Klub Nałogowców

Temat na forum 'Kluby użytkowników' rozpoczęty przez użytkownika MarLena.83, 25 sierpnia 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. =kalina=

=kalina= Chodząca legenda forum

A na kiedy plany?
    Ja się tylko u Nałogów chwalę, z mamcią rozmawiałyśmy o zaproszeniach... Nie lubię wszędzie wszystkim o sobie opowiadać, szczególnie, że wiele osób i tak z za krzaczorów czyta :D:D:D

Mi też się co chwila zmieniało- trzeba było weryfikować to, co się podoba z tym, co jest dostępne i nie za drogie, bo jaoś nie bawi mnie zapłacić 6000 za kieckę... Tym bardziej, ze 100% koleżanek mówiło, że żałuje jeśli cos przepłaciły :p
    Jedyne co chciałam i nie odpuściłam to płaskie obrączki i bardzo wysokie buty- więcej wizji nie miałam :D :) No, moze jeszcze chciałam mieć welon, chociaz bardzo modne są rozmaite stroiki

WH- lilie są piękne, bardzo mi się podobaj, ale "zamówiła" siostra :D ona za rok planuje i jej na nich zależy, a pewnie by nie chciała mieć takich samych :)

TrissMerigold. lubi to.
  2. WhateverHappenes

WhateverHappenes Cesarz forum

o szukamy dalej :)

frezje i róże :)
    [​IMG]albo kalie[​IMG]storczyki i róże [​IMG]

=kalina= lubi to.
  3. TrissMerigold.

TrissMerigold. Fanatyk forum

Tylko, że ja się waham u samych podstaw. Bo nie mogę się zdecydować, czy w ogóle robić typowe tradycyjne wesele, czy po cichu, prywatnie sprawę załatwić. Próbowałam też kompromisów szukać, ale wtedy wychodzi tak, że od jednej rzeczy do drugiej się jakoś płynnie przechodzi, bo jeszcze to i to i tamto, i po kilku minutach rozważań się okazuję, że jestem już trzy kilometry od pierwotnej wizji, przy czymś czego totalnie nie chcę i nawet nie wiem kiedy to się stało :cry:

4. =kalina=

Też ładne :) Na tę chwilę na szczycie są czerwone tulipany z dużą ilością zieleni- ogólnie zieleń na pewno w dużej ilości bez względu na kwiaty
    coś w ten gust
    Ale zobaczymy :D Znajoma się tym zajmuje, więc decyzja będzie podjęta jak będzie jechała po kwiaty w piątek rano, może mnie ze sobą weźmie i coś jeszcze wypatrzę :D

Skąd ja to znam... :D:D:D Jakbyś o mnie opowiadała :D:D:D

Marzenie- ślub, wesele na 10-20 osób, naprawdę najbliźsi, ale w moim przypadku dosłownie nie da się :p Jestem jedną z najmłodszych w rodzinie, na wielu weselach byłam, więc głupio by było teraz nie zaprosić sióstr ciotecznych, czy jak kto woli- kuzynek, szczególnie, ze z większością utrzymuję dość bliskie relacje, dzwonimy do siebie itd
    Uległam nawet w kwestii kamery, bo rodzice koniecznie chcieli na pamiątkę jak już się 432 km od domu wyprowadzę :D

Czasem żałuję, że narzeczony na wszystkie moje pomysły się zgadza, bo jakby powiedział: Menka, robimy tak i siak, bez dyskusji to bym za dużo myśleć nie musiała :D

Agnieszka, ale datą się nie pochwaliłaś...

5. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

A może glorioza?

A jak zielony to:

=kalina= lubi to.
  6. =kalina=

O tej nie słyszałam... Ciekawe i ładne :)
    Szczególnie ten drugi z akcentem :)

7. TrissMerigold.

Bo jej jeszcze nie ma! xD:cry: Był moment, że już wysyłałam maile do lokali z zapytaniem o konkretną datę i kwestie związane z menu, ale jeszcze nie zdążyły odpowiedzi dojść, a mi się już całkiem odwidziało xDxDxD Potem ze znajomym księdzem rozmawiałam o tym jak to technicznie wygląda, żeby to w jakiejś małej kaplicy na zapupiu zrobić, a kilka dni później znowu zmiana koncepcji :cry: Teraz akurat inne sprawy mi na głowie zalegają, więc temat chwilowo ucichł, ale jak się ogarnę, to znowu będzie trzeba zacząć już bardziej praktycznie myśleć. Jeszcze pół roku temu myślałam o maju (hue hue w maju ślub to szybki grób itd) 2018, ale teraz to już nie wiem :cry: a najgorsze z tym chłopem właśnie to co mówisz... że on mną nie potrząśnie i nie powie "robimy tak i tak", tylko na wszystko odpowiedzi w stylu: jak chcesz, mi to obojętne, mi wszystko pasuje xD

=kalina= lubi to.
  8. Alairë

Alairë Generał forum

Hej Nałogi,
    ale fajnie, wybieramy bukiet :D.
    =kalina= wrzucam Ci moje propozycje ;). Bardziej lub mniej stonowane, ale takie mi się podobają. Kolców z róż się nie obawiaj, usuwają :p.

te poniżej są papierowe :p:

Jako, że jestem fanką Gwiezdnych Wojen, to byłby mój wymarzony tort xD:
    Podoba mi się ta glorioza od Złej :D!
    Gdybyś potrzebowała na jakąś tam okoliczność wzór tortu, to znalazłam Ci takie cudo xDxD:

ells.w87, TrissMerigold. oraz =kalina= lubią to.
  9. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

Tak zza krzaczków czytam i wlazłam piękny temat :kwiaty , bukiety ..
    A może zwyczajny goździk
    niby zwyczajny ale w bukiecie w ciekawych kolorach jest cudny

ciekawie komponuje się eustoma

i tak upleciony storczyk ale to chyba zamiast bukietu i na rękę

Będzie trudno ;) bo to ładne tamto jeszcze ładniejsze :D
    Dobra popisałam zmykam cichutko zbierać lilie xD

TrissMerigold. i =kalina= lubią to.
  10. =kalina=

Agnieszka, a nauki? Moje ze szkoły są ważne bezterminowo, ale mój Marcin chodził na takie teraz, o których mówiłaś i są ważne tylko rok- śpiesz się :D

:) Podoba mi się, że rzuciłam wyzwanie i od razu tłoczniej się w domku zrobiło :D
    Szkoda, że nie prosiłam o radę w sukience ;)

Ale dziewczyny spokojnie- jeszcze fryzura została na później :D:D:D

Kolców się nie obawiam, śmieszne przesądy ;) Nawet jakby były, to wstążką można owinąć :p Ale róże mnie nie przekonują jakoś, sama nawet nie wiem dlaczego- moze są zbyt powszechne? Chciałabym elegancko, ale jednocześnie troszkę oryginalnie :p Kalie się do tego idealnie nadają i od zawsze chciałam je mieć, ale... kilka nie robi takiego efektu jak bym chciała, a jedna jest zbyt łysa :p

Tort wybrał narzeczony- owoców świeżych o tej porze nie ma, więc będzie czekoladowo orzechowy :) Nie jestem fanką tego smaku, ale cieszę się, ze i on ma swój wkład :)

Nie powiedział mi nigdy, ze jest mu obojętne co wybieram, zawsze było tak- nie, w większości się zgadzał, tylko się wkurza, ze co chwila mi sie odmienia :D Ale pomysłów swoich mało wnosi, chociaż z drugiej strony... jak się teraz zastanowiłam to w czym miałby? chyba nie w sukience czy kwiatkach :D
    Przy zaproszeniach były bardzo długie negocjacje, bo nie podobał mu się ani tekst, ani zaproszenie- stanęło na jego tekście, a moim wzorze :D ;) Przy wyborze sali i menu chciał mieć udział... W sumie we wszystkim co nie babskie, więc... :D:D:D

O właśnie... A mówią, ze od przybytku głowa nie boli :D
    Aga nad goździkami też myślałam, ale mieczyków na pewno jeszcze nie będzie :(

ps. Ale mi się rozpisało... :music:

agniecha$ lubi to.
  11. TrissMerigold.

Eeeee rok? U nas nic nie mówili o terminie ważności, ale dopytam jeszcze ze trzy razy na wszelki wypadek o_Oo_O Bo ja też nie mam takiego klasycznego kursu, tylko takie niby warsztaty. Jak się okaże, że to drugi raz będę musiała przechodzić, to wezme ten ślub choćby w stodole xD

Kurcze.. coraz bardziej te kalie mi się podobają jak tak na te zdjęcia patrze

Marrylan i =kalina= lubią to.
  12. =kalina=

Z tego co mówiłaś to wydaje mi się, że właśnie na takie warsztaty mój luby chodził

13. Alairë

Alairë Generał forum

Ale się wątek ożywił :D

Kalina - a może pójdziesz w guziki? Odważna propozycja :p... ale efektowna.
    Ten z lewego górnego rogu całkiem, całkiem... Ma niewątpliwą zaletę, że nie zwiędnie ;)

Mówiłaś, że Ci się kalie podobają. Ciekawy pomysł na zdobienie kalii:
    [​IMG] [​IMG] [​IMG]

=kalina= lubi to.
  14. =kalina=

Chyba jednak jestem trochę za bardzo staroświecka na guziki :D
    Kalie od zawsze w czołówce, ostatnimi dniami czerwone tulipany :) Fajne, kontrastowe są słoneczniki, ale bez szans w kwietniu, chyba, ze sztuczne ;) Lilie, róże w jakiejś ładnej kompozycji, bo różne i różniste są...
    Ogólnie jak tak oglądam Wasze propozycje i inne w necie to chyba podobają mi się duże kwiaty- nieszczególnie takie drobne jak np, konwalie. Plus dużo zielonego ;) W przypadku kalii muszą być jak najdłuższe łodygi i bez żadnych udziwnień i zdobień :)
    Nawet jakby coś to wstążkę w połowie łodyg i dorobić troszkę w długości :D

Alairë lubi to.
  15. Alairë

Alairë Generał forum

No to idziemy w kalie :p...

Ten bukiet mnie oczarował.... :music::D:D:D

Też kalie, ale inaczej:

No i żarcik dla łakomczuszki... xD

=kalina= lubi to.
  16. =kalina=

A no właśnie są dwa rodzaje kalii... Takie na rękę i do ręki :)
    Oto jest pytanie :D A właściwie dwa rodzaje ułożenia
    [​IMG] [​IMG]

Ale jak już to bym wolała to sztywne...

17. Alairë

Alairë Generał forum

Tutaj, to już kochana nie pomożemy :(...
    Najważniejsze, że choć gatunek kwiatu Ci się nieco przybliżył :D. To już dużo :D

Sztywne lepsze :DxD:p

=kalina= lubi to.
  18. =kalina=

hehe nom :) Ale jeszcze jest tak daleko, ze może mi się odmienić D::D:D

Już gdzieś tam na górze pisałam- sobie będę się podobać w każdej wersji, bo uważam, ze ładnemu we wszystkim ładnie ;)
    Mojemu chłopu pewnie też, ale chciałabym jeszcze gości olśnić :D:D:D
    Między innymi dlatego też pytam co sie innym podoba ;)
    Tak naprawdę dla nas w tym wszystkim to jest tylko obrączka, reszta to miły dodatek :)

Podobnie z weselem staram się zrobić. Może staroświecki pogląd, ale... Wiem, ze powinnam uważać, ze to moje wesele i mam robić jak mi sie podoba, ale nie do końca tak jest. Niby kusi mnie oryginalność, ale jak podam krewetki i sushi to nie każdy będzie zadowolony, a jak zaserwuję schabowego to nikt głodny nie wyjdzie :D:D:D
    Po to gości zapraszam, żeby byli zadowoleni :) :)

TrissMerigold. lubi to.
  19. TrissMerigold.

Wesele mi się samo w sobie tak swojsko kojarzy :p eleganckie ąę to bardziej przyjęcie :p ale im bardziej ąę tym bardziej sztywno :p ale to też kwestia tego w jakim kto towarzystwie się na co dzień obraca i do czego jest przyzwyczajony. Ważne, żeby się maksymalnie swobodnie czuć, bo to i tak trudne samo w sobie :p

Kalie też te sztywne mi się bardziej podobają :D

=kalina= lubi to.
  20. =kalina=

Dziewczyny dziękuję za rady i sugestie i na pewno wezmę wszystkie pod uwagę :):inlove:
    Zmykam już, bo powieki mam tak ciężkie, że nawet te zapałki, które je podpierają się złamały ;) dane miałam niecałą godzinę snu ostatniej nocy :p
    A jak jeszcze coś ładnego znajdziecie to wrzućcie :)

Ps. Na przyszły tydzień zostawiam paznokcie i włosy ;) :D:D:D

Marrylan i TrissMerigold. lubią to.