Opinie Kino w mieście

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika BA_Izolda*, 22 sierpnia 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

No dobra, rozumiem, że mało.
    Ale chodzi o sposób ich przydziału.
    Jedni mają, inni nie.
    Załóżmy że sponsor da 100 filmów i użytkowników też jest 100.
    Czy każdy dostanie po jednym, czy kto pierwszy, ten lepszy ?
    Jeden ma 10, inny wcale.

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

xBabciaEwa lubi to.
  3. xBabciaEwa

xBabciaEwa Chodząca legenda forum

A ja to uparciuch jestem - nie ma - wracam - nie ma - wracam , wiem czasu na potrzeba , ale ja go mam , więc często
    mi się udaje załapać na filmik - dzięki temu floreny mam .

4. Megan

Megan Komandor forum

Widzę, że nadal nie rozumiemy się, może jestem zbyt głupia na ten problem, lecz jeżeli wszyscy gramy w tą grę, w takim razie powinno to działać (mam na myśli kino) dla wszystkich graczy.
    Tak jak jest to w realnym świecie, właczamy telewizor, leci reklama i jeżeli w tym samym czasie ileś tam ludzi ogląda dany program ogląda jednocześnie taką samą reklamę, nie ma tam nic wybiorczego, np. co piaty, czy dziesiąty widz ogląda reklamę.
    W tym kinie w grze mam wrażenie, że jest odwrotnie.

Też zaglądam często do kina, gdyby był zainstalowany licznik częstotliwości odwiedzenia kina, to wyszłoby, że 1/3 czasu w grze, to jest odwiedzanie kina.
    Często odwiedzenie nie pomaga w pojawianiu się filmików, nie wszyscy mają takie szczęście, ktoś może napisać, że uparłam się na to kino, lecz dlaczego mam o tym nie pisać, tym bardziej że oglądanie kina "niby" jest dla wszystkich i dlaczego mam z tego nie skorzystać.

5. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Nie widzę tam ani słowa o sposobie przydziału reklam.
    Jeszcze raz.
    Dostępna jest jakaś pula reklam (nie wiem, czy zależna od liczby wyświetleń, czy od czasu na jaki zawarto umowę).
    W jaki sposób jest ona dzielona ?
    Jedni oglądają kilka filmów dziennie, inni nie maja nic tygodniami.
    Od czego to zależy ?
    Od pory dnia, ID konta, losowo ?

6. marynia53

marynia53 Cesarz forum

Ja też od conajmniej 2 miesięcy nie mam kina. Natomiast wiem, że na targu 37 codziennie oglądają po 3 filmy.

Jak to wytłumaczyć, czy reklamodawcy sami sobie wybierają serwery, czy BP?

7. Pepa2016

Pepa2016 Mistrz forum

Też jestem ciekawa, na jakiej zasadzie są wyświetlane filmy w kinie. Ja mam tak:
    - na kompie stacjonarnym (Firefox) mam filmiki i gry bardzo rzadko, a jeśli już coś się pojawi, to tylko raz i po wyświetleniu mam komunikat, że więcej nie ma,
    - na laptopie (Firefox) gry mam praktycznie codziennie, tyle że powiedzmy po 4-5 i dopiero pojawia się komunikat, że więcej nie ma,
    - na smartfonie (Puffin) mam reklamy codziennie i dużo, bo jak mi się chce oglądać, to i do tych za 1 pkt dotrwam - ponieważ jak już było mówione, Puffin łączy się przez serwery w słonecznej Kalifornii, reklamy są anglojęzyczne i dotyczą tamtego rynku.

Jak widać, przeglądarka ma znaczenie tylko w przypadku Puffina, bo już przez Firefox na jednym sprzęcie gry czy reklamy są a na drugim nie. Nie ma natomiast znaczenie IP i konto gracza.

8. TL_Mouse

TL_Mouse Guest

hlnrys, dane o które pytasz nie są nam udostępniane, przykro mi, nie udzielę odpowiedzi na Twoje pytanie, gdyż pozostanie to nadal wiadome dla osób odpowiedzialnych za zagadnienia kina w Centrali.

9. Megan

Megan Komandor forum

No widzisz Ty masz na stacjonarnym i na laptopie a u mnie nie ma ani na jednym, ani na drugim i sprawdzałam trzy przeglądarki....dla mnie to jest bardzo ciekawe.

Dlaczego wątek się zamyka, bo jest niewygodny?

tereska1108, toDzasta oraz marynia53 lubią to.
  10. neta8

neta8 Młodszy ekspert

U mnie na laptopie jest reklama bardzo rzadko, natomiast na smarfonie potrafię dziennie zarobić 3-4 floreny. Wydaje mi się ze nie jest to do końca sprawiedliwe, bo dlaczego ktoś kto ma np. Tylko laptop musi być stratny.

tereska1108, toDzasta oraz Megan lubią to.
  11. marynia53

marynia53 Cesarz forum

ja na laptopie mam Mozille i Chrome. Ja ze swoim targiem czyli serwerem nie mam filmików reklam.
    Natomiast jak ktoś wejdzie z innym targiem czyli serwerem np.37 filmiki-reklamy ogląda.

To są cuda na kiju. Na stacjonarnym jest tak samo.

toDzasta i Megan lubią to.
  12. Megan

Megan Komandor forum

Mój targ to 19, jeżeli tak się dzieje, to ja poproszę o zmianę targuxD

Z Mozilli przestaje korzystać, u mnie ta przeglądarka zaczęła fiksować, robi jakieś błędy, na niej nie miałąm filmików, teraz już tylko korzystam z Chrome i z Opery, lecz jest podobnie, nadal kino nieczynne.

marynia53 lubi to.
  13. marynia53

marynia53 Cesarz forum

sowa do Ciebie poleciała:)

14. Nodi070

Nodi070 Czeladnik forum

ja już wiem, w tej grze i jej losowości są lepsi i "lepszejsi" , są tacy co mają sporo kina i zapewne sporo wiertarek, hipciów, złotokapów itp a inni mogą się "zarobić i zniesmaczyć i dostają z t.zagród papugi a drzewa to jabłonie

Megan i tereska1108 lubią to.
  15. skaliwa

skaliwa Fanatyk forum

Mnie też interesuje w jaki sposób przydzielane są filmy w naszym kinie, ale widze, że to jest wielka tajemnica, ekipa cały czas powtarza, ze to wina braku sponsorów, w co raczej nie wierzę. Chyba brak dobrej woli w pozyskaniu tych sponsorów... Reklam w realu nie brakuje, wystarczy włączyć obojętnie jaki program w TV. Ktoś napisał, że w TV reklamy są ogólnodostępne.... Dlaczego u nas jedni mogą filmiki oglądać codziennie,jeżeli są, inni całymi miesiącami nie mają tych filmów? W ten sposób są "równi" i "równiejsi"
    Dla mnie najlepszym rozwiązaniem tego problemu byłoby centralne rozsyłanie reklam z kraju, gdzie są serwery do wszystkich użytkowników,z wyłączeniem reklam typowo regionalnych.... ale to tylko marzenie niestety....

Megan i 0olimpia0 lubią to.
  16. smerf41

smerf41 Weteran forum

w kinie, które nie chodzi mnie 2 lata..pojawiła się plansza ze zgodą na przetwarzanie moich danych...wyłączyłem..na razie nie podjąłem kroków czy Wy też tak macie? Pozdrawiam

Megan i tereska1108 lubią to.
  17. tereska1108

tereska1108 Mistrz forum

No to i ja wtrącę swoje trzy grosze odnośnie naszego kochanego kina... U mnie albo jest napis ,że nie mamy dla Ciebie nic do oglądania , albo pokazuje się ta instrukcja o wyrażeniu zgody na przetwarzanie moich danych. Ja wyrażam zgodę, a ona ciągle do mnie wraca po następną zgodę:)hihi Brak słów...

Megan lubi to.
  18. Krokodylek75

Krokodylek75 Fanatyk forum

W temacie kina pisałem i walczyłem ponad 1,5 roku temu. Obiecałem wtedy, że więcej się nie odezwę (bo nie dawało i nie daje to żadnych efektów). Ale może teraz, gdy wyraziliśmy zgodę nowemu operatorowi gry na jej kontynuowanie - zrobi on coś w tej kwestii i kino zacznie działać tak jak powinno? Mam na myśli konkretne działania i efekty, a nie w kółko powtarzane baju - baju.

bozena1610 i Megan lubią to.
  19. hasiokos

hasiokos Młodszy ekspert

u mnie kino dziala bez problemow, codziennie 2-3 floreny sobie zrobie, czasem 4. sprobujcie sie zalogowac na inne kraje, zmieniajac jezyk, w roznych krajach jest roznie z filmami.

20. yvonnege_

yvonnege_ Hrabia forum

Przeczytałam o tym, że gracze korzystają ze smartfona żeby obejrzeć film. Spróbowałam, filmy były kilka razy obejrzałam, ale punktów mi nie dopisało. Gram na kompie stacjonarnym i codziennie wchodzę do kina, filmiki mam średnio co drugi dzień. Chyba z pół roku temu wcale nie miałam, więc zadowolona jestem z tego co jest teraz.