Opinie Karuzela z urwisami

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Czerwona, 2 sierpnia 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

Kurczaczki-policzyłam zielsko :( Róża i lizak po 5400,balonowy i mak po 8100.O ile się nie walnęłam,to 27 tysi... Edycja: No chyba,że nic z opisu nie skumałam...:(

2. babydelfi

babydelfi Ambasador forum

ecencik fajny, można po trochu wysiać eventówki a resztę zakończyć zapasami ze stodoły lub zakupić na targu xD

ciekawe tylko jakie będą te ilości do oddania, bo np. 20 wiśni to nie będzie dużo :p czy ze 100 pszenicy

ale to się jutro dopiero okaże,

i ja chyba będę jednak korzystać ze stodoły ale z roślin ogólnodostępnych, bo je można zakupić, krócej rosną a siać możemy tylko na 3 łąkach eventówkę

3. Flipkowo

Flipkowo Naśladowca mistrzów

no jak dobrze policzyłam to potrzeba 8100 migoczącego maku (koza, małpa, owca), 8100 balonowego kwiatu (koza, świnia, owca), 5400 PIERNIKOWEJ RÓŻY (koza, świnia, małpa) i 5400 lizaków (nałpa, świnia, owca) no i do tego jakieś tam losowe...

4. Renia1920

Renia1920 Komandor forum

Bardzo by się przydało takie podsumowanie ile czego trzeba wysiać :)

5. jola0909g

jola0909g Nadzorca forum

robiąc po 3 kroki
    32 400 migoczącego maku-1,2,4 postać
    10 800 balkonowego kwiatu-3 postać
    tylko na 3 łąkach czyli siania na ok 23 zasiewy:cry:

dantic3, kevin oraz gretag lubią to.
  6. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Czy mi się wydaje, czy niektóre z tych itemów można zaliczyć do petard...?
    Nieeeeee 8)xD

7. BA_Czerwona

BA_Czerwona Chodząca legenda forum

Możesz cały czas korzystać z tej samej rośliny lub oddać w tym samym poziomie dwa lub 3 rodzaje.
    Każdy poziom to 12 kroków. Wybierając towar trzeci, przesuwający nas o 3 kroki potrzebujemy go 4 razy.
    Więc dla pierwszego urwisa -kozy potrzebujemy:
    450 migoczącego maku x 4 na poziom x 6 zadań z wykorzystaniem rośliny eventowej = 10 800 szt

Te same ilości są dla:
    - świnki z balonowym kwiatem
    - owieczki z migoczącym makiem
    - małpki z migoczącym makiem.

Łącznie więc przy opcji 3 kroki = trzeci towar siejemy 32 400 migoczącego maku i 10 800 balonowego kwiatu.

8. gretag

gretag Chodząca legenda forum

Tak, to są petardy i musisz robić ten event :p

9. babydelfi

nie wiem jak ja liczyłam ale mi wyszło do kozy np. aż 21600 migoczącego maku

ok 10800 jednak źle liczyłam

dantic3, zonaania2122 oraz gretag lubią to.
  10. azikowo

azikowo Fanatyk forum

tak tylko kupć smoczki :)

a tabelke usunęłam, bo ja to inaczej zrozumiałam -.-

11. babydelfi

nie do końca gdyż np. poziom 2 u kozy wymaga oddania tylko roślinki eventowej i jest takich kilka

dantic3, zonaania2122 oraz gretag lubią to.
  12. chris975

chris975 Fanatyk forum

Przez przypadek usunąłem swój poprzedni post :/ aaaa jednak postudiuje poradnik jak będę miał więcej czasu ;)

To chyba wychodzi ok 40000 rośliny :wuerg:

13. kolobrzeg

kolobrzeg Analityk forum

czyli popraw mnie, jeśli się mylę - każdy poziom to 12 kroków. Jeśłi wybieram trzecią roślinę, to mam 4 razy oddać tą roślinę?

14. babydelfi

tak dokładnie

15. azikowo

azikowo Fanatyk forum

czyli ilości podane przy zwierzakach trzeba pomnożyć jeszcze przez kroki ? dobrze to rozumiem? a i lewe i środkowe *2 kroki, a prawe *3 kroki jak nie mamy smoczków, czyli Czerwona liczyła ze smoczkami :) tak mi wychodzi wg poradnika, ale szczerze to zgłupiałam, bo jednak liczone jest bez smoczków, powoli chyba łąpie o co chodzi

16. PitchforkOfDoom

PitchforkOfDoom Wielki mistrz forum

komuś znowu mózg wypaliło z tymi ilościami, jeśli potrzeba 10800 maku na jedno zwierzątko, czyli np 3 które można obsłużyc makiem to 32 400 maku + 10800 baloników. To jest ponad 40 000 roślinek :wuerg:, do tego jeszcze produkty ze stodoły:wuerg:. Jeśli takie ilości, to jest to poroniony event.8)
    Poza tym można tylko siac na 3 polach, co jeszcze "uprzyjemnia" ten event.:wuerg:
    Wygląda mi to na czyszczenie zapasów SN i stodoły8)

dantic3, Nutka, bari06 i dalsza osoba lubią to.
  17. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

Est-orko,Sekme...Help..*:p 40 tysi nie wysieję chyba...:cry: I dlaczego na Leśnej nie można?o_O 4 zielska do wysiania,to 4 polany powinny być..-.-

*jakby nie było znane słowo:"pomocy"

18. BA_Czerwona

BA_Czerwona Chodząca legenda forum

Tak, możesz też 6 razy oddać którąś z roślin eventowych 1 lub 2 (przesuwające o 2 kroki). Można również dwukrotnie oddać towar ze slotu trzeciego (łącznie 6 kroków) i trzykrotnie ze slotu 1 i/lub 2 (również łącznie 6 kroków). Inne konfiguracje chyba dadzą stratę, ale nie wypiłam jeszcze wystarczającej ilości kawy, by mieć pewność :D

19. kropkowaty

kropkowaty Aktywny autor

"Podczas trwania akcji specjalnej nie będzie wypadających przedmiotów specjalnych."

yeah! to do zrobienia evencik :)

dantic3, toDzasta oraz gretag lubią to.
  20. .Robaczek.

.Robaczek. Generał forum

Dla każdego ze zwierzaków jest 6 zadań z eventówką, jeśl będziemy brali pod uwagę ta która przesuwa nas o 3 kroki to trzeba w każdym zadaniu (na 12 kroków) 4 * 450 sztuk czyli 10800 na całość... tak też napisała wyżej BA_Czerwona czyli chyba jednak myślę poprawnie... ale jakoś dużo wszystkiego bo wychodzi 32400 maku i 10800 balonowego kwiatu czyli łącznie 43200 eventówki na trzech łąkach to "lekka" przesada... nie musowo kończyć wszystkich postaci na maksa ale w tą część poradnika jeszcze się dobrze nie wczytałam i nie policzyłam ile trzeba żeby zdobyć pnącze.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.