Opinie Karnawałowe szaleństwo

Discussion in 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' started by Eviana, Feb 26, 2025.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
  1. Eviana

Eviana Team Leader Team Farmerama PL

Witajcie Farmerzy!

Czas na zabawę! Pomóż Frankowi i Prosiakowi udekorować ich kolorowe wozy, dołącz do wielkiej parady i zgarnij jak najwięcej łakoci. Przygotuj się na karnawał!

Czwartek, 27.02.2025, godz. 14:00

Środa, 12.03.2025, godz. 22:00

Pozdrawiamy,

Zastrzegamy sobie prawo do edytowania tego wątku w przypadku, kiedy Community Manager prześle nam informacje na temat zmian lub uzupełnień.

krasnoludek10 likes this.
  2. sun82

sun82 Okazjonalny autor

Witam, trochę skomplikowane. Zobaczymy w trakcie.

3. dora4370

dora4370 Wielki mistrz forum

Już bardziej zagmatwać chyba nie można było >:(.

4. nikolabln

nikolabln Chodząca legenda forum

To już nie ta sama królowa bardziej namieszać nie mogli.

5. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Królowa zażyczyła sobie radykalnych zmian w formule Karnawału, no to mamyxDxDxD
    Nie jest tak źle. Trzeba wyjść od obsługi eventowych klientów (początkowo tylko jednego), a to zapewni i postęp i wejściówki do minigier.
    Event trwa 2 tygodnie. Na początku będzie obejmował tylko 1 roślinkę. Zanim dojdą kolejne elementy, to już będziecie w tym śmigać:)

6. hapsak89

hapsak89 Baron forum

Brzmi skomplikowanie, przeanalizuję dokładniej poradnik po południu, jak wrócę z pracy :music: użycie polany eventowej jest mi na rękę, bo mam luz na głównej i dzikiej, gdzie mogę sobie spokojnie siać do spółdzielni, a przy okazji trochę odbuduję zasób zielonych kropelek, bo się wypstrykałam na bieżący event :oops:

7. Pryku

Pryku Baron forum

Mogli nie dali Bahamy ;dd

8. Pawianekad

Pawianekad Czeladnik forum

Mam pytanie. Gra ma być przyjemnością czy udręką?
    Miłej zabawy!

9. MaraAcoma

MaraAcoma Komandor forum

Z roku na rok dobrych rzeczy wypadających z koszyków jest mniej

10. Montwa

Montwa Komisarz forum

Ten event zrobiony jest pode mnie. :D
    BP chce bym kupił pakiety wyższego poziomu, więc event na specjalnej polanie, żebym nie musiał się zastanawiać czy jest sens kupować pakiety, skoro łąki byłyby nieczynne dla itemów.
    Dzięki, BP. :inlove::inlove::inlove:

Dobra, a tak poważnie to beznadzieja. -.-
    Nie rozumiem tych zmian.
    Siedzi w tej centrali nie wiadomo ilu mających się za mądrych i kombinują. Po kiego grzyba? Od tego nie staniecie się fajni.

Rysiek ostatnio pisał, że firma powinna nas pytać co my chcemy. Też tak uważam. Jakieś dziwne standardy w tym BP mają. Chcą, byśmy ich utrzymywali, a w ogóle nie liczą się z naszym zdaniem.
    A powinni pytać jakich zmian w grze ocekujemy i iść w tym kierunku, a nie ciągle z partyzanta po swojemu. Proszę się później nie dziwić, że słupki Wam się nie zgadzają.
    A jak mają się zgadzać, jak Wy w ogóle nie szanujecie swoich chlebodawców.

Event beznadziejny, bo znów trzeba pilnować czegoś czasowo, tym razem zleceń.

.

11. -georginia-

-georginia- Chodząca legenda forum

coś nowego. Jak będzie okaże się w realizacji. Tak samo było z ośmiornicą. Na początku spokmlikowane, a później okazało się, że nie taki diabeł straszny jak go malują

12. .dorotka01.

.dorotka01. Cesarz forum

nie wiem czy będę robiła może ktoś mnie przekona że warto

13. karol540

karol540 Aktywny autor

dobrze że dodatkowe pole
    będzie można coś posiać drzewa postawić tylko pilnować 1 pola
    co do nagród zobaczymy jak będą lecieć
    co do tego czy robić czy nie eventy każdy musi sobie przemyśleć

14. kudlaty147

kudlaty147 Fanatyk forum

ja robie dwa tygodnie wytrzymamy sasiadeczko
    pozdrawiam

15. PitchforkOfDoom

PitchforkOfDoom Wielki mistrz forum

event na dodatkowym polu , całkiem dobre pnącza, skrzynia kung-fu tugrysicy co drugi dzień, to nieźle, 2 itemy z dobrym mnożnikiem PD, event definitywnie do robienia

16. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Ten event jest bardziej zakręcony od niejednego babcinego słoikaxD:cry:xD

17. ChibiWeiWuxian

ChibiWeiWuxian Hrabia forum

To jest na słynna królowa co dawała dużo bogactwa w postaci SN oraz PD? Czy poprostu z moim szczęściem trafiłam na modyfikacje i coś nie bardzo widzę tego szaleństwa xDxD
    Ale robię, jak na specjalnym polu to tym bardziej trzeba wypastować lakierowane gumiaki i zasuwać :D:D

18. AngelGina

AngelGina Ambasador forum

Chyba ktoś "tam" się nudzi i wymyśla takie pokręcone, zagmatwane eventy, w jakim celu? Nie wiem, dla mnie nie ma sensu tak komplikować wydarzenia, które ma sprawiać zadowolenie i relaks, a nie pilnowanie klientów, bo zadania przepadną, bez sensu.
    Tak jak niektórzy piszą, może to nie będzie tak źle, ale już od samego czytania poradnika mam niechęć :(
    Pnącze z fajną skrzyneczką, będę robić, ale nie wiem z jakim skutkiem, denerwuje mnie ograniczenie czasowe, wrzucę część, reszty nie zdążę dosiać, albo nie wejdę w zlecenie przed końcem i skasowane, to jest do bani -.-

A i jeszcze jedno, co oznacza oddać 10, 15 lub 20 roślin, 4 lub 8 owoców, 2 lub 4 zwierzaki, 1 lub 2 produkty?
    Np. oddam 2 zwierzaki, żeby oszczędzić a nagroda punktów taka sama jak za 4? gdzie tu logika, nie mogę ich zrozumieć -.-
    Nie biorę tu pod uwagę wartości tych zasobów, bo jak się ma np. 10 szt. trzciny cukrowej do 20 szt. rzeżuchy?

Last edited: Feb 26, 2025
  19. bogusiak80

bogusiak80 Cesarz forum

Trochę namieszali.Ja wynotowałam sobie najważniejsze dla mnie informacje;1.sieję fasolkę do 6.III. do godz.14 na połowie PST 2. od 6.III.od 14 sieję lizaki po odblokowaniu II-giej części polany. 3. 1.III. na Głównej sieję rośliny pod wypadajki Cukierkowa ryba,które będą potrzebne od 2.III. 4 od 6.III. z PST będą wypadały Palety artystyczne .Reszta wyjdzie już po rozpoczęciu siewów.Szkoda,że to pole tak Nas ogranicza i trzeba pilnować czasu.Plusem jest to,że tutaj zdobędziemy PD bo na Baha większość graczy osiągnęła max. poziom i TPD nie są potrzebne.

Last edited: Feb 26, 2025
  20. freska_kreska

freska_kreska Generał forum

BA_Marion czy itemy Koronna pomyłka i Elektryczny tancerz będzie można wysyłać podczas g&t (mają dodatkowy bonus)?
    Niestety trafiłaś na gorsze czasy :( Ale trzeba wierzyć, że coś tych super rzeczy dostaniemy :)
    Ja to rozumiem tak, że będzie do oddania zawsze 10 lub 15 lub 20 szt. danej rośliny, 4 lub 8 szt. owoców, 2 lub 4 zwierzaki oraz 1 lub 2 szt. produktów. Nie będzie to do wyboru, po prostu max to 20 szt. rośliny itd.

Średnio mi się podobają te zmiany. Gdyby nie pnącze II to bym to olała, ale z kung-fu leci bardzo dużo PD, więc aż szkoda odpuścić ;DDD (piccolo u mnie to rzadkość).