Opinie Kalendarz muszel-niespodzianek

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Salsa, 31 maja 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Właśnie sobie zaplanowałem użycie bonusu +1/48h
    Odpalę bonus 27.06 i będę go miał dla mrocznych, jak i dla herbaty. Tylko nie wiem, jeszcze, czy odpalić rano, na pierwszy zbiór (ok. 10:00), czy poczekać na poradnik do herbacianego i wyliczyć zasianie mrocznej i uruchomienie bonusu tak, aby 28.06 zebrać dwa razy herbatę z bonusem.

Załóżmy, że herbata rośnie 4h, z wodą 3:12h.
    Dwa zbiory - 6:24
    Siejąc od 10:00 wychodzi drugi zbiór coś koło 17:00 (dodałem mały zapas czasu - zbiórka ręczna)
    Pełnia jest od 15:00 więc musiałbym zasiać coś na 2h i przed zbiorem uruchomić bonus.
    Ale jeszcze się zastanowię i zależy to też od poradnika i czasu wzrostu herbaty.

2. zuzia1522

zuzia1522 Półbóstwo forum

pomimo że mam zebrane wszystkie muszle nie mam w pasku 1 itemu
    kuzynka dzwoniła że też nie ma - czy ktoś jeszcze tak ma ?

3. -rybka24-

-rybka24- Chodząca legenda forum

Czy ktoś już odkrył muszlę na dziś ?

biała niewinność x 2

Lubię kalendarze :)

4. LIDEMAN

LIDEMAN Ekspert forum

Właśnie odkryłem co też jest pod dzisiejszą muszelką :)

Przyda się gdy będzie event na sianie :p i trzeba roślinki rozsadzić, bo na początku dostaje się raptem 5-10 sztuk :) A to już tuż tuż :D

Miłej spokojnej Niedzieli Wam życzę i troszkę ochłody ;)

5. tosia

tosia Nadzorca forum

u mnie też muszelka otwarta:)fajnie, w rzemiośle średnio mi idzie o kwiaciarni nie wspomnę, to za free biała niewinność jak znalazł:)szkoda, ze kalendarz się kończy:(

czekam na jutro:D

6. magros

magros Nadzorca forum

witam jutro moze bedzie kerstol

7. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Wcale bym się nie zdziwił, gdyby kalendarz miesięczny wprowadzili na stałe.
    Nie wszyscy mogą codziennie się logować, do tego dochodzą wypadki losowe (awaria sieci, brak prądu). Aby zdobyć nagrodę główną (chociażby dla Miecia), te kilka florków na odkrycie brakującego elementu (muszelka,gwiazdka czy co tam wymyślą) każdy wyskrobie - tak sądzę.
    Firmie to oczywiście na rękę, więc kto wie ?

8. tosia

tosia Nadzorca forum

hmm, mam nadzieję że nie wprowadzą kalendarza na stałe, bo się przeje szybciej niż bym chciała, poza tym zawsze uwielbiałam kalendarz adwentowy (od dziecka jak dostawałam taki z czekoladkami), bo sie na niego czekało i w grze także to właśnie podobało mi się, pare fajnych niespodzianek wpadło i to oczekiwanie co będzie następnego dnia, albo za rok:D, ten wakacyjny mnie zaskoczył miłe i też jest fajny i nawet fajne nagrody ale jak będzie stały kalendarz to zainteresowanie spadnie, będzie rutyna (przynajmniej u mnie) i dopiero będzie narzekania na niespodzianki:D

kalendarz okazyjnie tak, stały nie:) ale to tylko moje skromne zdanie;)a co firma na to się okaże jak zwykle:)

9. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

aleksandra, tutaj rozmawiamy na temat Kalendarza, więc Twój post usuwam. Do rozmów na temat mini-eventów zapraszam tutaj: >>>klik<<<.

10. Kloni17

Kloni17 Książę forum

Ciekawe przemyślenia daj proszę zńać do jakiego wniosku dojdziesz;) oby roślinka była 4 godzinna:p

11. zagma

zagma Chodząca legenda forum

2 babeczki Pinkie Pie dzisiaj. To jutro sie mozemy spodziewac Kerstolu w tej samej ilosci;)

12. *ewa*

*ewa* Chodząca legenda forum

witam:D
    dziś BP serwuje nam 2 x Babeczka Pinkie Pie:D

13. alekar

alekar Chodząca legenda forum

dziękuje za info... można spokojnie otwierac muszelkę :D

zołza, tosia, Nutka i dalsza osoba lubią to.
  14. LIDEMAN

LIDEMAN Ekspert forum

Dzień dobry :)

Dziś na śniadanko do kawki mamy babeczkę, a raczej dwie :D hehe

Bardzo cenna rzecz, bo mamy 30% dłuższy czas bonusu, więc zawsze warto ją na koniec zjadać :D A teraz pełnia i event, hmm, królik na pewno ją połknie :D

Miłego dnia pracy Wam życzę, przeżyjmy poniedziałek :)

PS. Ale dziś ciast, Panoramka ma urodziny, tortem częstuje, z pod muszelki słodkości wylatują, będzie bal na całego xD

15. magros

magros Nadzorca forum

witam fajnie ze sa babki a ja czekam na kerstol

LIDEMAN, tosia oraz xBabciaEwa lubią to.
  16. tosia

tosia Nadzorca forum

babeczki już zjadłam do kawki:)pycha...kolejna muszelka za nami....:)dobrze, że lato jest i można spalić kalorie, bo od tych słodkości przybędzie krągłości:D:D

czekam na jutro;)

Nutka i LIDEMAN lubią to.
  17. marteczkakike

marteczkakike Forumowy żółtodziób

hejka, moglby mi ktos caly kalendarz znagrodami podslac?mam pare nieodblokowanych, nie wiem co stracila,
    z gory dzieki wielkie

18. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

bardzo proszę :)

19. peterek_w

peterek_w Nadzorca forum

A dzisiaj 2x kupon, 12h :D

20. wawjulka

wawjulka Forumowy żółtodziób

Mam odkryte wszystkie dotychczasowe muszelki, ale nie weszło mi pnącze? Dlaczego? Ktoś może mi pomóc?

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.