kino - nie działający odtwarzacz.

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika hlnrys, 28 grudnia 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Zamiast reklamy pojawia się tylko taki odtwarzacz:

Czy to, że nie odtwarza on reklam, może być spowodowane tym, że są one robione pod odtwarzacze HTML5?
    O ile przeglądarka nie powinna mieć z tym problemu, to czy gra jako flashowa, może mieć na to wpływ i w jakiś sposób blokować wyświetlanie (nie być kompatybilna)?
    Jeżeli tak, to jak wyglądają prace nad przepisaniem gry na HTML5?
    Czas upływa, chrome w grudniowej aktualizacji usunęło możliwość pomijania resetu ustawień flasha przy nowej sesji (odpaleniu przeglądarki).
    Teraz za każdym razem trzeba zezwalać na odpalenie wtyczki.
    Staje się to coraz bardziej irytujące.

Reasumując:
    1.Czy zaprezentowana grafika może być spowodowana nadawaniem reklam w HTML5.
    2.Kiedy możemy spodziewać się przesiadki?

Przypuszczam, że nikt z ekipy nie zna odpowiedzi na te pytania, więc bardzo proszę o zapytanie "centrali".

skaliwa, ania1713 oraz cyfrzakk lubią to.
  2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Prześlę zapytanie i jak tylko otrzymamy odpowiedź to też tutaj odpowiemy. Bardzo proszę o cierpliwość.

hlnrys lubi to.
  3. hlnrys

Dwa tygodnie i brak odpowiedzi?

O ile nie oczekuję dokładnej daty w przypadku pkt 2, o tyle odp. na pkt 1 nie powinna stanowić problemu dla techników.

Przypuszczam, że pytanie utknęło gdzieś w czeluściach internetu i proszę o jego ponowne przesłanie.

skaliwa lubi to.
  4. SMOD_Atena

Niestety żadnej odpowiedzi jeszcze nie otrzymaliśmy. Prześlę zapytanie ponownie i nadal proszę o cierpliwość.

hlnrys lubi to.
  5. BA_Czerwona

BA_Czerwona Chodząca legenda forum

Cześć, obawiam się, że bez konkretnych danych nic nie zdziałamy. Operator kina potrzebuje informacji jakiego filmu dotyczy problem, więc zapraszam z tym zagadnieniem do pomocy technicznej z konkretnym czasem zdarzenia.

Nawet gdybyśmy mieli dane dotyczące czasu wprowadzenia nowego systemu, nie będziemy udzielać takich informacji. Zwykle podobne pojawiają się w postaci ogłoszeń. Gra jest jednak bardzo rozbudowana, więc to musi potrwać.

Czy masz jeszcze jakieś pytania?

6. hlnrys

A skąd mam wiedzieć jakiego filmu to dotyczy, skoro jest tylko widoczny na screenie odtwarzacz.
    Napiszę tylko tyle, że ten sam problem występował w innej grze (nie od BP).
    Wystarczyło pogrzebać w necie.
    Jak tam zostało to załatwione i czy w ogóle, to nie wiem.
    Strona niemiecka i nawet z tłumaczem google nie dałem rady się przez ten język przebić.
    Wygląda na to że obydwie gry korzystają z usług tej samej strony.
    Link z czarnego ekranu w naszym kinie:
    https://oadts.wavecdn.net/blank.mp4
    Jeżeli to wina usługodawcy (na co wskazują te same błędy w innej grze), to dziwie się że BP nic z tym nie robi.
    Jeżeli ja do tego dotarłem to przypuszczam że technicy dobrze wiedzą o co chodzi.
    Jest spychologia żeby podać ID reklamy, które ma się pojawiać na końcu filmu.
    Jakim cudem się pytam, skoro nic nie leci?
    Dlaczego nie zmienią usługodawcy, skoro wygląda to na jego winę?
    Wniosek nasuwa się jeden:
    BP ma to gdzieś.
    Błąd jest od bardzo dawna i jeżeli do tej pory nic nie zrobiono to tak już zostanie tylko nikt tego oficjalnie nie powie.

To tyle jeśli chodzi o kino.

A co do wersji gry HTML.

Nie wiem czego się obawiają żeby podać przybliżony termin.
    Za pół roku, rok?
    Za dwa lata?

Beton nie do przebicia.

W takim razie poproszę o coś innego.
    Zapytajcie proszę o wymagania sprzętowe do wersji HTML.
    To, że będą wyższe od obecnych, to pewne i chciałbym wiedzieć czy na moim starym trupku pogram sobie jeszcze, czy to będzie koniec mojej przygody z Farmeramą.
    Z tego chyba nie będą robić tajemnicy, więc jeszcze raz ładnie proszę: zapytajcie.

gosiagosia60, skaliwa oraz margaretazet lubią to.
  7. SMOD_Atena

Myślę, że informacje na temat wymagań sprzętowych zostaną nam przekazane wraz z ostatecznym przeniesieniem gry na HTML ale oczywiście przekażę Twoje pytanie.

8. SMOD_Atena

hlnrys na chwilę obecną takich informacji nie uzyskamy. Póki co to trwają testy i sprawdzanie nowego systemu, tak że jeśli już otrzymamy jakieś informacje na ten temat to zostaną one przekazane wszystkim Graczom w formie OO.

A jeśli chodzi o problem w Kinie to napisz proszę w tej sprawie do PT i podaj dokładny czas zdarzenia, PT ustali z jakim filmem występuje problem i przekaże te informacje do Operatora tej opcji.

Czy masz jeszcze jakieś pytania?

9. hlnrys

Jak już pisałem, PT potrzebuje ID filmu, którego w tym przypadku nie ma, więc nic nie jest w stanie zrobić.
    I nie tylko nasza, bo przeglądałem różne fora i czytałem posty w których zgłaszano ten sam problem.
    Nie rozumiem tej tajemnicy wokół przejścia na HTML.
    Wiem tyle co i przed zadaniem pytań.
    No cóż, BP twardo milczy.
    Nie ma sensu tego dalej ciągnąć.

Temat do wora.

skaliwa lubi to.
  10. SMOD_Atena

W takim razie temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.