Klient farmerama problem

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Bolo_farm, 19 września 2025.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Bolo_farm

Bolo_farm Zaawansowany

Witam !
    Mam problem z klientem farmerama, antywirus blokuje plik .exe klienta, bo podobno wykrył malware IDG.Generic.
    Na kliencie gram ponad rok i do tej pory wszystko było ok. Dopiero wczoraj się to stało.
    Przez stronę jest wszystko dobrze, ale trochę muli. Na kliencie było dobrze.
    Czy ktoś ma podobny problem? Jak to obejść?
    Z farmerskim pozdrowieniem, czekam na odp.

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Witaj Bolo_farm.

Trzeba w antywirusie dodać plik klienta do wyjątków. Nie wiem jaki masz antywirus ale sprawdź w ustawieniach i powinna być taka opcja.
    A wcześniej najlepiej będzie jak odinstalujesz klienta, usuniesz ikony instalacyjne, zamkniesz i ponownie uruchomisz komputer. Po uruchomieniu pobierz klienta i zainstaluj. Możliwe, że podczas instalacji będzie możliwość dodania aplikacji do wyjątków w antywirusie.

Daj znać czy to pomogło?

3. Bolo_farm

Bolo_farm Zaawansowany

Wczoraj tak zrobiłem, odinstalowałem klienta, zainstalowałem na nowo i było dobrze. Dzisiaj chciałem się zalogować przez klienta i znowu antywirus zablokował.
    IDG. Generic , to nie jest jakiś wirus który jest rozpowszechniany przez FARMERAME?
    Możecie dopytać na górze co to takiego?

4. SMOD_Atena

Farmerama nie rozpowszechnia żadnych wirusów i tutaj nie ma o co dopytywać. U mnie na kliencie nic takiego się nie dzieje.
    Może program antywirusowy trzeba zaktualizować.
    A dodałeś w antywirusie Farmeramę do wyjątków?

5. skretnik

skretnik Ekspert forum

Kilkanaście minut temu był problem z dostaniem się przez klienta. Teraz wszystko ponownie śmiga.

6. SMOD_Atena

skretnik dziękuję za informację.

Bolo_farm czy u Ciebie też problem ustąpił?

7. Bolo_farm

Bolo_farm Zaawansowany

Antywirus jest aktualny, codzienne aktualizacje automatyczne. Antywirus to AVG, niestety nie można dodać tego pliku do zaufanych

8. SMOD_Atena

Nie znam tego antywirusa, ale google mówi:

"Jak dodać wyjątek do AVG AntiVirus?
    Otwórz aplikację AVG AntiVirus i wybierz kolejno ☰ Menu ▸ Ustawienia. Wybierz Ogólne ▸ Wyjątki, a następnie kliknij Dodaj wyjątek."

Czy próbowałeś jak powyżej?
    Może też znajdziesz wskazówki Tutaj.

Czy podczas instalacji klienta kiedy pojawia się informacja o zablokowanym pliku, nie ma w oknie informacyjnym - Więcej opcji?

9. SMOD_Atena

Temat nie kontynuowany - zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.