Opinie Klątwa Inutepa

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Marion, 4 października 2023.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Matisiek200

Matisiek200 Zaawansowany

Pierwsze zbiory starczyły na 7 gierek więc nieźle :inlove:

2. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

U mnie też na 7 (w tym jedna darmowa) i muszę podczytać co siać itp.:p;)

3. freska_kreska

freska_kreska Ambasador forum

na małych robiłam ... to się na SP robi 1s?

4. -mala159-

-mala159- Chodząca legenda forum

to na lewą stronę mam i teraz trza rozegrać madrze gry aby nie stracić bonusów 8)

5. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

E coś strasznie mało wylotek :sleepy: duch dożynkowy czy inny wirus łaził pewnie po moich łąkach ;)

złoty skarabeusz = szarłat = 350
    sygnet = dwie łąki karnegia i dwie łąki w drzewach i dwie łąki szarłat = 679

działam dalej

6. Ciasteczkowa♥

Ciasteczkowa♥ Komisarz forum

We mnie Piccolo rzuciło całkiem sporą ilością Cylindrów, więc jestem zadowolona. Wieczorem wystawiłam jeszcze 13 sztuk i dostałam: 3x Cylinder i po jednej kwiecistej i parasolce, reszta standardowo nieumarłe i inne takie :p 40 sztuk mi jeszcze zostało, bo ja lubię sobie zbierać i wystawiać hurtem, a na Florenowce też nie mogę narzekać ;)
    Mój targ pod względem tych roślinek jest dziwny, bo rzadko nawet w końcówce eventu coś się pojawia, więc staram się sama wysadzić i praktycznie nigdy nic na sprzedaż mi nie zostaje, bo ja wszystko na piechotę. A robić będę, bo to takie trochę uzależnienie już chyba i nawyk xD

7. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Tylko i wyłącznie.
    Jak masz 1s, to nie ma znaczenia na jakim polu.
    A że SP wydłuża nominalny czas 4 krotnie, tym lepiej dla wylotek.
    Do tego sam zbiór krokusa przybywa 3 krotnie.
    Oj, freska_kreska...:(
    Lektura obowiązkowa::p;)
    https://board-pl.farmerama.com/threads/nieoficjalny-poradnik-farmeramy.10622/page-4#post-2501192

Prawdopodobnie czytałaś, ale ten fragment Ci uleciał:

8. freska_kreska

No cóż, człowiek uczy się całe życie. Ogarnęłam jak zrobić 1sek bez kasztana i osiadłam na laurach ... ech
    Dziękuję za pokierowanie na właściwą drogę :)
    Kolejne 1sek nieprędko bo trzeba zapas odbudować ;DD

W ogóle dlaczego u mnie sygnety lecą gorzej niż skarabeusze? Sygnetów trzeba więcej, niesprawiedliwe...

9. krasnoludek10

U mnie na razie na Wyspie papryka tak jak napisałeś (oczywiście maska Tiki, esencja wiedzy, maść lecznicza), na farmowych łąkach za to hortensja - wszystko z wodą i qpą. Dlaczego? Bo ta ostatnia i tak do zbioru będzie dopiero rano;) A na wyspie tylko i wyłącznie po to, aby jak najszybciej zebrać wylotki:)
    Ale szybkoo_Oo_Oo_O

10. AngelGina

AngelGina Ambasador forum

Pierwsze "koty za płoty" ;)
    Na start 411 skarabeuszy i 900 sygnetów, jest dobrze :) wyszło z tego 15 wejściówek :)
    Pola obsiane różą i kolczochem, czekam na późno- wieczorne zbiory ;)

11. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Następnym razem już tyle SN nie pójdzie.
    Poza tym używaj tylko w razie "W".
    Na koniec, jak już wiesz, że nie nazbierasz.
    Nawet teraz nie warto było chlapać na pierwszy dzień.
    Wczoraj szukałem swoich rozpisek z poprzednich edycji, ale nie znalazłem.
    Jestem przekonany, że cały rozsiew robiłem w 1 dzień.
    Ostatni, lub przedostatni.
    Trzeba to dobrze rozplanować na dwie łąki z wykorzystaniem bonusów za lewą stronę.
    Do tego czasu wylotek można nazbierać bez chlapania SN.

Przynajmniej tak było, jak mi się zdaje.
    Szkoda, że nie odszukałem rozpiski.

12. michal01096

michal01096 Wyjątkowy talent

Powiedzcie mi czy sianie tych roślin bardziej opłacalne będzie na zwykłych polach 2x2 plus chutney czy na małych z chutneyem 1x1?

13. krasnoludek10

To u mnie bardzo marnie lecą te wylotki:(

PS. Chętnie przyjmę maski Tiki;)

14. AngelGina

Miałam na start długo rosnące roślinki, na farmie szarłat, na wyspie iksora, tylko kryształowe w drzewach i polana też drzewa (przewaga wielkich nawozowych), poza tym mam niezłą grupę Jaśków, wędrowały ze mną po każdym polu, więc taki ładny wynik :)

15. kit6kat

kit6kat Okazjonalny autor

Cześć wszystkim :) pierwszy raz robię event "sakiewka" i nie wiem czy dobrze zrozumiałam zasady....
    A więc jak to rozumiem ;) trzeba jak najszybciej zgarnąć sakiewki z lewej strony żeby wysiać losowe nasionko, jedna sakiewka=jedno nasionko a więc jednocześnie trzeba siać pod wylotki i nasionka na głównej łące i dzikiej?
    Z góry dziękuję za odpowiedź :)

16. freska_kreska

Przy obecnych problemach z grą nie wiem czego się spodziewać. Wyszłam z założenia im szybciej uzbieram wylotki tym lepiej. Masę błędów na pewno popełnię przy zgraniu gier (dopasowanie bonusów) z sianiem. Nie mam SN, więc nie mam możliwości korygowania tych błędów. Jakoś to będzie. Grunt, żeby pnącze zdobyć :)

17. AngelGina

Najlepiej najpierw zbierać wylotki na jak najwięcej gier (bonusy z lewej strony od razu się włączają po ich zdobyciu), dopiero później zrobić te wszystkie gry na raz i wysiać roślinki z sakiewek, żeby wykorzystać jak najwięcej zdobyte bonusy. Można zrobić wcześniej pierwsze 9 gier i rozsiać sobie z nich roślinki przed wykonywaniem następnych zadań.

18. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

Tu jedną znalazłam rozpiska

chciałam sprawdzić swoje posty i zmagania
    ale trudno się szuka
    mechanika ma różne tytuły eventów :sleepy: i nie bardzo wiem w gdzie to było

19. kudlaty147

kudlaty147 Fanatyk forum

slij sowe

krasnoludek10 lubi to.
  20. kit6kat

kit6kat Okazjonalny autor

Dziękuje bardzo za radę :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.