Opinie Karuzela z urwisami

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Czerwona, 2 sierpnia 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. -MarekW-

-MarekW- Cesarz forum

Spójrz proszę Pierr ... to jest świnka -

Pod świnką masz trzy kwadraty, a w nich masz pięknie narysowane, czego świnka oczekuje. Pierwszy z prawej to lizak - jeżeli dasz śwince 300 tych lizaków, zrobisz 3 kroki w tym poziomie. Jeżeli dasz śwince balonowy kwiat ze środkowego kwadratu, albo piernikową różę z lewego kwadratu, zrobisz tylko dwa kroki.
    Tych kroków w poziomie masz do pokonania 12.
    Więc teraz się zastanów ... czy oddasz 4 x po 300 lizaka, co da 1200 wysiewu ... czy oddasz 6 x 450 baloników, co daje 2700 wysiewu, czy może 6 x 300 piernikowej róży, co daje 1800 wysiewu ?
    Tak jest, masz rację, będziesz siał lizaka :)
    Jak już pokonasz ten poziom, to będzie następny, a świnka będzie oczekiwała Twoich dóbr ze stodoły. Jak masz, to oddasz, a jak nie masz, to polecisz na targ, kupisz i oddasz śwince ... no bo jak śwince odmówić ?
    Analogiczną sytuację masz przy każdym zwierzaku, wszystkie maja bardzo podobne upodobania, trzeba tylko zobaczyć, co pozwoli nam najszybciej przejść poziom.
    No dobra ... ale ile tych poziomów przejść i dokąd karmić te nienażarte zwierzaki ?
    Nad świnką i owieczką w planszy eventowej - masz pięć kółeczek. Najedź myszką na każde z nich i wtedy przeczytasz, co jest potrzebne aby zdobywać poszczególne nagrody z pnączem włącznie.

Nie przejmuj się wziętymi z sufitu twierdzeniami, że aby wykonac event, trzeba warować 24h na dobę przy kompie, rzucić pracę, wziąć rozwód, nie jeść, nie pić i zjeść kartę rowerową bez przepitki ... to nie jest prawda. Jeżeli masz kombajn, to koszenie i zasiew trzech pół zajmuje minutę ... dobrze będzie, jeżeli w porze tego koszenia znajdziesz się przy kompie, albo przy smartfonie z Puffinem :)
    Faktycznej roboty będziesz miał 20 minut na dzień - nie na dobę, tylko na dzień.
    Jeżeli masz inne absorbujące czas zajęcia, musisz tak ułożyć porę zasiewów i zbiorów, aby Twoja praca była jak najbardziej wydajna i efektywna. Więcej nie jestem w stanie podpowiedzieć, bo każdy z nas ma inny układ dnia, inne zamierzenia i inne obowiązki.

Pozwodzenia :)

Ostatnie edytowanie: 4 sierpnia 2016
  2. Frytka2012

Frytka2012 Komandor forum

Witam poludniowe duszki;)
    xD xD xD, podsumowanie super, 45 stron i niektorzy jeszcze nie wiedzac od czego zaczacxD xD xD
    ja, hmm, nie poznaje mojej farmy, takiego przemeblowania juz nie zrobie, bo to nie moja farma, nic nie moge na niej znalesc, :),
    szukam zwierzakow, a one sie w chowanego bawia, ukryte za drzewami, lo matulu:D,
    Powodzenia;)

3. bogusiania

bogusiania Hrabia forum

Myśleć też, ale najpierw siać, siać, siać bez końca. Dlaczego takie kosmiczne ilości ?

niebo016, xBabciaEwa oraz tosia lubią to.
  4. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Pewnie udar słonecznyxD W temacie - mak posiany.

niebo016, xBabciaEwa oraz tosia lubią to.
  5. xBabciaEwa

xBabciaEwa Chodząca legenda forum

tego nie wiem i też mi się to nie podoba , ale sieję , bo jeszcze lubię moją farmę i mnie to bawi .
    Za 10 zbieram ewentówkę , posieję i odpoczynek .

6. sunami_p

sunami_p Aktywny autor

a co jeśli zrobisz 8 poziom u pierwszego i drugiego zwierzaka? zostaje Ci później do zrobienia ten trzeci zwierzak na minimum- czyli pnącze+jeden komplet itemów. Żeby trzeci zwierzak wskoczył na 8 poziom musisz go robić na przemian z ostatnim bo ten trzeci uśnie kiedy wprowadzisz go na 2 poziom i nie będziesz go mógł nakarmić. Przynajmniej czytając wypowiedzi na forum i faq tak to rozumiem

Jeśli się mylę to mnie poprawcie:)

Ostatnie edytowanie: 4 sierpnia 2016
  7. pierr90

pierr90 Hrabia forum

Marku bardzo Ci dziękuję za podpowiedz. Teraz wszytskio jedt sla mnie jasne :)
    event robię powolutku :) ile sie uda to sie uda :)

8. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

I to jest postawa godna farmera:) Pewnie gdzieś tak za 2 h będzie mak do zebrania i chyba będę leciał na samym maku i balonach, bo szkoda mi SG na kolejny kerstol8)

9. tosia

tosia Nadzorca forum

ehh, jak czytam was i wasze postępy, to stwierdzam, że ja jakaś oferma farmerowa jestem, mam 2 zwierzaki na pierwszym poziomie reszta na zerowym, czekam na roślinkę makową, więcej czasu mam to mogę sobie go siać z samą wodą, na noc miałam super pola ale bez SN, bo mi go szkoda na ten event, kombajnu też nie odpalam, no jakoś parcia nie mam w tej zabawie, może to jest powód dlaczego mi tak wolno idzie...

10. niebo016

niebo016 Generał forum

Super świetny evencik,:music::inlove::D na początku wydawał się zakręcony, ale już rozgryzłam wszystko- forum jak zawsze niezawodne. Jedyny tyci, malutki minusik 8)8)to ceny na targu, więc trzeba wysiewać losową roślinkę- o to tu chodzi:p:)

Nutka, janafarm oraz tosia lubią to.
  11. tynia147

tynia147 Młodszy ekspert

jestem w tym samym miejscu :)

tosia lubi to.
  12. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

racja, coś w tym jest :D ale dlatego tak robię bo chcę się połasić na całość, tylko gorzej będzie jak faktycznie nie dam rady z przyczyn nie zależnych ode mnie :p
    dzięki za podpowiedź, ale jakby nie patrzeć to mam przy owce lizaki oddać, a póki co bardziej pasuje mi czas siania balonowych-lizaki pójdą chyba na noc-a jeszcze muszę pierniki rozsiać bo mam 45 sztuk tylko xD
    no dobra, to póki co sieję sobie balonowe a potem rozsieję te 45 sztuk jeszcze pierników i na noc będe zmieniać, bo faktyczie mogę mieć później problem ;)

sunami_p i tosia lubią to.
  13. nemo75

nemo75 Stały bywalec

nie kumam tego eventu kompletnie nie wiem o co chodzi?sieję oddaję co się podświetla i czekam nawet nie wiem na co...beznadzieja...a skończyłam studia prawa

14. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

przeczytaj poradnik...albo najlepiej ten post:

15. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

To wróć troszkę i przeczytaj post Marka - klik

16. sunami_p

sunami_p Aktywny autor

skoro skończyłaś takie trudne studia to i z grą dasz sobie radę...może poczytaj wszystko od początku do końca to Ci się rozjaśni:)

niebo016 i tosia lubią to.
  17. -mala159-

-mala159- Chodząca legenda forum

plan minimum zrobiony :inlove::inlove:

pnacze dziala :):)

18. tynia147

tynia147 Młodszy ekspert

gratulacje :)

może i mi się uda choć wątpie bo nie gram na pomagaczach bo ich nie mam, a kasy też nie zamierzam wydawać :)

19. janafarm

janafarm Wyjątkowy talent

A skromność ?
    Było się tak wcześnie wychylać ;)

20. tosia

tosia Nadzorca forum

-mala159- gratuluję:) pnącze ładnie wygląda:)
    tynia147 - mam mało sn to mi go szkoda ale gdzie tam do końca, damy radę:D:D

tynia147 lubi to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.