Opinie Klątwa Inutepa

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Marion, 4 października 2023.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

wieśniak2, halina54 - Wasze posty usunęłam. W sprawie prezentów dogadujcie się na sówkach.

Aisha1969, hiacynta oraz krasnoludek10 lubią to.
  2. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Po zbiorze róży z alchemikiem jest tak:
    Złoty skarabeusz - 1190/944
    Sygnet
    - 2522/3481

Posiana uszlachetniona róża, ale z samą wodą na noc.

3. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

Ufff... wysiałam wreszcie wszystko co miałam do wysiania - i nawet zmieściłam się w ,,plusowych,, bonusach ( ostatnie 28 pól grzyba tylko mi się nań nie załapało) :p jako że koło dało ,,setkę,, to wysiewałam na dużych polach (25 szt. z pola ; 5 ,,podstawa,, + 5 z owej ,,setki,, + 2 z chmj + 8 z bonusów
    + 2 z dyniowego i + 3 z SNZ ) :music:
    może to i nie było najbardziej ekonomicznie , ale roślinek na całą prawą stronę jest i jeszcze na targ za ponad miliard SG wystawiłam 8) co mnie bardzo cieszy, bo będzie na zakup szarłatu z koszyczka - w szklarni chcę się z nim pobawić i już nawet zaczęłam z dobrym skutkiem (przy drugim podejściu wpadło ,,wczesne dojrzewanie,, - a trzecie podejście mi wczoraj te... harcowniki popsuły, co farmę o turbulencje przyprawiły i mi się zwiesiła , gdy kliknęłam w ,,przeszukaj doniczki,, - zaś po odświeżeniu wiadomo... już było ,,po ptokach ,, jak to się mawia )
    A wracając do tematu to teraz mam dylemat co dalej - czy ciągnąć prawą stronę do końca ( póki co do 53-go kroku pociągnęłam ) czy może jednak na ten targ wystawić no bo... jak ten ostatni piccolak klątwą dotknięty to szkoda dlań rezygnować z takiego zarobku :p
    obecne ceny na moim targu to
    grzyb 530 tyś za sztukę
    róża 380 tyś
    a czapetka 330 tyś
    łącznie mam 11 tyś tych roślinek i... no chyba muszę się przespać z tym dylematem a jutro zdecydować gdzie je ulokować ( na targ oddać czy na tego ,,kota w worku,, ) :music:

4. Niuleek

Niuleek Aktywny autor

Czym jest to tiki, o którym piszecie?
    Wyprodukowałam dopiero 39 kluczy, jeszcze 21. Wątpię, że się wyrobię. Jakieś rady?

5. hiacynta

hiacynta Wszystkowiedząca wyrocznia

Wzmacniacz szybsza produkcja dla warzywa na wyspie, skraca czas 20%, aktywny 6h

6. Ciasteczkowa♥

Ciasteczkowa♥ Komisarz forum

To jest maska Tiki:
    Razem z esencją wiedzy i maścią leczniczą super skraca czas wzrostu na Wyspie, więc warto korzystać ;) Poczytaj posty Graczy co warto sadzić, wrzuć te bonusy przed posianiem i może uda się dokręcić brakujące krzyże, czasu trochę zostało :)

7. Niuleek

Niuleek Aktywny autor

Nie widzę czegoś takiego na targu. Domyślam się, że nie można tego kupić od tak.
    Dziękuję Wam za odpowiedzi :)
    Korzystałam jedynie z eliksiru życia, źródła życia oraz z bonusów dla kwiatów z pnącza żeby podgonić, ale to chyba za mało.

8. Ciasteczkowa♥

Tiki nie kupisz na targu, aktualnie możesz otrzymać ją jedynie w prezencie lub z itemu zegar z pozytywką "Karuzela" (jeśli go posiadasz), ale jeśli poprosisz to myślę, że nikt z wolnym prezentem i zapasem masek nie odmówi i coś podeśle ;)

9. freska_kreska

freska_kreska Ambasador forum

Dzień dobry :) za godzinę zaczynam zabawę z rozgrywaniem mini gier. Z rana niestety przestrzeliłam i rozegrałam 10, wiec +1 już działa. Jednak to nie problem, ponieważ wczoraj po 21 trafilo mi się na kole 100% przy pierwszej próbie ;D
    Targ 19 wysypało:
    Ciekawe, czy jak skończę to uda mi się coś sprzedać. Stan sg mocno podupadł w ostatnim tygodniu niestety :( pożyjemy, zobaczymy :)
    Po porannych zbiorach wypadajek starczyło na równe 60 krzyży, więc 1 piccolo więcej zgarnę :)

10. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Uszlachetniona róża dała 110 złotych skarabeuszy i 100 sygnetów, kolczoch natomiast 144 sygnety - jest dobrze, nie jest to sprzeczne z moimi założeniami:)

Złoty skarabeusz - 1300/944
    Sygnet - 2766/3481

Już bliżej niż dalej;)

PS. Też mam targ 19 i co wchodzę, to szaroxD:cry:xD

11. Aisha1969

Aisha1969 Ambasador forum

z pikolaków 1x parasolka 1x magiczne 1x bajkowe 1 x zabawa 1 x iluzjonista myślę że nieźle , jak do tej pory kasy zarobiłam 2,5mld ceny mocno poszły w dół ;)xD

12. freska_kreska

To niemożliwe bo tylko ofert przybywa...

gratki! całkiem ładny zestaw Ci się trafił.
    Ja dziś rozpakowałam piccolo z misji ze spółdzielni trafiłam bajkowe źródło :) przyda się po moim wychlapaniu 1.2k SN na małe pola na 1sek krokus ;D

13. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

hiacynta i krasnoludek10 lubią to.
  14. Karakuliambro

Karakuliambro Stary wyjadacz

Z Piccolo wypadły: Wieczne poszukiwanie skarbów, Bajkowe źródło, Cylinder iluzjonisty, Genialny wielozadaniowiec i Święto świateł. Zarobek na targu całkiem godziwy - 5 mld i jeszcze się sprzedaje.
    300% do stodoły działa jeszcze kilka godzin, to chyba sobie popykam 1 sek. zwierzaki.

15. freska_kreska

też zacny zestaw, gratki :)

Właśnie zakręciłam kołem i wpadło kolejne +100%. Chyba BP chce mi zrekompensować stres, który we mnie narastał z dnia na dzień przez ten event :p

Ostatnie edytowanie: 9 października 2023
  16. Karakuliambro

Karakuliambro Stary wyjadacz

Siałam na zwykłych dużych podlanych zośką i SN i dla mnie taka wersja jest najbardziej optymalna. Ale tu padały różne propozycje, więc każdy robi w zależności od posiadanych zasobów i bonusów, jakimi dysponuje.

17. freska_kreska

Właśnie zdałam sobie sprawę, że mam 8h na wysianie tych roślin, a przy dużych polach wychodzi 1232 sztuki rośliny, więc to trochę za mało (konkretnie mam na myśli grzyba). Będę działać na małych :)

Edit.
    Gierki rozegrane ze sporym zapasem czasowym (41 gier w 17 min, resztę miałam rozegraną wcześniej przez mój błąd). Plansze niektóre do tej pory nie zostały rozwiązane ;D dobrze, że można było wymienić je na łatwiejsze. Tak się bałam, a tak strasznie nie było. Największy stres za mną. Teraz tylko nie przespać zbiorów o 14:00 ;D Sakiewek mam mocno ponad normę. Wszystkie rośliny wysieję. Później zdecyduję ile z nich pójdzie na targ :)

Ostatnie edytowanie: 9 października 2023
  18. majka47

majka47 Analityk forum

Ewent skoczyłam .Zarobiłam ponad 3 miliardy,a z pikolaków -inwazja robali ,2x cylinder iluzjonisty,wieczne poszuk.skarb.inwazja robali.chomicza much.oraz najlepsze drzewko florenowe i opryskiwacz.Zestaw 7 sztuk.Powodzenia!

19. Matisiek200

Matisiek200 Zaawansowany

Osiągnąłem właśnie swój cel. Pnącze już się świeci, a otwarcie piccolo już za 3 godzinki. Zobaczymy co los przyniesie. xD

20. Ciasteczkowa♥

Wczoraj podgoniłam sygnety krokusem, więc dzisiaj kończę event i powoli zaczynam bawić się na targu :p
    Do ukończenia całości zatrzymała mnie czapetka, bo z woreczków nieco mniej jej wypadło, ale wykręciłam przed chwilą trochę krzyży, wymieniłam u Mruczki i powoli sobie rosną :) Stan na teraz:
    Miałam sporą nadwyżkę grzyba i jeszcze trochę zostało, aktualnie schodzi na targu za nieco ponad 300 tys. SG od sztuki. Pnącze wisi :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.