Kino w mieście

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Światełko, 12 stycznia 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Światełko

Światełko Czeladnik forum

Witam.

Mam pytanie.
    Czy kino w mieście jeszcze będzie działało? Od paru dni nie działają tam filmiki, a jak działały to niektóry nie zaliczały punktów (w sumie takie coś to oszustwo)... Czy szanowne PT mogło by się ruszyć i coś z tym zrobić, czy tylko potrafią zdawkowo odpowiadać na pytania graczy dając tym samym znać że nie bardzo znają się na swojej pracy?

Pozdrawiam i sorka ale to co dzieje się w PT i u Moderatorów forum jest karygodne. To Wy jesteście dla Nas nie my dla Was. To my płacimy i my jesteśmy klientami.

bazyl2211 lubi to.
  2. aleksandra

aleksandra Cesarz forum

nie znam szczegółów,sorry,ale kino ,działa jak chce,,są sponsorzy,, działa,nie ma sponsorów,,nie działa,,loteria, loteria..,tylko co są winni Moderatorzy??podejrzewam,że PT też nic,,,ech

bazyl2211 lubi to.
  3. Światełko

Filmiki się pokazują, ale nie zawsze są za nie punkty, lub filmiki są ale nie działają :( a jeżeli za dany filmik sponsor nie nagradza kinopunktami, to po co to wyświetlać? Tylko po to by zasilić kasę BP? Mogli by przynajmniej dać info że za dany filmik nie ma punktów. Czas to pieniądz, pamiętajcie że oglądając coś za darmo my na tym tracimy, a oni nam tego nie zwrócą. (Pomijam fakt gdy wyświetla się info w kinie gdy brak ofert. Wtedy wszystko jest jasne).

Jeśli chodzi o MOD... poruszyłem to tutaj nie dlatego że obwiniam ich za to że coś nie działa, chociaż mogliby to poruszyć i przekazać info wyżej... Co do MOD mam wielkie zastrzeżenia co do ich zachowania wobec Nas - użytkowników forum. I to samo tyczy się PT - mają nam pomagać, a nie za przeproszeniem olewać bo im się "nie chce czegoś sprawdzić" pomimo iż wiem że mam rację, a potem dopiero po dłuuuuuugim czasie naprawiają błąd, a ja tracę czas na pisanie a nie na granie, ale to wolałbym z nimi osobiście wyjaśnić, choć widzę że nie bardzo się kwapią do tego by odpisywać na takie tematy pomimo że są na forum aktywni bo to widać.

Ehh... Ciekawe co by Bigpoint w Hamburgu na to powiedziało... To jest żenada :( Przykre :(

Ostatnie edytowanie: 12 stycznia 2016
  4. aleksandra

aleksandra Cesarz forum

no to jestem szczęściara,,nie mogę narzekać na PT,,zawsze dostaję odp ,,i to dość szybko,,zawsze pomogą,,no tak,ale mój kontakt był 5 miesięcy temu,,współczuję,,pozdrawiam Światełko

5. Światełko

Olu co do PT to niestety... Mam wielką wiedzę, na temat komputerów, ale nie mam dostępu do ich konsol dzięki którym wchodzą na konto gracza by coś naprawić, ani nie mam możliwości zmian czegokolwiek w grze więc wiem kiedy jest coś winą mojego sprzętu a kiedy nie... A MOD? Nie piszę zbyt wiele ale widzę jak traktowani są graczy na forum, nie zawsze źle ale nazbyt często... Dużo czytam forum...

Pozdrawiam Olu:) Milusiej gry :)

Czekam na jakiegoś MODa... I proszę nie zamykać tematu puki nie zostanie on wyczerpany. (Tak się nie robi bo jest niewygodny(?).)

bazyl2211 lubi to.
  6. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Witam.

aleksandra, dziękuję za pomoc.

Światełko, wybacz ale Moderator to nie maszyna, nie jesteśmy w stanie siedzieć na forum 24 godziny na dobę, mamy realne życie,itd...mam nadzieję że rozumiesz. Dodam, że jesteśmy wolontariuszami i ani Ty ani żaden inny Gracz za pomoc nam nie płaci. Nie oczekujemy podziękowań ani zapłaty, dla nas satysfakcją jest sama pomoc i zawsze staramy się pomagać najlepiej jak potrafimy i w miarę naszych możliwości, zadowolony Gracz = zadowolony Moderator. Przykro mi bardzo, że tak źle nas oceniasz, ale to nie miejsce na takie rozmowy, jeśli masz jakieś zastrzeżenia do pracy któregokolwiek z członków Ekipy to zapraszam ze zgłoszeniem do Pomocy Technicznej, Twoja skarga zostanie przekazana do przełożonego danego Moderatora.

Ale wróćmy do meritum wątku i odnośnie kina w poradniku : >>>Kino<<< jest wyraźnie napisane :

"(...)
    Kilka ważnych informacji:

• Filmy należy obejrzeć do końca.
    • Za obejrzenie pierwszych czterech filmów do naszego konta zostanie dodane 15 sztuk kinopunktów za dany film. Za piąty film otrzymamy 5 kinopunktów, za szósty film trzy kinopunkty. Następnie od siódmego do dwunastego filmu po 2 kinopunkty. Od trzynastego filmu w górę dostaniemy po 1 kinopunkcie.
    • Kino działa podobnie jak Cash for Action. Oznacza to, że za dopisywanie nagród odpowiada Sponsor, a ekipa Farmeramy może jedynie przekazywać sugestie dotyczące jego sprawnego funkcjonowania.
    • Nie ma dziennego limitu oglądanych filmów.
    • Filmy oglądamy w odstępie czasowym co 30 sekund.
    • Czasem za obejrzany film mimo obejrzenia go w całości kinopunkty nie zostaną przyznane. W takiej sytuacji film jest traktowany jak byśmy go nie oglądali.
    • Doba w kinie nie jest liczona od północy, a powstaje poprzez upłynięcie 24 godzin od pierwszego filmu, który dał 15 kinopunktów.
    UWAGA: Czasem filmów jest mało lub nie ma ich wcale. Powodem jest to, że nasz partner SponsorPay ma ograniczoną ilość filmów dostępnych do oglądania. "

Jeśli są filmiki i tak jak napisałeś " nie działają" to być może wtyczka AFP jest nieaktualna, bądź uległa awarii i wymaga reinstalacji.
    Ale skoro masz wielką wiedzę na temat komputerów jak twierdzisz, to zapewne Twój sprzęt i oprogramowanie działa bez zastrzeżeń, a w takiej sytuacji mogę Ciebie zaprosić jedynie do Pomocy Technicznej z dokładnym opisaniem problemu : >>>klik<<< .

Czy tutaj masz jeszcze jakieś pytanie ?

SMOD_Wadera* lubi to.
  7. magola44

magola44 Aktywny autor

Od 16.05.2015 pisałam do PT w sprawie kina i problem pozostaje taki sam więc odsyłanie do PT jest bezsensowne bo i tak nic nie zrobiliście aby rozwiązać ten problem . Filmów jak niema tak niema a czasem na 3 lub 4 dni pojawia się reklama wody ( jeden raz na te dni ).

bazyl2211 lubi to.
  8. sawaawa

sawaawa Naśladowca mistrzów

Witam. U mnie też od wielu dni "pojawia się" film którego nie ma. Jest przycisk żeby włączyć film, ładuje się i nic.czarny ekran i logo sponsora. Ale nie znam się na komputerach chociaż czasami uda się obejrzeć innego sponsora film i znowu pojawia się ten ( supersonic).

9. SMOD_Atena

sawaawa, zapoznaj się proszę i zastosuj do wskazówek z tego poradnika : >>>Gdy gra nie działa - poradnik<<<, ewentualnie odinstaluj i zainstaluj ponownie wtyczkę AFP :>>>Reinstalacja Adobe Flash Playera<<<.

magola44, tak jak napisałam i zacytowałam informacje z poradnika , powtórzę jeszcze raz :

"Kino działa podobnie jak Cash for Action. Oznacza to, że za dopisywanie nagród odpowiada Sponsor, a ekipa Farmeramy może jedynie przekazywać sugestie dotyczące jego sprawnego funkcjonowania.
    (...)

UWAGA: Czasem filmów jest mało lub nie ma ich wcale. Powodem jest to, że nasz partner SponsorPay ma ograniczoną ilość filmów dostępnych do oglądania. "

Pomoc Techniczna może zweryfikować zgłoszenia, sprawdzić działanie kina na koncie Gracza, lecz ani PT ani Ekipa forum nie zwiększy ilości filmików reklamowych, nie jesteśmy Sponsorem, możemy jedynie przekazywać sugestie i uwagi Graczy, a żeby moc to zrobić to właśnie zapraszamy do PT.

Przypominam że dział Pomocy nie jest działem dyskusyjnym i do rozmów oraz zamieszczenia swoich opinii na temat kina zapraszam tutaj : >>>klik<<<.

Światełko, czy masz jeszcze jakieś pytanie ?

10. Światełko

Magola44 i Sawaawa dziękuję wam za wypowiedzi. Myślę że mi pomogły uwiarygodnić moje argumenty :)

Droga Ateno.

Przeczytałaś kolejne wypowiedzi graczy którzy mają ten sam problem z kinem co ja i wiem że wielu innych graczy mają dokładnie te same problemy i zamiast info przesłać wyżej Ty droga Ateno piszesz kolejny raz (chyba wszyscy jesteście wyuczeni by pisać, zainstaluj, przeinstaluj, wyczyść itp.) by coś przeinstalować.

Pisanie po raz kolejny tego samego nie usunie problemu. Oczekujemy od jakiegokolwiek Moda o wzniesienie się ponad przeciętność formułek i zrobienie czegoś w tej sprawie. Oczekujemy że nasze problemy zostaną przekazane wyżej, że będą na to naciski z Waszej strony i że przeczytamy rzetelną informację na temat wyżej wymienionego problemu. Dlaczego? Ponieważ kino jest dla dużej masy graczy bardzo ważnym elementem, dostarcza niezbędną do wykonania niektórych eventów walutę tej gry. Śmiem twierdzić że większość graczy nie jest w stanie kupować za realne pieniążki florenów z takich czy innych powodów. Po drugie jesteście jedynymi łącznikami pomiędzy nami graczami a osobami które tworzą tą grę, skoro my piszemy do PT i nie otrzymujemy odpowiedzi lub otrzymujemy odpowiedzi zdawkowe i sztampowe to Was prosimy wtedy o interwencję, a jeśli Wy również piszecie nam po raz tysięczny o tym co mamy zrobić w naszych komputerach to pytam do kogo mamy się zwrócić o pomoc?

dortenka1, bazyl2211 oraz ross2 lubią to.
  11. ross2

ross2 Komandor forum

Mam ten sam problem 8):sleepy::(od kilku dni kino nie dziala a istniejaca jedyna czarna reklama nie potrafi zastartowac 8)8)8)mam wszystko przeczyszczone -to tak gdyby mnie odsylano do zrobienia tego 8)problem jest ogolny tylko juz nikt nie ma nerwow o tym pisac ale sowy mowia to czego inni nie chca powiedziec 8)8)8)

12. BA_Salsa

BA_Salsa Guest

Witam :) Myślę, że to co napiszę niewiele pomoże, gdyż wcześniej pisała o tym SMOD_Atena. Zapewniam, że wszystkie Wasze sugestie, zażalenia są przekazywane wyżej. Jeśli jednak chodzi o Kino, to tak jak wiecie, obecność filmików w kinie nie jest do końca "zależne" od BP, a od niezależnych sponsorów. Sprawdziłam Kino u siebie i w tej chwili nie mam żadnych filmików do obejrzenia i nie sądzę, aby był to błąd.

13. dortenka1

dortenka1 Czeladnik forum

Jeśli nie ma filmików jest o tym wyraźnie w kinie napisana formułka-i wtedy ok-nie ma to nie ma-ale w kinie nie ma takiej formułki tylko wyświetla się filmik który nie działa-ten sam filmik u wszystkich. Proszę zatem nie pisać że to kwestia że nie ma filmików.Rozumiem że podajecie dalej nasze oczekiwania ale może jednak zwiększyć nacisk aby choć pokazała się jakaś rzetelna informacja na temat tego co jest w kinie.Chyba tyle można >?
    Powtarzam jeszcze raz-to nie jest brak filmików-tylko nie działający filmik reklamowy- który być może wstrzymuje inne filmiki.I powiem jeszcze że jeśli kolejny raz przeczytam że mam coś zrobić w swoim laptopie-to nie wytrzymam nerwowo i skasuje konto w tej grze-bo to już przegięcie żeby na każdy problem - na każdy-jedno co czytamy to tylko - żeby coś czyścić albo przeinstalować-to już powoli zaczyna być nudne-irytujące i żenujące.

Post edytowałem. Proszę o zaniechanie pisania z użyciem Caps Locka, zgodnie z treścią punktu 2.3 Regulaminu Forum.
    MOD_Ghost

Ostatnio edytowane przez moderatora: 14 stycznia 2016
    Światełko i bela816 lubią to.
  14. BA_Ghost

BA_Ghost Guest

dortenka1 proszę o powstrzymanie emocji.

Sugestie moderatora co do możliwego rozwiązania problemu to nie jest żaden przymus, a w dalszym ciągu tylko sugestia. Jeśli uważasz że z Twoim sprzętem jest wszystko w porządku to nic nie musisz robić i nikt Ci niczego kazać nie może.

Jeśli występuje w kinie tzw. "czarny ekran" (o czym już wielokrotnie gracze pisali na forum), wtedy należy napisać do Pomocy Technicznej aby zgłosić błąd wyświetlania. Takie zgłoszenia przekazujemy dalej i czekamy na rozwiązanie problemu.

Jaki nacisk możemy mieć na producenta gry, jeśli gracze stwierdzają problem, a w ślad za tym nie idą zgłoszenia do Pomocy Technicznej? Mamy ich przekonywać "na ładne oczy" ? My też potrzebujemy argumentów, aby wywołać żądaną przez Was reakcję w BP. Jednym z nich jest m.in. ilość zgłoszeń do PT potwierdzająca występowanie błędu u większej ilości graczy, a nie jednostkowe zdarzenia.

Czy autor tematu ma jeszcze jakieś pytania?

15. Światełko

MOD_Ghost Mam do Ciebie pytanie.

Czy Ty jako Moderator forum potrafisz czytać ze zrozumieniem? Czy czytasz wszystkie wypowiedzi w danym temacie? Nie wydaje mi się. Ponieważ ile razy już było pisane w tymże temacie że PT albo nie umie albo nie chce pomagać, i tylko każe czyścić, instalować, przeinstalować inne tego typu komendy a sami nie wezmą się do roboty dopóki o problemie nie napisze więcej graczy, ale aby sprawdzić problem i go naprawić to mają gdzieś. Na ich odpowiedzi też czeka się wiele dni, a nawet zdarzało się że nie odpowiadali...

Proszę o to by MOD_Ghost nie wypowiadał się w moich tematach.

MOD_Salsa ja jednak myślę że nie robicie nic. Dlatego mam takie żale co do Was, i mam prośbę. Dowiedz się troszeczkę więcej na tematy działania marketingu, bo najwyraźniej nie wiesz co i z czym się tam je :(

Sorki ale znów zaczynacie tylko pisać i nic nie robicie :(((

16. SMOD_Atena

Światełko, również bardzo proszę o czytanie ze zrozumieniem. Napisałam wyżej :
    Do weryfikacji zgłoszeń Graczy odpowiednie narzędzia ma wyłącznie Pomoc Techniczna, jeśli twierdzisz że nie chce czy nie umie Twoim zdaniem Tobie pomóc i nie chcesz napisać w tej sprawie zgłoszenia do PT, to zapraszam do kontaktu bezpośredniego z firmą Bigpoint przy użyciu zakładki Impressum pod ramką gry drogą korespondencji tradycyjnej.
    Poza tym nie jesteśmy upoważnieni do udzielania Graczom informacji na temat działania działu marketingu firmy Bigpoint. Są to wewnętrzne informacje firmy.
    W tym temacie udzieliliśmy wszelkich dostępnych nam informacji, temat uważam w tym miejscu za wyczerpany i zamykam.

***kacper*** lubi to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.