Klub Nałogowców

Temat na forum 'Kluby użytkowników' rozpoczęty przez użytkownika MarLena.83, 25 sierpnia 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. 122qwazi

122qwazi Fanatyk forum

Witam Nałogi.
    U nas:
    [​IMG] Koziołek[​IMG] trzepaczka :pxD

magdusia668 lubi to.
  2. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

a ten koziołek to co to? pierwszy raz widze o_O

122qwazi i magdusia668 lubią to.
  3. magdusia668

magdusia668 Fanatyk forum

Witam ;) u mnie na liscie dziś jest 25 osób ... a ja 20 ;) i na tę okoliczność musze sie napić w doborowym towarzystwie kawki , a za ciacho dziękuje ;)

122qwazi lubi to.
  4. =kalina=

=kalina= Chodząca legenda forum

Dzień dobry :)
    Kilka trudnych słów przyniosłam na dzień dobry przy kawie, zasłyszane niedawno :)

papusiać- to może być zbyt łatwe ;)
    pakusiać
    nynać

krakowianki tymczasowo poza konkurencją, dajmy szansę innym :D

122qwazi lubi to.
  5. 122qwazi

122qwazi Fanatyk forum

Łatwizna.xD
    1. jeść
    2. płakać
    3. tulić, chuśtać w ramionach np. dzidzię.
    Koziołek bardzo dobrze spisuje się np, przy rozrabianiu zaczynu na chleb. Działa tak jak dawniej rozpalali ogień patykiem. Ja do barszczu co robię w słoiku mam taki mały zrobiony przez małżonka z gałęzi brzozy z pięcioma różkami w jednym kawałku.xD
    No to jedymy:
    1. pociosek, lub kulosek
    2. przeźmion

magdusia668 lubi to.
  6. WhateverHappenes

WhateverHappenes Cesarz forum

1. płakać
    2. nie wiem :p
    3.spać

kto wie co to jest makutra i pałka w komplecie do niej :)

i wiem co to są kulasy, inaczej giry

Ostatnie edytowanie: 18 maja 2017
    magdusia668 i 122qwazi lubią to.
  7. 122qwazi

122qwazi Fanatyk forum

Eeee tam Małgosiu, makutry z pałką to ja jestem szczęśliwą posiadaczką.
    a teraz zamiast kremu ucierać to robi za model do koszyków wielkanocnych z wikliny papierowej. [​IMG];)xD akurat wszystkie jaja mi się mieszczą i kiełbacha. xD

8. magdusia668

powitać nałogi ;) kiepska pogoda u mnie to trzeba coś słodkiego zjeść , coby poziom szczescia wzrósł ;)

122qwazi lubi to.
  9. WhateverHappenes

A u mnie ładna pogoda :D

kupiłam sobie właśnie komplet krzeseł + stół na balkon a że brałam z ekspozycji to utargowałam 15 %:pstarczyło na drewnianą kasetkę, przedłużacz na promocji i takie tam:)
    też Wam tak gra muli i zacina się ?

122qwazi i magdusia668 lubią to.
  10. magdusia668

dzień doberek ;) słoneczko świeci , kawusia pachnie ...cóż chcieć więcej :D miłego dnia wszystkim życzę xD

122qwazi lubi to.
  11. 122qwazi

122qwazi Fanatyk forum

Witam nałogowe Nałogi.:)
    Dzisiaj słoneczka nie stwierdzono a miałam sobie dzisiaj poleżeć w hamaczku. A wczoraj to nie było czasu:oops::oops::oops::oops::oops::oops:

12. WhateverHappenes

Słoneczko stwierdzono :inlove:mam opalony kawałek szyi i nogi z lewej strony ( tak siedziałam podczas inauguracji sezonu balkonowego ) Wczoraj też nie miałam czasu ale dzisiaj znalazłam
    Magduś gratuluję lokaty w top 200:) ( bo domyślam się że to Ty ;))

13. =kalina=

Słowka nieznane mi, nawet się nie domyślam :D
    Ten koziołek to też dziwne cóś, nie wiedziałabym po co to, skoro mikser jest :D Ewentualnie malutkie ilości widelcem, ale max pół szklanki czegoś- Wy naprawdę używacie tych dziwnych drewnianych rzeczy?
    Te mątewki np to myślałam, ze tylko babcie miały :p

Giry też wiem :)

Cześć dziewczyny i chłopcy, jeśli jakiś się pojawi :)

Słowo na nowy tydzień: Szaflik :D

Poznałam dziś co to znaczy limitowany Internet :cry: U rodziców miałam bez limitu :cry::cry::cry:
    Koniecznie trzeba zmienić jesienią, te kilka miesięcy do końca umowy może wytrzymam :D

A na koniec ciekawostka: Wczoraj byłam na komunii 120 osób (jako obsługa się wkręciłam)
    Chyba swiat na głowie stanął, bo moje wesele było mniejsze o_O Nie pamiętam ile na swojej miałam, ale po zaproszeniu całej rodziny wyszło by 20-30, a wszystkich nie było, bo chodziłam do klasy z siostrą cioteczną-kuzynką, więc część się podzieliła :D

Tu było 8-10 dzieciaków, które jeszcze nie chodzą (plus kilka malutkich, które na pewno pampersy noszą). W pewnym momencie wpada z impetem do kuchni facet i drze się, że gówno na środku leży, ze mamy syf i bałagan- nikt nie wiedział o co chodzi, kucharki i kelnerki zaniemówiły
    Zapytałam o co chodzi? Tak, rzeczywiście gówno leżało na środku łazienki, musiało którejś mamie z pampersa wylecieć, bo ten leżał też niedaleko, ale... sorry, nie mamy dyżurów wewnątrz łazienki o_O Poszła sprzątaczka i usuneła, ale... dawno nie widziałam człowieka w takiej furii :D

Inna niespotykana u nas rzecz: Były przygotowane paczuszki pożegnalne z ciastem
    Słyszałam, ze tak na weselu sie robi czasem, ale na komunii też? I to takie duże, wielkości zeszytu a5 podstawa

Miłego dnia wszystkim, muszę w koncu lecieć dowód z nowym nazwiskiem sobie wyrobić :D

magdusia668 lubi to.
  14. Alairë

Alairë Generał forum

Hej Nałogi,

=kalina=
    - odnośnie przepisu na poprzedniej stronie, to u mnie zawsze były zmielone orzechy włoskie. Z innymi nie próbowałam, ale pewnie też byłoby pysznie ;).

- na komunii mojej młodej, która była kilka lat temu, głowy rodzin (wszystkich gości było 60 sztuk) dostali w prezenciki na odchodne :p. Nie słodkości, bo zeżarli xD, tylko po takiej ślicznej figureczce słodziaka aniołka zapakowanego w cudniusi tiulowy woreczek. Każdy miał dowiązany kartonik z odręcznie wypisanym przez młodą tekstem. Tak w podziękowaniu (sypnęło kopertami) :p i na pamiątkę :D.

Chyba teraz jednymi z bardziej popularnych prezentów na komunię były drony i tablety... o_O
    Już miesiąc się bujam, żeby kupić je do pracy i to w konkretnych konfiguracjach, a tu ciągle jakieś pierypałki z dostępnością.... Dwa sklepy mi już zwróciły kasę, a trzeci leci w kulki... -.-

15. WhateverHappenes

wiemxDu mojej babci się tego używało ale niech inni pogłówkują:pnie będę podawać na tacy odpowiedzi;)

a tak komunia....witaj w Małopolsce xD

piesy eventowe dały mi krokodyle :inlove:a z pociągu mam sejf:inlove:, różowe króliki i indyki :)
    traszek brak-.-

pozbyłam się wszystkich żółtych zagród a teraz lete z pomarańczowymi warsztacikami:p

16. 122qwazi

122qwazi Fanatyk forum

Witam . Pobudka Nałogi.
    [​IMG]:p

magdusia668 lubi to.
  17. WhateverHappenes

Jaka pobudka? z roboty wróciłam i widzę u siebie straty po sąsiedzkich zapędach remontowych :mad:

magdusia668 lubi to.
  18. =kalina=

A ja znalazłam pracę i już nie będę na utrzymaniu męża :D:inlove:
    Nie ma się czym chwalić, bo nie w zawodzie, więc chwalić się nie będę, ale od początku było dla mnie istotne, żeby była umowa o prace i wszystkie ubezpieczenia, a do tego dostałam sympatyczną pensję, "normalny" urlop i fajny zespół :)
    Poza tym jak na przerwie popatrzyłam na ściany z ogłoszeniami, to dostają paczki dla dzieci na 1 czerwca, więc pewnie tez na święta... ogólnie niby prywatna firma, ale jest ok :D

Nowych słów z Małopolski nie mam ;)

A na koniec dla wszystkich forumowych mam:

edit: No to zaszalałam, nie robiłam dwóch ostatnich hodowlanych, to ustawiłam 30 ptaków i 30 ssaków, anakondy raczej odpuszczę, ale zobaczymy :D

Ostatnie edytowanie: 26 maja 2017
  19. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Dla mam, mam mam, mam mam mam etc. etc.:)

20. WhateverHappenes

gratulacje :)
    jeżeli w firmie jest fundusz socjalny to dowiedz się co jeszcze mają z niego ciekawego :pmoże jeszcze jakieś wczasy pod gruszą, może dofinansowanie do karneciku na basen:p
    dowiedz się czy nie trzeba złożyć jakiegoś oświadczenia o wysokości dochodów:)
    ja robię trzy zwierzaki ale bez kolorowych udziwnień bo za dużo paszy pójdzie