Klub Nałogowców

Temat na forum 'Kluby użytkowników' rozpoczęty przez użytkownika MarLena.83, 25 sierpnia 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

Kalinko - Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :)

Męża wychowuj od samego początku, a teściowej pokaż, że jesteś panią swojego domu i będzie w porządku :)
    Dobrze Cię widzieć :)

2. 122qwazi

122qwazi Fanatyk forum

No i to jest normalne podejście do życia i Teściowej.:pxD

3. =kalina=

=kalina= Chodząca legenda forum

Tęskniłam za Wami to przyszłam :D

Teściowej już tak dałam do wiwatu, ze jak się poznałyśmy to przychodziła do nas na kilka godzin dziennie, a teraz przez ostatni tydzień widziałam ją przez 2 minuty :D Boi się czy co? Wybadam grunt w trakcie miesiąca miodowego i zobaczymy co będzie :D

Ostatnie edytowanie: 2 maja 2017
  4. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Jeśli jest lista wypadajkowa, to proszę mnie wpisać:) Wolę nie ryzykować, że nie skończę, ale mam "dopiero" 625 rogów, lecz nie wiadomo jak będzie jutro i w kolejnych dniach:p;)

5. Alairë

Alairë Generał forum

Hej Nałogi,
    padnę - mój kot chrapie xDxDxD, nieźle daje i to w kilku tonacjach xD...

6. WhateverHappenes

WhateverHappenes Cesarz forum

A ja się dziwię,że do tej pory nie słyszałaś jak koty chrapią ;)

mam ulepszoną Ingrid

7. krasnoludek10

Pusto wszędzie, głucho wszędzie,
    Co to będzie, co to będzie?

o_Oo_Oo_Oo_Oo_Oo_O
    Zdziwienie me jest uargumentowane - pustki straszne, tylko narastający kurz czuć.

8. WhateverHappenes

:eek:Zwróć uwagę, że we wszystkich na ogół uczęszczanych wątkach zauważamy kurz i pajęczyny :music:mi tym razem Igrid całkiem dobrze się sprawia :p

9. krasnoludek10

A mi nie chce dać diamentu - ale ma jeszcze czas:p Do itemu mi brakuje 24 gierki:D

10. =kalina=

Dobry wieczór :D

Eventu nie komentuję, bo nawet nie wiem co z czym, jakoś nie mam natchnienia, nawet na Ingrid, którą bardzo lubię :)
    Spotkało mnie za to dziś to, co tak często w memach widziałam :D
    Serio, tekst o pójściu na drugą stronę też był :cry:xD:cry:xD:cry:

Byłam dziś na zakupach, kupiłam mnóstwo chemii do sprzątania, to się podzielę :D
    A przy okazji przez ostatni tydzień zebrałam tyle pajęczyn, co przez całe życie, więc i wprawy nabrałam :D

Chyba tylko eventowy jakoś się trzyma, ale już nie ma takich dyskusji, że nie nadążało się czytać :p

WhateverHappenes lubi to.
  11. Alairë

Alairë Generał forum

Hej Nalogi,
    No jakoś nigdy nie było mi dane ;), tym bardziej to dziwne, że od zawsze koty w domu były. Widocznie trafiały mi się takie niechrapiące xD. A obecny to tak się nagle uaktywnił xDxDxD.
    Dlatego się zdziwiłam :D.
    Gdyby chodziło o psy, to tu mam doświadczenie. Nic nie przebije chrapiącego buldoga :p.
    Bulgoty, charkoty, sapania, poświstywania, odgłosy silnika, bańki ślinowe z pyska.... xD
    Gratulacje !!! Ja jeszcze nie zaczęłam :eek:. Dziś będzie mój dzień :p.

=kalina= xDxDxD
    Dokładnie właśnie tak jest xDxDxD

Zwykły, najzwyklejszy katar, a tu pokładanie się i łamiącym się głosem, takim jak do żegnania się przed śmiercią szeptane - chooooory jestem.... o_O
    Pomyśl sobie, co by to było, gdyby mieli urodzić... xDxDxD

12. pdobrzynska

pdobrzynska Komandor forum

Cześć, czołem, czuwaj.
    Witam WBW.
    Sorki że tak wpadam do Was (bez uprzedzenia);)xDxD, ale potrzebny jest mi kontakt z kimś, kto mieszka w USA. Miałem tam siostrę, ale niestety musiałem Ją pochować (zawał) i teraz nie mam tam "wtyki", a coś mi jest potrzebne.(informacja)
    Gdyby ktoś z Was coś wiedział na ten temat bardzo proszę o sówkę.
    Kalinko - wszystkiego, co się szczęściem zwie życzę Wam na nowej drodze życia.
    Pozdrawiam Nałogi.

13. krasnoludek10

Mam najwyższą Ingrid zdobytą bardzo prymitywnym sposobem, ale ważne, że skutecznym:p Do itemu brak 15 gierek8)
    Nie wiem, ale wiem, że jak moją siostrę boli brzuch albo jej się przebarwi aparat, to narzeka:p Więc co dopiero jakby rodzić miała8)

14. =kalina=

dzień dobry, dawno mnie nie było, ale widzę, że nie tylko mnie :p

trzeba tu pajęczyny naprawdę pozbierać...

Pełnie się zbliża :inlove: intuicja to wyczuła i weszłam spojrzeć w kalendarz, musze zapowiedzieć mężowi, ze obiadu w czwartek nie będzie xD

Marrylan lubi to.
  15. WhateverHappenes

nie nauczyłaś się jeszcze gotować obiadu na dwa dni?;)to poważne niedopatrzeniexD
    jak wrócisz do pracy to się gotuje na 3 dni tylko zmieniając nieco dodatki ( ziemniaki/makaron/kasza):D

16. =kalina=

Umiem, umiem :) Z tatą i bratem mieszkałam przez prawie 30 lat :D
    poza tym mąż często mi robi śniadanioobiady :) Chodzi do pracy na 11, wiec już kiedyś przyjęliśmy taki model, ze ja wieczorem marynuję mięso, obieram warzywa i co tam jeszcze jest w planie, a on rano robi takie obiadowe śniadanko :)
    A koło 23-24 chodzimy na zakupy :D mamy koło domu całodobowe tesco ;)

poza tym chyba każda kobieta umie robić pomidorową z wczorajszego rosołu i pulpety z wczorajszych mielonych :D

17. Alairë

Alairë Generał forum

Hej Nałogi,
    rozgrywacie już mecze?

Co kraj to obyczaj xD...
    nigdy w życiu nie robiłam klopsików ze sznycli o_O (u mnie tak się te dania nazywa).
    Gotując raz na 3 dni robię od razu i jedno i drugie, żeby nie było nudno ;).
    Choć nie powiem, o drugim życiu sznycelków (głównie w barach) to mi się obiło o uszy xD

18. =kalina=

lubię mielone wrzucac do wody, listek laurowy, pieprz itd, a dzięku temu, że są smażone sos się robi taki fajny :)
    Jak od razu pulpety robi się z surowego mięsa sa inne, zazwyczaj specjalnie więcej smażę, żeby było z czego zrobić, na małym ogniu, troszkę smażonej cebulki... :)

A bary, to żyją swoim życiem :D
    Obieram warzywka, zeby maż mógł mi o poranku zupkę ugotować i jak pięciolatka 6 razy się zaciełam, do tego jakoś wyjątkowo krwiście >:(

Sznycle kojarzą mi się taaakie duże, jak trzy kotlety mielone, ale bez kontekstu to nie jestem pewna czy bym wiedziała o co chodzi ;)
    a klopsiki? Klops to taki jakby pasztet z jajkiem ;) Ale klopsiki też czasem się mówi :)

19. Alairë

Alairë Generał forum

Regionalizmy to piękna sprawa :D.
    Pamiętam, będąc nad naszym morzem, jak chciałam kupić wekę w piekarni, to pani kompletnie nie wiedziała o co mi chodzi xD.
    A już hit to był w restauracji w Gdyni. Zamówiłam m.in. pierogi z borówkami.
    Kelnerka uznała chyba, że mam taką bardziej w typie bełkotliwą wymowę xD i przyniosła z.... borowikami.... xDxDxD. Tak to jest, jak się człowiek zapomni. Wszędzie to są czarne jagody, tylko u mnie borówki :p...

20. =kalina=

Jagody i borówki to co innego przecież o_O I w smaku i w wyglądzie :)
    Weki=przetwory domowe, każdy to wie :D ;)
    Ale tu, weki=bułki paryskie ;)

Poza tym jestem wielką fanką bajaderek, czyli takie ciastka z resztek ;) (Polecam poszukać przepisu)
    A tu, nie wiedzieć czemu nazywają się ziemniaczkami :p

Jeszcze nie doszliśmy różnice w wyglądzie i nazwie: napoleonka/kremówka/karpatka :D Jesteśmy w fazie chodzenia po cukierniach i próbowania różnych wersji :D
    U nas na Mazowszu nie ma kremówek, ale od zawsze myślałam, że kremówka=napoleonka i tyle
    Częściowo miałam rację, ale oni mają kremówki, ale też napoleonki, czyli jakieś ciasto z kremem owocowym na bazie białek (chyba)

Poza tym wkurza mnie, tak naprawdę wkurza, jak jest "golonko", przecież to golonka :D Wiem, ze to regionalizm, ale w sklepach powinni znać j.polski, prawda? Albo coś "na promocji" Może być w promocji, ewentualnie na wyprzedaży :wuerg:

Miałam szczeście mieszkać w wielu regionach polski przez dłuższy czas, mam troszkę porównania, a teraz jeszcze siostra w Białym studiuje to jeszcze mi czasami podlaskie teksty podsyła :D :)

ech, się rozpisałam :D
    Widzieliście GT? Pamietam emocje pierwszego, a potem drugiego, moze nawet wieksze, bo już wiedzieliśmy o co chodzi ;)
    A teraz? Teraz to pewnie nawet nie będzie mi się chciało przeglądać ofert na forum, może do balonu zajrzę, ale... Jakoś nie czuję potrzeby, zeby zdobywać cokolwiek, mimo, ze wielu drzewek i zagród mi brak :p