Opinie Klątwa Inutepa

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Marion, 4 października 2023.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

A to nie było tak, że można było siać tylko te nasiona z sakiewek? Czy jednak roślinki można było rozmnażać jak w normalnych eventach z dopalaczami i wszystkim (np. ostatnie "Zjawiskowe noce")? Przepraszam, że pytam, ale strasznie dawno nie robiłem tej mechaniki i chyba wszystko pozapominałem, więc uczę się tego od nowa:eek:

2. renia111979

renia111979 Moguł forum

Haniu przyjmij moje kondolencje

Lewa zrobiona, gierki rozegrane, rozsiew na polu, dziś zamierzam skończyć , bo czasu brak. Koło wyjątkowo dopisało, więc pewnie jeszcze coś pod koniec zarobię.

3. freska_kreska

freska_kreska Ambasador forum

To ja już sama nie wiem jak mam ten event zrobić. 1 sakiewka = 1 zasiane pole = x rośliny eventowej w zależności od pola i bonusów. Do pnącza trzeba 50 gier. Mamy z tego 20x12 sakiewek=240 nasion. A do prawej strony potrzeba ponad 6k rośliny eventowej. Jakim cudem z 240 mam zrobić ponad 6k? :(

Edit. Jest tu tyle mądrych farmerów. Może ktoś z Was prowadzi kanał na yt i pokazuje jak robi każdy event? Bardzo brakuje mi takiego kontentu na yt.

4. monire13

monire13 Czeladnik forum

Witam FLORENTYNKO, na jakich polach sadzisz roślinki? Może uda mi się raz w życiu skończyć ;)

5. monire13

monire13 Czeladnik forum

Już???????????? Przecież dopiero się zaczęła gra!!!!!!!!!!

6. bogusiania

bogusiania Komisarz forum

Złoty skarabeusz 322, sygnet 584. Zrobiłam do 2 pkt., czyli rozegrałam 9 gier - i nie wiem, co dalej. Z 1 gry rozsiałam te kilkanaście nasionek z sakiewek. A te kolejne po 30 nasionek mam teraz rozsiać, czy posiać długorosnące ? Za odpowiedź będę bardzo wdzięczna. Kiedyś robiłam ten event, źle wykorzystałam bonusy +, i nie skończyłam :)

7. renia111979

renia111979 Moguł forum

najlepiej rozsiać jak zrobisz większość gierek, bo bonusy odpalają się od razu.
    Uzbieraj wypadajek na wszsytkie gierki, rozegraj je i wtedy rozsiewaj.

8. bogusiania

Dziękuję za szybką odpowiedź. Czyli długorosnące teraz siać, te nasionka zostawić w spokoju, a potem już hurtem je posiać - dobrze zrozumiałam ? Nieraz jestem ciemna, jak tabaka w rogu :(

9. krasnoludek10

No to jednak dobrze robię:p;)
    Na wyspie na noc wspięga pospolita (maska Tiki, esencja wiedzy, maść lecznicza), w dzień papryka w tym samym zestawie.

Na farmie na noc coś najdłużej rosnącego, w dzień takie aby zamknąć dobę.

10. renia111979

renia111979 Moguł forum

zgadza się
    W poście 14 tego wątku florentyna fajnie rozpisała.
    Sama odkąd odwaliłam, że musialam dokupować roślinek - zaczęłam czytać forum
    najgorzej rozegrać te puzzle , grrr nie cierpię ich, w ogóle nie lubię minigierek

11. krasnoludek10

Zestawmy to z moim, które już parę stron wcześniej pisał ktoś inny (to nie ja stworzyłem ten plan).
    I już wiem, że nic nie wiem, bo nie wiem na czym nie wyjdę jak Zabłocki na mydlexD:cry:xD

12. bogusiania

Ten post florentyny czytałam i go cytowałam. To w sumie niepotrzebne to rozegranie tych 9 gierek i te nasionka też rozsiałam niepotrzebnie ? Mnie to czasem trzeba taką kawę na ławę łopatologicznie. Jestem wzrokowcem i jak czegoś nie widzę, to ciężko kapuję. Ale już wszystko ok. i jeszcze raz dziękuję za wyjaśnienie. Zakoduję sobie na zaś mechanikę tego ciekawego eventu :)

Ostatnie edytowanie: 5 października 2023
  13. Karakuliambro

Karakuliambro Stary wyjadacz

Z rozegrania tylko 50 gierek to na pewno nie da się zrobić całej prawej strony. Nawet z rozegrania 60 gierek niekoniecznie się da. Ale to dopiero powyżej 50 gierki otrzymuje się większe ilości sakiewek. Rozgrywając gierki trzeba uważać, żeby zmieścić się w czasie 1 minuty. Jeżeli czas się wydłuża, lepiej odświeżyć grę i zacząć od nowa, aby jednak uzyskać te 5 sakiewek. Ja nigdy nie robiłam wymian nasion i nie stosowałam szczegółowych wyliczeń, bo tego nie lubię i mi się nie chciało, więc szłam sobie na żywioł i zawsze jakoś kończyłam, albo rozgrywając dodatkowe gierki, albo dokupując na targu brakujące rośliny i sprzedając nadmiarowe.

14. freska_kreska

freska_kreska Ambasador forum

Teraz posmutniałam mocno bo z tego co rozumiem powinnam jednak rozważyć 60 gier, a to oznacza więcej sygnetów niż zakładałam, które lecą gorzej niż skarabeusze u mnie :( nie sądziłam, że ten event będzie tak wymagający dla mnie. Dziękuję za wyjaśnienie :)

15. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

To fakt.
    Nie wiadomo czy jutro będzie działać.
    No właśnie, różne tytuły.
    To co znalazłaś, to schemat którym mam zamiar polecieć.
    Ale w którejś wcześniejszej edycji robiłem "normalnie" i miałem rozpisane siewy z bonusami co do nasiona.
    Teraz wystarczyłoby tylko skorygować ilości.
    Kojarzę, że 9 gier się robiło na spoko.
    Potem rozsiewało to co było w workach.
    Chyba na małych polach.
    Jak badyle dojrzały, to przed zbiorem leciało się z resztą gier aż do ostatniego bonusu (a to trochę trwa).
    Wtedy dopiero zbierało się badyle i otwierało resztę worków.
    Nasiona 8h szły na jedną łąkę, nasiona 6h i 4h na drugą.
    Wszystko na małych polach, nie pamiętam czy ...
    A z resztą, spróbuję rozpisać od nowa.

Na całość wyliczone ma florentyna.
    https://board-pl.farmerama.com/threads/klątwa-inutepa.92550/#post-2590686
    Policzę sakwy:
    24 x12 = 480
    4 x 15 = 60
    4 x 20 = 80
    30 + 40 + 50 + 60 = 180

To jest 800 sakw + 300 za minigry (5 x 60) = 1.100 sakw z nasionami.
    1.100 nasion z całej gry
    maksymalny bonus z gry + 8

Coś mi tu mało wychodzi.
    Wszystkich badyli potrzeba prawie 18.000.
    Z wszystkich nasion i bonusów z gry można zebrać na małych polach tylko 13.200 roślin.
    A skąd reszta?
    Sianie na dużych polach z SN jest wg mnie nieopłacalne przy ilościowych bonusach.
    Sprawę załatwiają dodatkowe 3 dyniowe, albo 300% do stodoły.

Wtedy trzeba w 8 h wysiać całość.

Na jednej łące koralogrzyb 8h.
    Jeden zbiór normalnie z woda i nawozem (5:45), drugi z pozostałych nasion podlany SN, podparty kerstem białą (1:26)
    Razem 7:12 - to tak na styk, bo mamy 48 min od odpalenia pierwszego bonusu (10 zad) na zrobienie reszty mini gier, zanim bonus wygaśnie.

Na drugiej łące pójdzie więcej SN, bo łączny czas obu badyli jest większy niż koralogrzyba, i ponad 8h.
    Najpierw róża.
    Dwa zasiewy z SN - 2 x 1:05 = 2:10h
    Czapetka jak koralogrzyb.
    Pierwszy zbiór normalnie - 2:52, drugi z SN - 0:43
    Razem ok. 6h

Tak by to wyglądało, o ile się nigdzie nie walnąłem.
    Zakładam równomierny rozkład nasion w sakwach.
    --------------------------------------------------------
    Nie da się na pieszo zrobić całości.
    Pnącze i itemy na spokojnie, ale dalej są już schody.
    Wg mnie nie warte zachodu.
    Za dużo liczenia, kombinowania, ewentualnego szukania szczęścia na kole.
    A siejąc z marszu, bez zaplanowania, to można i pnącza nie złapać.
    ---------------------------------------------------------------------------
    Jak coś przeoczyłem, pomyliłem, to dajcie znać.
    Może jednak całość nie taka straszna?

16. HotFarmer3387

HotFarmer3387 Nadzorca forum

Taktyka na event (pomysły zaczerpane również przez innych graczy):
    1. zbieramy wylotki na wszystkie 60 gierek ( 40 potrzeba do pnącza)
    2. kręcimy w młynie aby rozegrać łamigłówki logiczne (brrr nie lubię tego ale jakoś się przekonam do nich)
    3. otwieramy sakiewki z nasionami
    4. siejemy roślinki specjalne albo robimy wymianę (pamiętajcie bonusy naliczają się wraz z ilością zrobionych gierek)

Bonusy do roślin specjalnych w sumie mamy +8 do każdego pola max :)
    A także:
    - bonus za wszystkie przedmioty i hodowlę w oazie miłości o 695% więcej PD/TPD max

17. -mala159-

-mala159- Chodząca legenda forum

własnie rośnie zielsko na głównej i dzikiej,ciekawe ile braknie na prawą stronę 8)8)

18. Flipkowo

Flipkowo Naśladowca mistrzów

przy układaniu klocków F ile wstrzymuje grę

19. niebo016

niebo016 Generał forum

Wypadajek mam tylko po pierwszym zbiorze na 6 krzyży egipskich :sleepy:

20. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

Ano widzisz bo nie bardzo wiem o co chodzi

a to rozpiska II

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.