klient - wirus

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika kaska860, 25 czerwca 2021.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. kaska860

kaska860 Cesarz forum

Witam.
    Wczoraj wieczorem miałam już drugi raz taką sytuację, że antywirus (AVG)powiadomił mnie o zagrożeniu w trakcie logowania do gry i przeniósł plik farmerama.exe do kwarantanny. Tym samym nie mogę grać z klienta i nie mogę nawet znaleźć pliku odinstalowującego.
    Za pierwszym razem po prostu od nowa ściągnęłam klienta, ale czy nie robię sobie w ten sposób bałaganu ? Mogę instalować jednego klienta, że tak się wyrażę na drugim ?
    Drugie pytanie: czemu tak się w ogóle dzieje ? Wiadomo czy ktoś też tak miał. Trochę boję się grać w takiej formie, a szkoda, bo klient chodzi mi lepiej niż wersja standardowa.

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Witam.

Być może program antywirusowy wymaga aktualizacji, bo nie powinien traktować pliku instalacyjnego Farmerama.exe jako zagrożenia. Sprawdź proszę tego antywirusa. Osobiście też nie jestem przekonana co do skuteczności tego programu, lepszy jest już avast, przynajmniej "nie czepia się" bezpiecznych plików.
    Nie wiem jaki masz system operacyjny ale np. Win10 ma wbudowaną wystarczającą ochronę Windows defender, która skutecznie chroni przed złośliwym oprogramowaniem, itp...
    Wpisz w wyszukiwarce przeglądarki odpowiednią frazę o antywirusach, w internecie można znaleźć bardzo dużo informacji i opinii użytkowników.

Odinstalować klienta możesz korzystając z opcji systemowej czyli Dodaj/Usuń programy lub jakimś dodatkowym programem, który usunie również pozostałości takie jak np. wpisy do rejestru. Takim programem jest np. IObit Uninstaller. Trzeba tylko zwracać uwagę na to co wybieramy do usunięcia, żeby nie nabroić w systemie.
    Warto poczytać na tematycznych forach, dużo tego jest w internecie.

Czy tutaj masz jeszcze jakieś pytanie?

3. kaska860

kaska860 Cesarz forum

Nie mam pytań. Dziękuję

4. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Bardzo proszę i temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.