Opinie Karuzela z urwisami

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Czerwona, 2 sierpnia 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Nie, przy szczęśliwych wiatrach albo dużej ilości czasu lub SN na balonach i maku;)

tosia i dantic3 lubią to.
  2. wilandra

wilandra Analityk forum

Esz a już mialam nadzieje że balonów siac nie muszę :D tylko mak :D

dantic3 lubi to.
  3. tz23

tz23 Naśladowca mistrzów

Mam pytanko do graczy, którzy zaliczyli sporą część eventu. Czy jeśli zwierzak zażyczy sobie trzech rodzajów owoców lub roślinek, to już do końca będzie sobie życzył tylko tych rodzajów owoców lub roślinek czy też zmieni mu się apetyt? Pytam, bo u mnie początek gry i u jednego zwierzaka powtórzyły się te same owoce, tylko w innej kolejności

Nutka i tosia lubią to.
  4. krasnoludek10

Pewnie będzie wybrzydzałxD Rodzaj eventówki i kolejność pod każdym zwierzakiem jest inna na każdym poziomie, ale ilość taka jak w poradniku. W skrócie - totalna losowość-.- Nigdy nie wiadomo, która eventówka da Ci 3 krokixD Takie "Surprise, surprise*"xDxDxD

*Niespodzianka, niespodzianka

tosia i dantic3 lubią to.
  5. TrissMerigold.

TrissMerigold. Fanatyk forum

A ja właśnie stwierdziłam, że lubię ten event... handluje sianem :D Nawet kombajn z tej okazji kupiłam i tu ciekawostka... patrząc na historię tego numeru, ostatnio kupowałam florki rok temu w czerwcu :DD Niezły kawał czasu wytrzymałam

6. tz23

tz23 Naśladowca mistrzów

Krasnoludku, pytałam o towar ze stodoły, czy jak za pierwszym razem miałam do oddania magnolie, miłorząb i mirabelki, i za drugim też te owoce tylko w innej kolejności to czy jest to prawidłowość, że raz wylosowanymi owocami będę karmić tego zwierzaka do końca, czy też jest to zwykły przypadek

7. agbiko

agbiko Półbóstwo forum

Gram w farmeramę od ponad 4 lat, od mniej więcej 3 byłam w stanie zrobić każdy event. Kilka opuściłam, bo były nieopłacalne, albo nie chciało mi się ich robić.
    Ten jest pierwszy od dawna, którego nie będę w stanie skończyć (przez skończenie rozumiem zdobycie pnącza i itemów)-.-
    Minęła doba od rozpoczęcia eventu a u mnie tak:

a w stodole tak:

[​IMG] + niewielkie ilości na polach.
    Przykro mi i wstyd jednocześnie, że po tylu latach gry nie jestem w stanie zrobić eventu oznaczonego, jako średni.
    Mam oczywiście SN (w ilości [​IMG] ), ale z różnych powodów nie chcę go używać.
    Nie podoba mi się ta nowa mechanika gry, która zmusza do siania takich ilości badyla. Nie mam na to po prostu ani czasu ani ochoty. W nocy nie będę wstawać, koszyków nie kupię, nie mogę też zaplanować zbiorów, bo mimo urlopu mam dużo spraw do załatwienia.
    Jutro zapadnie decyzja czy próbuję dalej coś robić czy odpuszczam.:)
    Gratuluję tym, co już skończyli, bo myślę, że jest ich sporo;):)

8. krasnoludek10

A w tym to Ci nie pomogę... Za 2 h 50 min zbiór chyba:p agbiko - kobieto, ile Ty masz tych baobabówo_O? 13 000 SN - wowo_O!

tosia lubi to.
  9. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

Nie poddawaj się ! Masz już troszkę zrobione ,dobrze ci idzie :)
    Ja też sieję mak i balonowy kwiat ,no prawda siania jest sporo ale idzie jakoś to opanować

Szkoda by było tyle farmerskiej roboty zostawić ;) Dasz radę :D

10. xBabciaEwa

xBabciaEwa Chodząca legenda forum

Bardzo powoli , jak żółw ociężale posuwam się do przodu .
    Zaczęłam 3 etap , albo postać jak kto woli i z małpką mi przypasowało , bo chce mak za 3 kroki , więc może
    trochę przyspieszę ?

11. princessca

princessca Okazjonalny autor

może ktoś mi doradzi. zastanawiam się nad 2 strategiami. w dzień siać mak i balonowe kwiaty a na noc lizaki. czy siać tylko maki i kwiaty nawet w nocy?

tosia i gretag lubią to.
  12. Waldeemar

Waldeemar Okazjonalny autor

Ja gram 2 miesiące i nie tylko zdobędę pnącze ale skończę w całości do maksymalnych poziomów o ile nikt mi kabla od internetu nie urwie, telefon zginie lub zdarzy się jakaś inna kombinacja nieprzewidzianych wypadków.

Potrzebne ilości do wysiania wcale nie są większe niż w ostatnich eventach.

Podsumujmy:
    - mając dostępne 574 małe pola (po 4 latach raczej są dostępne wszystkie, a pozostawiając na nich inne uprawy należałoby napisać "nie chcę skończyć" zamiast "nie jestem w stanie skończyć")
    - mając możliwość kupienia na rynku cmj (poniżej 40 poziomu faktycznie nie da się zrobić ani kupić, ale wciąż można poprosić w prezencie)
    - siejąc na małych polach (kombajn+siewnik lub ręcznie, nawet brak kuponów na pomocników nie uprawnia do "nie jestem w stanie", raczej do "nie chce mi się tyle klikać")
    - podlewając tylko wodą - odchodzi koszt zwykłego nawozu, super nawóz to w ogóle zbytek

w zależności od tego co się nam wylosuje na ostatniej pozycji (3 kroki), na cały poziom urwisa (12 kroków) z rośliną eventową potrzebujemy średnio:
    1. migoczący mak lub piernikowa dzika róża - 3h 21min
    2. lizak - 3h 54min
    3. balonowe kwiaty - 4h 11min

Należy dodać czas na rozsiew, ale z tym zazwyczaj można sobie poradzić bardzo szybko.
    Samo pnącze z itemami to w sumie 12 poziomów na roślinie eventowej - można się wyrobić w 2 doby + czas na rozsiew nawet przy pechowym losowaniu. Całość do maksymalnych poziomów urwisów - 24 poziomy czyli dwukrotnie dłużej. Zostaje naprawdę sporo zapasu na to żeby przespać lub przepracować godzinę zbiorów. A to wszystko nie używając SN lub tylko niewielkie ilości na rozsiew na dużych polach.

13. Anuszki

Anuszki Półbóstwo forum

Ładnie opisałeś ale pracując i nie mając dostępu do gry w pracy odchodzą co najmniej 2-3 zbiory i zasiewy 8) chyba że się weźmie urlop :p

14. argus.2000

argus.2000 Aktywny autor

Jeżeli dysponujesz czasem to bez problemu jesteś w stanie bardzo dużo nasiać i sporo eventu zrobić .
    Gorzej jak czasu brak. Mam podobne ilości planuję ogarnąć całość. Czas mam .

tosia i xBabciaEwa lubią to.
  15. janafarm

janafarm Wyjątkowy talent

Dasz radę .Nawet roślinki 4:50 czy 5:36 to 3x na dobę zbierasz i około5200 masz.
    Dawaj ,dawaj.

Nutka i tosia lubią to.
  16. azikowo

azikowo Fanatyk forum

masz błędy w czasie wzrostu roślin lizaka (7h)z wodą ok 5,30 i piernikowej dzikiej róży (6h)z wodą ok 4,50 a to mocno zmienia postać rzeczy

17. Waldeemar

Waldeemar Okazjonalny autor

To nie są czasy wzrostu, to jest średni czas w jakim wszystkie pola muszą pracować na cały poziom urwisa.
    Przykładowo dla lizaka:
    1. 7h to jest 420 minut, z wodą robi się z tego 336 minut
    2. 576 pól na cmj (1 siejemy 4 zbieramy) daje zysk 576*3=1728 lizaków
    3. Na poziom potrzebujemy 4 razy po 300 lizaków, czyli 1200 lizaków
    4. 336 minut to 1728, więc na 1200 potrzebujemy proporcjonalnie mniej, wychodzi tak jak napisałem wcześniej

litkajestem lubi to.
  18. azikowo

azikowo Fanatyk forum

jakby nie patrzeć lizak z wodą rośnie 5,40 i tego nie zmienisz, a podając czas 3,54 mylisz ludzi, bo mieszasz ilości z czasem, a olizaki w krótszym czasie nie urosną, po prostu 1 zasiew starcza na więcej niż 1 oddanie (4*300 lizaków)reszta zostaje na kolejny krok

19. zalkaa1

zalkaa1 Forumowy żółtodziób

Ja mam dostarczyć roślinę dostępną od 96 poziomu a jestem na 92, czyli niedostępną przez kolejne miesiące. To są żarty jakieś z ludzi. Ktoś naprawdę przegiął z tym eventem.

xBabciaEwa lubi to.
  20. xBabciaEwa

xBabciaEwa Chodząca legenda forum

a dwie inne z jakiego masz poziomu .

Nutka i tosia lubią to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.