Opinie Karuzela z urwisami

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Czerwona, 2 sierpnia 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Miśkowo

Miśkowo Chodząca legenda forum

Ufff, cel osiągnięty:), nawet nie chcę myśleć ile roślin wysiałem przy tym evencie..:eek:

2. *ewa*

*ewa* Chodząca legenda forum

witam:D
    nocne zasiewy zebrane,mak rośnie na polach,a karuzela wygląda tak:
    kózka śpi na progu 10 poziomu (chce balonów)
    świnka jest na progu 11 poziomu (chce pierników)
    owieczka jest na progu 7 poziomu (czeka na mak)
    małpka jest na finiszu 6 poziomu (chce lizaków)

3. dotikampo

dotikampo Fanatyk forum

Prawie koniec:) Na polach ostatni zasiew - końcówki maku, lizaków i balonów. Mam nadzieję, że się nie pomyliłam (liczyłam z dokładnością do jednej sztuki) i nie będę musiała dosiewać np 1 poletka lizakówxD Może się to wydawać ryzykowne, ale lubię tę adrenalinkę przy ostatnich zbiorach - "wpasowałam się dokładnie z liczbą roślin czy zabraknie?"xD

Trochę statystyki dla amatorów liczb:
    - losowość dla roślin 3-krokowych: 8 x mak, 3 x balon, 7 x piernikowa róża, 6 x lizaki,
    - ogółem eventówka - 35.850 szt.,
    - siałam rośliny dające trzy kroki i tylko na ostatnim poziomie upycham 2-krokowe nadwyżki,
    - gdybym siała wyłącznie mak, to przy mojej losowości musiałabym wysiać 57.600 szt. maku dla zrobienia całego eventuo_O

W sumie event spoko. Odrobiny uwagi wymagał, zwłaszcza na początku, no i nie przemknął zbyt szybko i zbyt łatwo:) Eventy z sianiem - zwłaszcza wymagające kombinowania - w niczym mi nie przeszkadzają. Na co dzień mam na farmie drzewa nawozowe i xxl-ki. Wielkiej rozrywki ze zbierania tego nie ma niestety...

4. 0olimpia0

0olimpia0 Chodząca legenda forum

Witam

Pnącze odpalone. Bonusik zacny :inlove:

Zmieniłam zdanie i walczę o jeszcze jeden item "balonowy ekspres" ;)

Pozdrawiam i trzymam kciuki :)

5. Frytka2012

Frytka2012 Komandor forum

Witam niedzielne duszki;)
    z rana roslinki pozbierane, urwisy nakarmione, na nowo ewentowki posiane i wynik 8, 7, 9, 6, :), nie jest zle, jedno czerwone koleczko jeszcze sie swieci,
    troske pszenicy i salaty sialam, bo mi braklo, a jak zobaczylam ceny na targuxD, mozna zarobic,;)
    ts-ow zapomnialam postawic na noc, mozeby przy niedzieli nowosci wpadly;), poczekam do wieczora, moze sie jeszcze uzbiera,
    powodzenia i milej, spokojnej niedzieli zycze;)

6. __BiAłY__

__BiAłY__ Komandor forum

Witam:) Właśnie zdobyłem pnącze, ale powalczę jeszcze o przynajmniej dwa itemki z takimi PD które dają trudno się oprzeć;) poza tym fajnie się prezentują :)

Miłej Niedzieli życzę i nie przepracowywać się dzisiaj;)

7. mango80

mango80 Komisarz forum

A w którym momencie otrzymujemy samo pnącze?

kybek93 lubi to.
  8. peterek_w

peterek_w Nadzorca forum

8 poziom u 3 zwierzaków

toDzasta, kybek93 oraz agniecha$ lubią to.
  9. mango80

mango80 Komisarz forum

Dziękuję bardzo, a miałam nadzieję, że wystarczy komplet itemów.

kybek93 lubi to.
  10. Peonia

Peonia Wyjątkowy talent

Bry! Te dwa cytatowane posty powinnam zamienić miejscami, ale nie umiem odgadnąć jak to sie robi na tablecie z ta akurat przegladarka, na ktorej jestem.

Uswiadomiłam sobie, ze z tym fragmentem wypowiedzi Waldeemar jak najbardziej się zgadzam, sn mam niewiele jakieś 1000 sztuk, ale spokojnie moge zuzyc do 500 sztuk, itemy z tego eventu zdecydowanie na to zasluguja. A w dozynkach brac udziału nie zamierzam, chciałam kiedyś, obecnie doszłam do wniosku, ze za "slabą" farmerką na to jestem. Na dodatek gra ostatnio mnie irytuje. Co moge to odpuszczam sobie.
    Od rana przeszłam na super pola i sn. Mam do załatwienia mnóstwo spraw i nie mogę akurat teraz siedzieć non stop przy tablecie. A chciwie chcę mieć dodatkowy item "balonowy ekspres" ten od małpki. :inlove:
    Dzięki :)

11. skaliwa

skaliwa Fanatyk forum

U mnie 10-1-11-10, miałam nie robić dalej, ale widze, ze gdy posieję mak to będzie dobrze, więc sobie go sieje na dwóch łąkach - Bahama i Główna, na Dzikiej odrabiam straty w zielsku, które te łakomczuchy mi pożarły.;):p8) Świni nie tykam, zostanie na 1.;):p
    W sumie zależy mi na Balonowym ekspresie u małpy, to najlepszy item, postawię sobie w O.O.Co jeszcze uda sie zdobyć jadąc na samym maku zobaczę, jeszcze jest dużo czasu...:);):p No i wreszcie wyprowadziłam baobaby na swoje miejsce, na Leśną, a na Główną wróciły niektóre drzewa xxl po bokach.Najgorsze w tym evencie była zamiana pól do siania, ale byłam zła, gdy musiałam przestawiać baobaby z Lesnej na Dziką, one były nietykalne....

Dzień dobry:)

12. BA_Czerwona

BA_Czerwona Chodząca legenda forum

13. tynia147

tynia147 Młodszy ekspert

witam wszystkich :)
    muszę się pochwalić pnącze zdobyte mój cel osiągnięty :) jestem zadowolona :) a u Was jak tam idzie :)

14. Dominiś1187

Dominiś1187 Aktywny autor

Czy jest przewidywana jakaś rekompensata za zmiany w evencie/błędy w poradniku?

elwira17, kybek93 oraz tynia147 lubią to.
  15. elwira17

elwira17 Stary wyjadacz

Zamiana pól do siana zaskoczyła mnie w chwili, gdy rozpoczynałam event. Swoją drogą moje baobaby są rozstawione na 3 polach farmy, to samo megazagrody i są nietykalne. nigdy ich nie usuwam, nawet na czas eventu. Jakoś zawsze udaje mi się skończyć. Teraz też za godzinkę odpalę pnącze. Czy uda zrobić mi się wszystko czas pokaże, ale jestem dobrej myśli. jeśli cos rozpoczynam, to lubię doprowadzić do mety :)

Nutka, 0olimpia0 oraz kybek93 lubią to.
  16. florentyna

florentyna Analityk forum

Witam! Ufff, skończyłam cały ewent, jechałam "po całości" siejąc to, co było potrzebne dla 3 kroków; gdybym nie miała wolnego od pracy byłoby ciężko i myślę, że twórcy gry powinni, przy dużej ilości potrzebnych roślin ewentowych, udostępniać graczom całą farmę, takie ograniczenia służą jedynie wyciąganiu kasy i ciężko to zaakceptować po tylu latach gry.
    PS. Mam dylemat, gdyż kiedyś w zamierzchłej przeszłości moim celem był poziom 100 w tej grze i teraz, po jego osiągnięciu powinnam zakończyć tu swoją karierę i myślę o tym.
    Mam plusy i minusy.
    Plusem bez wątpienia są wspaniali ludzie, jakich tu wirtualnie poznałam, następnym możliwość odskoczni od realiów życia (zawsze tą grę tak traktowałam), następnym następnym - żal wysiłku i czasu włożonego w grę.
    Ale są też minusy. N
    ajważniejsze dwa z nich to:
    1- coraz więcej czasu, jaki zajmuje gra.
    2- kierunek, w jakim zmierza ta gra ( lat przybywa, a gra dziecinnieje)
    W konkluzji pytam, co radzicie?

17. kazak9

kazak9 Forum Pro

Myślę ,że można w całości ,na noc lizaki , a jak cały dzień siejesz na zmianę różne zielsko to masz 6 dni .Mak 5 razy do zbioru ,to daje np: 5x6x1722=56000 maku no i 8600 lizaki .
    Robię tylko na małych polach z wodą 4 szt. do zbioru 3 do oddania.
    Mam chęć zrobić całość ,a czasu jeszcze trochę jest.Powodzenia

18. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

Ja jednak muszę rozsiać resztę zielska,bo nie nakarmię świni inaczej:( Świnia świnia nie chce maku..:D No to posiałam na SP i uszczuplam mój skromny zapasik SN..:cry:

19. kybek93

kybek93 Chodząca legenda forum

Witajcie !
    Pnącze odpalone wczoraj.
    Plan minimum wykonany.
    Na chwilę obecną zwierzaki w szyku 10-4-11-8 .
    Świnka ostatnio gustuje w ołownicy więc ją sieję
    A poza tym to balony posiane , zbiór za 3 h
    Przy tym wietrze to pewnie odlecę... hihih
    Pozdrawiam balonowo:p

20. bacha52

bacha52 Okazjonalny autor

Witam wszystkich na karuzeli z urwisami :) Moje najedzone do syta więc pokręcą się na niej do końca eventu.
    Itemy są super,chciałam je i mam.Wam kibicuję,macie już na pewno z górki :) Pozdrawiam :)

Ostatnie edytowanie: 7 sierpnia 2016
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.