Opinie Karnawałowe szaleństwo

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 26 lutego 2025.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Montwa

Montwa Komisarz forum

Ojoj. :oops:
    Ale czemu Ty masz aż 2 pkt?
    Skoro dopiero zaczęłaś, to powinnaś mieć 1 punkt.
    Bo robić należy tylko zlecenie nr 2, gdzie trzeba wpłacić 132 fasolki i gdzie jedną z nagród jest tęcza.
    Tego pierwszego zlecenia (gdzie trzeba oddać 156 fasolek) nie ruszamy w ogóle.

Rozpoczęcie już teraz jest sensowne (i daje szansę na dodatkową ilość zleceń) tylko wtedy, gdy oszczędzamy fasolki robiąc wyłącznie zlecenie nr 2.

.

2. Matisiek200

Matisiek200 Naśladowca mistrzów

Na razie wysiane 318 fasolek. Nie wiem czy oddawać już czy czekać. Póki co nic nie wrzucam, aż może wszystko się rozjaśni bardziej jak kolejne rzeczy się pojawią z czasem. :oops:

3. hapsak89

hapsak89 Baron forum

O widzisz i to jest jedna z ważnych informacji, których nie wyłapałam wcześniej, a wydawało mi się, że czytam ten wątek dość starannie:oops:

I tak szczerze mówiąc, im dłużej to wszystko czytam, tym mniej wiem jaką strategię obrać. Robić te zadania, nie robić? A jeśli tak to które?

4. bogusiania

bogusiania Baron forum

Aż 2 pkt, hi hi, ale majątek :) Bo czytam FAQ i wpisy graczy po raz enty i co raz lepiej widzę, że za 2 wykonane zlecenia są aż 2 pkt, po 1 za 1 zlecenie - Slot 1 - 1pkt, slot 2 - 1 pkt to razem = 2 pkt. Hurrra :) :) :) A co będę oszczędzać, ja rozrzutna jestem :) A dlaczego nie robić 1 zlecenia, to przepadnie, a następne dopiero za 7 h. I znowu wiem, że nic nie wiem :(

Ostatnie edytowanie: 28 lutego 2025
  5. hapsak89

hapsak89 Baron forum

Dołączam do zamożnych dwupunktowców xD a trudno, niech tam, nie mam cierpliwości oczekiwania, lubię działać, a nie czekać:p mi zależy na pnączu, a nawet dwóch :p piccolakiem też nie pogardzę, może kiedyś dostąpię zaszczytu otrzymania florenowca, echh marzenia:D

6. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

Super ten event! Bardzo wciągający :p Oby więcej takich...I nazwa adekwatna.8)

7. Montwa

Montwa Komisarz forum

A niech sobie spokojnie przepada to pierwsze zlecenie. ;)

Pamiętaj, proszę, że fasolki będziemy mieć w ograniczonej ilości, bo od 06.03 wchodzi druga roślina eventowa, która będzie potrzebna dla drugiego klienta.
    No i od 06.03 będziemy już tylko siać tę nową roślinę, bo ten drugi klient będzie dawał więcej PD do paska postępu.
    Więc lepiej te fasolki (które będą nam rosły tylko do 06.03) wydawać w ilości 132szt za zlecenie, a nie 156szt.
    Na 7 zleceń nr 2 stracimy 924 fasolki, a na 6 zleceń nr 1 potrzebowalibyśmy 936 fasolek.
    To chyba lepiej mieć o 1 zlecenie więcej wykonane. Nigdy nie wiadomo, czy na koniec właśnie tego jednego zlecenia nie braknie do zdobycia drugiego pnącza.

No właśnie. Więc i Ty powinnaś oszczędzać fasolki tylko na drugie zlecenia. ;)

.

8. lolek55

lolek55 Hrabia forum

Jak czytelnie Montwa wyjaśniła i ja skorzystałam Pięknie dziękuję.:):):)

9. hapsak89

hapsak89 Baron forum

No dobra, przekonałeś mnie, będę grzecznie robić zadania nr 2

10. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Też nic nie wrzucam. I tak ledwo pilnuję tej fasoli, bo... A to się laptop rozładowuje i przy odpalonej przeglądarce nie chce się ładować, a to na telefonie co chwilę wywala grę i człowiek już cierpliwości nie ma, a to jeszcze coś innego...

11. AngelGina

AngelGina Ambasador forum

Też mam 2 pkt. :D A co mi tam, jaki event, takie działania, czytaj- chaotyczne :p
    Poddaję się xD Ja już nic nie rozumiem, tzn. niby wiem, ale już sama nie wiem jak działać, trzeba ciągle kombinować xD
    Może ktoś uważa, że to taki prosty, przejrzysty, relaksujący event, no dla mnie, ten event jest do Bani, proszę nie mylić z Bunią ;)
    Oczywiście robię, żeby nie było :p, zawsze jest szansa na sukces :)

12. Montwa

Montwa Komisarz forum

Hehehe, dobre. xDxDxD

I słusznie. :) Trzeba iść razem w tłumem a na końcu na pewno będzie sukces, nie ma innej opcji. ;)

.

13. Yabolek

Yabolek Książę forum

Można spokojnie czekać z wpłatami fasolki u Franka. Nic nie stracicie. Franek nie zniknie gdy pojawi się Prosiak.
    Po wejściu Prosiaka i przejściu na uprawę lizaków, będzie czasu aż nadto, by wpłacać fasolkę i wypełniać komplet zadań
    u Franka, aż do wyczerpania fasolki.

edit;
    Można czekać z fasolką aż do odblokowania pozostałych zleceń u Franka. Od 02.03.2025 godz. 14:00

14. Lady_Ghost

Lady_Ghost Czeladnik forum

Jeśli są zaplanowane większe zmiany w grze, to programiści muszą mieć czas na przygotowanie i przetestowanie zmian, stąd gdybam, że coś się może szykować i potrzebują na to więcej czasu - dlatego mamy jeden dłuższy event... :music:

15. hiacynta

hiacynta Wszystkowiedząca wyrocznia

Jak zwykle, czym więcej czytam tym jestem głupsza, chyba się poddam i dam spokój z tym karnawałem. Po za tym non stop zapominam o zbiorze na tym polu, jakaś masakra. Mój postęp to 3/250 czytając porady tęgich głów nie wiem czy to dobrze, czy źle, nic nie kapuję.

16. Aisha1969

Aisha1969 Generał forum

też mam 3/250 i też nic nie kumam ,do koszyka same badziewie wpada ,też raczej odpuszczę a królowa była moim ulubionym eventem :(

17. Montwa

Montwa Komisarz forum

A weź się nie wygłupiaj. Nie ma się co poddawać. ;)
    Ile możesz, tyle zbieraj.
    Event jest długi, koncepcje się pewnie jeszcze będą zmieniać. A w ogóle wszystko co najlepsze w evencie to dopiero od 06 marca.
    Więc po prostu zbieraj. Jest jeszcze tydzień na praktykę, by w głowie wszystko się dobrze poukładało co do właściwego sposobu przebrnięcia przez event.
    Będzie dobrze. :)

---------------------------------------------------------------
    Aha - ja też mam 3/250 i jestem z tego bardzo zadowolony. Wszystko zrobione zleceniem nr 2. I dopóki wystarczy fasolki, to tak właśnie będę działał.
    :)

.

18. bogusiak80

bogusiak80 Cesarz forum

Zrobiłam tak samo,bo dobija mnie nuda z nic nie robienia.Zbieram te fasolki ale na tym polu to żadna frajda.Teraz sobie przypomniałam ,że jutro 1.III.trzeba posiać na głównej pod wypadajki.

19. AngelGina

AngelGina Ambasador forum

A ja mam 4/250, istne szaleństwo xDxDxD
    Dwa razy zrobiłam całe zlecenia, ale teraz zastanawiam się nad tą taktyką, żeby tylko drugie wykonywać ;)
    A na zachętę małpokrólowa rzuciła mi Skrzyneczkę z farmerskim wyposażeniem IV :)

Bonus: otwarłam 11 Skrzyń "Kung- fu tygrysica" i dostałam 1 Piccolo :)

20. KsiądzxD

KsiądzxD Generał forum

Dodałbym, że kolejny sezon się kończy i żetony można by było wymienić na +1 do zbioru, a na tym polu też to nie zadziała.
    To już drugi raz pod rząd.
    Łukasz rób listę codziennie co mamy robić :D
    Ja chyba dopiero trzeci raz rozsiałem roślinkę i teraz czytając forum to klikam na taczkę i oddaję tam gdzie garnek plus roślinki i tyle.
    Będą z tego trzy wejściówki w które można zagrać, tak?
    I jutro siejemy dalej i czekamy na wskazówki :D
    no i pod te wypadajki trzeba zasiać na głównej od godziny 14..