Opinie Kino w mieście

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika BA_Izolda*, 22 sierpnia 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. ***kacper***

***kacper*** Baron forum

Ja co jakiś czas czyszczę wszystko np.ccleanerem, uaktualniam sterowniki, wtyczki - nie wiem czy to potrzebne, mam nadzieję, że nie szkodzi. Praktycznie nie mam problemów z grą - czasem, ale to zwykle wtedy wszyscy na Forum zgłaszają problem.

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

chrumcia91 na jakiej przeglądarce się tak dzieje, może na Mozilli? U mnie niedawno ( chyba jak weszła nowa wersja)działo się podobnie, więc zmieniłam na Chrome- tu jest w porządku cały czas, a i na Mozilli od wczoraj też jak już filmik się pojawi to ładuje się bez problemu :)

3. ankagdw

ankagdw Chodząca legenda forum

Ewa u mnie tez sie tak dzieje a uzywam Chrome :oops:

Nutka, 0olimpia0 oraz hlnrys lubią to.
  4. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

Ja na Mozilli właśnie ,bo chrome u mnie w ogóle tak muli że musze czekac z 10 minut zanim jakakolwiek strona się otworzy....sprawdziłam na drugim laptopie, to samo sie dzieje...

5. SMOD_Atena

Sprawdziłam teraz na Chrome i akurat filmik był, załadował się bez problemu:

kino.jpg

Na Mozilli niestety nie mam czego pokazać, bo nie ma filmiku ale gdyby był to też pewnie by się załadował:

kino M.jpg

Sprawdzę za jakiś czas :)

6. chrumcia91

sprobowalam na Chromie ale to samo...ładuje i ładuje i konca nie widac :(

7. SMOD_Atena

Jak wszystkie ciasteczka cookies, flashowe, pamięć przeglądarki wyczyszczona i AFP nie uległa awarii i wszystko jest aktualne to nie powinno być problemu. Chyba, że może tak jak napisał ***kacper*** warto jeszcze czyścić od czasu do czasu system i wyrzucać wszystkie śmieci jakimś programem czyszczącym, ja zawsze używam Advanced SystemCare i może też dlatego nie mam żadnych problemów ani z kinem, ani z grą pomijając globalne oczywiście.

8. chrumcia91

czekam na nowego laptopa, za tydzien, może dwa mam nadzieję, że już będzie to moze wtedy na nówce nie będzie już problemów :D dzięki za pomoc :)

9. cyfrzak

cyfrzak Wielki mistrz forum

ogolnie na chrome bardziej płynnie, firefox jak to cwany lisek nei lubi za bardzo ff ale tez działa :D

10. chrumcia91

to zależy...ja przez pewiem orkes czasu grałam na chromie-śmigało pięknie, potem zaczęło się zawieszać totalnie, nic nie mogłąm zrobić i przeszłam na FF i zostałam bo chrome dalej mi strasznie zamula.... sprobuje jeszcze tego advanced system care

11. Megan

Megan Komandor forum

Sprawdziłam trzy przeglądarki, Chrome, Mozilla i Opera i na wszystkich jest tak samo, czyli filmików brak, pojawia się tylko komunikat, że filmikow brak i wyłączyć adblocka, tylko że ja go nie mam.
    Niedawno odebrałam laptop z naprawy, świeżutki system Windows 10, bez błędów, mam wszystko zaktualizowane, dodatkowo często czyszczę ciasteczka i dalej nic.
    Tak jest od dość dawna, zastanawia mnie jak to jest z tymi filmikami, jedni mają, inni nie, w końcu mieszkamy w tym samym kraju (oczywiście większość).

tereska1108, hlnrys oraz 0olimpia0 lubią to.
  12. -Maud-

-Maud- Stały bywalec

Chrumcia, mam tak samo, kółeczko się kręci a zadanie się nie ładuje. Ale dotyczy to tylko jednego konkretnego zadania, z wyborem różnych rodzajów obiektów, jeśli pojawiają się inne filmiki to się normalnie ładują. Ten problem wystąpił u mnie po raz pierwszy kilka miesięcy temu, potem filmiki/zadania się zmieniły i przez pewien czas wszystko działało poprawnie, a od jakiegoś czasu znowu jest to felerne zadanie.

Ostatnie edytowanie: 26 października 2016
    tereska1108 i hlnrys lubią to.
  13. BA_Ghost

BA_Ghost Guest

Megan zgodnie z postem mojej koleżanki SMOD_Atena, problem (napis o blokadzie reklamowej) jest natury technicznej i został zgłoszony do naprawy. Kiedy zostanie to naprawione - nie wiem.

14. Megan

Megan Komandor forum

Mnie już nie chodzi tylko o ten napis, lecz o sam fakt braku filmików, czym można to tłumaczyć, że jedni mają a inni nie.
    Jeżeli są reklamy to chyba powinny być dla wszystkich, czy to też jest na zasadzie losowości, tak jak w innych przypadkach a może są wybierane serwery gdzie te filmiki są wyświetlane.....właśnie tego nie rozumiem.

tereska1108, 0olimpia0 oraz hlnrys lubią to.
  15. BA_Ghost

BA_Ghost Guest

No w tym przypadku nie posiadam innych informacji niż te, które są ogólnodostępne i znane graczom. Więc nie jestem w stanie bardziej pomóc.

Megan lubi to.
  16. Megan

Megan Komandor forum

Dzięki, wiem o tym.
    Tylko od jakiegoś czasu bardziej zaczęłam się nad tym zastanawiać.....widocznie mam pecha w tej grze i nie tylko do braku filmików w kinie.

BA_Ghost i tereska1108 lubią to.
  17. denira3370

denira3370 Młodszy ekspert

co z tym kinem - znowu to samo , jedni mają kino a inni nie, temat się powtarza, zwalają winę na nasze komputery a to od nich zależy jak kino działa, już kilka razy tak było, że nie zaskakuje i kręci się kółko a potem "samo" się naprawia i kino jest - moja siostra nigdy nie ma problemu z kinem - wczoraj miała 5 x

Megan lubi to.
  18. Megan

Megan Komandor forum

W takim razie dalej będę drążyła ten temat....

Od kilku dni dni zaglądałam do kina kilkanaście razy dziennie (z resztą zawsze tak robiłam), zaczynając od samego rana zaraz po zalogowaniu się a kończąc późnym wieczorem i za każdym razem otrzymuję komunikat....."Nie mamy niestety dla Ciebie aktualnie żadnego wideo. Proszę spróbować ponownie później."

Tylko kiedy później?
    Przez cały dzień nie ma filmików, przez dwa, trzy, kilka, kilkanaście, miesiąc, dwa....itd mogłabym pisać i pisać.
    Wiem, że ostatnio ciągle były problemy, rozumiem to lecz od kilku dni "niby" coś zostało naprawione, ruszyło się i filmiki pokazały się.
    Tylko dlaczego nie u wszystkich, w takim razie jakie trzeba spełniać kryteria, żeby "załapać się" na taki seans, co trzeba zrobić a może co nie trzeba robić, żeby kino działo prawidłowo u wszystkich?
    Nie chodzi już o to, że coś tam się ładuje, czy kręci kółeczko, tych filmów po prostu nie ma, ani jednego, zero.
    Może ja gram w inną grę, tak samo ci co tych filmików nie mają, bo jak to wytłumaczyć?

Ten problem mam nie tylko ja, ma go spora ilość graczy i zastanawiam się czy ktoś go rozwiąże, bardzo bym prosiła o dopytanie się gdzie trzeba i o odpowiedź, czy kino jest dla wszystkich graczy bez wyjątku, czy filmy może każdy gracz obejrzeć, czy może jest jakiś limit co do wyświetlania reklam, dlaczego tak się dzieje, jak obecnie.

Liczę na poważne potraktowanie tej sprawy, bo mam już dość tej ciągłej "losowości", w końcu to nie loteria trafi mi się czy też obejde się smakiem.

Oczywiście nie mam włączonego adbloca, u mnie wszystko działa poprawie, sprzęt też jest w porządku, zasady kina znam.

19. juras

juras Weteran forum

Kino nie działa? Nie działa odkąd gram. Już dawno przestałem się tym przejmować i tam nie zaglądam, bo to tylko strata czasu. To że w innych krajach działa w ogóle mnie nie wzrusza. 1fl. kosztuje w pakiecie 150 fl + 10 SN, niespełna 13gr, więc taki pakiet kupuje raz w miesiącu i kupuje też turbo młyn za 8zł, świadomie przyczyniając się do utrzymania gry. Gram, bo czerpie z tej gry przyjemność za 1 zł dziennie. Jeżeli zacznę się denerwować niedoskonałościami, po prostu przestane grać. Pewnie ktoś powie, że kino mu się należy i będzie miał rację,....no ale co z tego?;)

Nutka i maryla51 lubią to.
  20. SMOD_Atena

Megan przykro mi, że nie masz filmików, u mnie też czasami nie ma przez długi czas, ale nic z tym nie możemy zrobić bo tak jak jest napisane w poradniku:

UWAGA: Czasem filmów jest mało lub nie ma ich wcale. Powodem jest to, że nasz partner SponsorPay ma ograniczoną ilość filmów dostępnych do oglądania.