

MOD_Caharina Guest

Ja zrobiłam sobie małą popołudniową kawkę... To przestawianie czasu wybija mnie całkowicie z rytmu spania...

7. WhateverHappenes

8. MOD_Caharina

MOD_Caharina Guest

U mnie ruszył. Posiałam eventowe :)

9. *ewa*

mnie też to przestawienie czasu wybiło z rytmu:(
    już jest,mnie na wstępie powitało tylko 113 wypadajek:(

10. MOD_Caharina

MOD_Caharina Guest

Ja mam zazwyczaj ciężką noc przed poniedziałkiem. Ale dzisiaj to było ju wybitnie >:(

11. WhateverHappenes

mam wielkie ZERO roślin >:(

12. eewunia67

A przelogowałaś się Małgoś?wiem ze to głupie pytanie,ale może zapomniałaś :oops:

13. WhateverHappenes

za trzecim razem chytło z roślinkami 8)
    teraz godzinka na zajęcia domowe

14. *ewa*

uaktualniona lista potrzebujących:
    Alairë
    WhateverHappenes
    klarak
    kostka88
    janek22.
    marcin_36
    poker28
    *Goga*
    haft61
    babula40
    *aniolek
    andziak77
    1qwa
    MarLena.83

15. marcin_36

marcin_36 Komandor forum

Dobry wieczór Nałogusie
    Ciasteczka były i kawa tyz ale ja nie zdazylem jak to ja :p Ewus ja też lubie jeść ale piec to juz nie :D
    Ewuniu dzięki za wpisanie mnie na listę, właśnie sie zabieram za evencik.

16. *ewa*

jakże mogłoby Cię zabraknąć słonko:D
    bierz się,bierz...................

17. Angel

Angel Książę forum

Witam Nałogi!:D

Mili , Anita skończyła z grami.
    Sisuniu, to na bank nie Anitka, pisała kiedyś, że nie ma ochoty już na żadne gry, bo to pochłaniacze czasu i pieniędzy są. Trudno się z nią nie zgodzić.8) Wiem, że konto na farmie usunęła przez pomoc techniczną, zresztą chyba o tym pisała.
    Sama bym chętnie skasowała konto, nie gram, a żal mi go...:oops: Tyle lat codziennej gry, tyle godzin, od rana do nocy, tyle kasy włożone...tego żal... Myślę czasem, że jakbym je usunęła to bym żałowała, a jak mam to po prostu wiem, że jest, ale nie kusi mnie żeby wchodzić. Jakaś taka pokrętna myśl mną kieruje.-.-

Nie mam czasu na nic. Nie pracuję, a zabiegana jestem, jak nie wiem. Dziś jak wyszłam z domu o 7:45, tak wróciłam do domu dopiero ok. 16:00. Na chwilkę w trakcie dnia wpadłam do domu, kliknęłam w grę i jechałam dalej.
    Ja dentysta, mały mój dentysta, sprawy urzędowe i zakupy...no masakra.8)
    Nie wiem co bym zrobiła jakbym pracowała...kiedy czas na to wszystko?:oops:

Lecę z małym teraz zadanie odrobić do szkoły, bo w ub. tygodniu chorował i nie chodził, więc pani mu kilka stron zaznaczyła. :sleepy:

Miłego wieczoru. Pozdrowionka!xD

18. marcin_36

marcin_36 Komandor forum

Witaj zabiegana Natko
    Ewuniu ja juz sie zabralem ale tych roslinek tylko po 5 dali :( ech zawsze pod gore ... nic to posiane:)

19. *ewa*

witaj Natalko:D
    Anitki szkoda baaaardzo:(
    ja ostatnio też mam coraz mniej ochoty na grę.....................
    Marcinku nie załamuj się,damy radę:D

20. marcin_36

marcin_36 Komandor forum

Ewuniu, ja sie nie poddaje. Zrobie ile zrobie wcale sie nie spinam, musze pracowac na chlebek a event to przyjemnosc i relaksik
    więc po prostu pobawie sie i tyle.