Opinie Karnawałowe szaleństwo

Discussion in 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' started by Eviana, Feb 26, 2025.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
  1. pbkl

pbkl Ambasador forum

Tak, z ogarnieciem eventu-problem ze zrozumieniem dzialania eventu. I skoro wiekszosc tego nie rozumie to znaczy, ze za duzo pierdolek wlozono w event a nie, ze farmerzy maja niedobory IQ lub uszkodzenie CUN lub OUN.

Nie lubia luzu a mozliwosc wykonania eventu bez calodziennego myslenia o nim i kombinowania jak wejsc na farme wiecej niz 1-2 razy.

Misje w spoldzielni takze sa wymagajace, duze ilosci do oddania, ale nie o tym tutaj teraz dyskusja.

Event i poziom trudnosci: tak, sa rozne, ale nie musza mnie zmuszac do wielu logowan na dobe. Dla ciebie 3-5 to jest nieduzo a ktos inny moze 2 razy i tego eventu juz nie zrobi.

2. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Niestety tak jest... Na aplikacji Tiktok jest to samo. Ludzie się podszywają pod innych a zgłoszenia ignorują... Ten świat jest naprawdę dziwny, ale żyć trzeba.

W temacie - dopiero zebrany i posiany badyl.

hiacynta and bogusiania like this.
  3. karol540

karol540 Aktywny autor

ja tam normalnie na swoim telefonie odpalam ten nowy event
    i jak ostatni z ośmiornicami
    jak mi się niech siedzieć na lapku wchodzę na telefonie zebrał i wylot

4. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

Ok rozumiem

ale w takim razie jak My to robimy że robimy :sleepy:
    przeważnie w eventach wymagane jest co najmniej 3 - 4 wejścia by zebrać eventówkę do tego coś na wylotki
    czasem z planszy zebrać zegary ( nagrody) itp
    działamy wchodzimy i zaliczamy :)

W pracy pij dużo wody
    będzie potrzeba do wc ;)

poczytaj wsio
    jest dla wszystkich :) jak każdy inny

5. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Obawiam się, że przy 2 logowaniach na dobę to żadnego eventu się nie zrobi;) A co mechaniki... Na forum jest mnóstwo komentarzy, że eventy są nudne, powtarzalne, nic nowego się nie dzieje. Niestety, często osoby które na to narzekają, równie mocno narzekają na wszelkie nowinki i zmiany.
    Osobiście uważam, że gra się w gry strategiczne po to, aby jednak utrzymywać szare komórki w siakiej takiej kondycji i troszkę myślenia od czasu do czasu nie zaszkodzi. Inna sprawa, że niekoniecznie się chce (nie mówiąc o braku czasu). Mi też nie bardzo się chce, ale wtedy przypominam sobie, że mózg trzeba troszkę jednak pogimnastykować, podobnie jak ciało.

6. pbkl

pbkl Ambasador forum

Jak robia: na wszystkich polach poza PST mozesz uzyc SN, SNZ, bonusy i rozne skracacze.

Ja wchodze max 2 razy i robie eventy te ktore mi odpowiadaja. Czesto wisze na logowaniu wiele godzin, bo nie wyloguje sie.
    Mozg niektorzy gimastykuja w pracy. Jesli chca na grze-ich decyzja.
    Na farmie sie dzieje i to az za duzo :) Pamietam czasy, gdzie od eventu do eventu mijalo sporo dni.
    Nowinki i zmiany sa fajne, ale wtedy gdy sa przemyslane tak aby i tworca i gracze byli w miare zadowoleni.
    Nie wiem czy eventy sa nudne i powtarzalne. Jakos na powtarzane dozynki itp duzo osob czeka. Jak dla mnie eventy od kilku mscy sa przekombinowane.

Last edited: Feb 28, 2025
  7. yvonnege_

yvonnege_ Baron forum

Zagmatwany, przekombinowany ewent w sumie to farma miała być zabawą przyjemnością, a nie ślęczeniem nad FAQ żeby coś z tego zrozumieć. Mnie się nie podoba, mam wrażenie ze kolejno wszystko psują.

8. AnnDżelina

AnnDżelina Chodząca legenda forum

Insynuujesz, że nasze szare komórki nie myślą?

A pogrzebanie w pamięci też nie zaszkodzi ;)

Wiele eventów dało się robić, wchodząc 2 x na dobę, roślina 8 h a nawet krótsza, też dawało radę, sn kółeczko i takie tam i się da.
    Pole specjalne jest fajne, ale to nie znaczy, że mają popadać w skrajności, że jak specjalne, to teraz pyk, trend na specjalnym na pół roku non stop xD
    Krótszy event, jakiś bajer do zdobycia i logowań, by mieli ponad normę.
    To działa w obie strony, by się trochę pogimnastykować, dać przykładowo 2 krótsze eventy, niż jeden tasiemiec, związany sznurkiem zbieraniem na czas.

9. Montwa

Montwa Komisarz forum

Ok, przyznaję, że w swoich obliczeniach nie wziąłem pod uwagę tego, że oprócz 2 tęcz za całość zlecenia ciągle będziemy dostawać 1 tęczę za samo zlecenie nr 2.
    ;)

Ale to niczego dla mnie nie zmienia.
    Bo robiąc już teraz zlecenia stracę mniej fasolek za zdobycie tylu samo punktów do paska postępu.
    A uważam, że to jest najważniejsze.
    Jak zresztą zauważyła Marion:
    Zdobycie odpowiedniej ilości punktów wcale nie będzie takie łatwe.
    Więc wolę zdobywać te punkty mniejszym kosztem fasolek. :)
    Może dzięki temu uda mi się zrobić 1 zlecenie więcej, a więc będzie o 1 pkt mniej brakowało do całości. :)

A że przez to stracę 4 lub 6 tęcz? No cóż, przeżyję jakoś bez tych 4x 1 mln pd i 4x 1,5mln tpd. Co to za sumy, skoro my teraz potrzebujemy miliardów a nawet już bilionów.

;)

.

10. agniecha$

No i nie ma problemu z częstym w tym przypadku wejściem na grę ? hm
    jak użyjesz skrcacze/bonusy /SN to częściej wchodzisz na farmę i do eventu bo szkoda stracić to co się wychlapie

takie plansze z zegarami nie skrócimy a zbieramy i często jest tak że eventówka inny czas zegar inny
    Ann
    AnnDżelina weź no się napij [​IMG]

a kiedy był taki event co wystarczyło 2 x wejść ?
    to chyba nie za moich czasów

a co za różnica że będą 2 różne eventy a krótsze ?
    toż to ten sam badyl wylotka czas wejścia wysiania pozbierania zaliczania
    itp
    no różnica ino w nazwie badylka i wylotek kolorze kształtu
    a uwiązany farmer jak był tak jest [​IMG] i będzie ;)xD

11. bogusiania

bogusiania Baron forum

Dziękuję za odniesienie do mojego dylematu, bo w tych zagmatwanych obliczeniach pktowych nie jestem taka biegła. Istotna w tej grze jest ilość zdobytych pkt, i to jak najszybciej, bo kilka tęcz nie robi różnicy dla graczy na wyższych poziomach. Myślę identycznie, żeby realizować zlecenia od zaraz, jak tylko będzie wystarczająca ilość fasolek + na rozsiew na całe pole. Za 3,40 h spróbuję zaryzykować - może te kilka pkt. więcej zaważyć o ukończeniu całego eventu. Jeżeli się nie uda - to trudno, to tylko gra :)

12. klonek68

klonek68 Nadzorca forum

Ja zacząłem już oddawać ,bo mam na to czas ;) a co będzie dalej to zobaczymyxD nie ma to jak spontan;)

13. AnnDżelina

AnnDżelina Chodząca legenda forum

A dziękuję o tej porze dnia, przy tej szarudze, to ja wolę, dobrą ciepłą herbatę :p
    Ale pamiętasz, że to wątek opinii o danym wydarzeniu?:pxD
    wielokrotnie, a że wchodziłaś częściej, bo chciałaś, to inna bajka :p
    A widzisz zapomniałaś jak to jest, bo za mało jest takich atrakcyjnych akcji w grze.:music:
    Urozmaicenie, wybór, nie na 1 kopyto, no i dla mnie, by była różnica - jeszcze jakbym powiadomienia dostawała, byłoby git xD

14. pbkl

pbkl Ambasador forum

A kto ci powiedzial, ze musze czesciej? Mozliwosci jest od groma. To, ze ty o nich nie wiesz/nie rozumiesz to nie znaczy, ze ich nie ma.
    Takze to, ze nie widzisz roznic w tym o czym mowi AnnDzelina to juz niestety twoj problem. Jak to mowisz: wystarczy pomyslec, ale niektorzy farmerzy wola latwizne.

15. AngelGina

AngelGina Ambasador forum

Zrobię tak samo, będę oddawać na bieżąco fasolki, obawiam się, że później nie będę miała czasu na pilnowanie zleceń co do 7 godz., aby fasolki wykorzystać, dlatego będę zbierała punkty od początku, a jak to wyjdzie, to się okaże na koniec eventu ;)
    Na dodatkowych tęczach tak mi nie zależy, owszem, jak będą to dobrze, ale ważniejsze jest dla mnie zdobycie punktów :)

16. .dorotka01.

.dorotka01. Cesarz forum

to ja już nie wiem oddawać czy czekać

17. bogusiak80

bogusiak80 Cesarz forum

Może chodzi o utrzymanie serwera? Gra na pewno nie jest na jednym.Jeżeli na którymś jest mało logowań to może chcą sprawdzić i z tego nieopłacalnego przerzucić graczy i serwer będzie wolny .Nie jestem informatykiem ani programistą ale liczyć umiem z racji wykonywanego kiedyś zawodu.Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze.Dwa tygodnie to wygląda mi na sprawdzian i może dlatego nie ma Królowej i to ogłoszenie,że nie zrezygnowali z tego eventu.A może powiększą Farmę? Tak sobie gdybam bo za 6 minut mam zbiór ziela na PST.
    Perypetie z termometrami też nie wzięły się znikąd.Ilu graczy wtedy zniknęło z sąsiadów?

18. nuka20

nuka20 Nadzorca forum

Jak używasz dopalaczy... to event zrobisz w kilka godzin... w 1 dzień lub/i znacząco podgonisz wymaganą roślinę.
    Na tym polegają... dopalacze w tej grze.
    I ja tak robię(robiłam) eventy. Wchodzę (wchodziłam) dwa razy, czasem raz na farmę w tygodniu.
    U mnie "poślizg" w evencie - to następny dzień, a nie 2 -3 godziny...
    Może jak pójdę spać po 12... to nawet razy 3 zbiorę badyla... bo akurat mogłam dodatkowo zebrać, a nie musiałam czy specjalnie na to czekam. A w sobotę (częściej)niedzielę podleję i kończę event.
    Z dwoma dniami zapasu, bo nie mam czasu i ochoty tego pilnować.
    W pracy się pracuje.
    I nawet w tę przykładową niedzielę... nie siedzę z zegarkiem w ręku.
    Na tym to polega.
    Łatwiej nie potrafię.

19. AngelGina

AngelGina Ambasador forum

Tutaj akurat się nie zgodzę, rzeczywiście na polach farmy mamy możliwość skracać i zwiększać ilość wysiewu roślin bonusami, sn, Zośką, wchodzi się wtedy częściej, ale można na takie "zabiegi" poświęcić ze 2, 3 dni (takie, które nam pasują), a nie dwa tygodnie. Tym bardziej, że na PST, omijając parę zbiorów, to może równać się z nieukończeniem eventu, bo na tym polu niczym nie zwiększymy ilości, ani czasu zbioru (nie licząc kupna koszyków).

20. agniecha$

wiem znam i rozumiem :)
    No ''biedni '' co dopalaczy nie mają
    jakim cudem oni kończą eventy a może w ogóle

a takie ''zegary '' na planszy
    no fakt można pominąć zbieranie nagród
    ale czasem trzeba pilnować by otworzyć wejście piętro okno itp i zaliczyć zadania

ja to chyba gram w inną Farmeramę [​IMG]