Opinie Jaskiniowe wykopaliska

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 27 stycznia 2021.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. gosiunia007

gosiunia007 Wyjątkowy talent

Z małych pól dłuższej eventówki wyleciało właśnie 46 wypadajek.:p

2. HotFarmer3387

HotFarmer3387 Nadzorca forum

U mnie posiane zebrane z drzew i ponad 20 wypadajek mam :p Oczywiście krócej rosnącą roślinkę sieję :) Zobaczymy jak dalej powodzenia dla wszystkich graczy :)

3. Anhedrea

Anhedrea Chodząca legenda forum

Mnie właśnie pykło [​IMG]

Wspięgę na noc rzuciłam na plantacji, co by jakieś wypadajki wyleciały.
    Na razie mam tyle [​IMG]

A kiedy uzbieram pierwszą porcję [​IMG]

Ostatnie edytowanie: 28 stycznia 2021
  4. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

Ja na razie eventówkę na SP posiałam.Mapy też mi dopisali,siedzą w młynie :)

5. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

Bo to dopisuje co 5 godzin.:)
    U mnie już jest, wstawiłam do młyna na farmie i rano zlikwiduję kręcenie rośliny eventowej, dam jeszcze SP i dopiero 10 szt. rośliny.

6. orkiszowiec

orkiszowiec Baron forum

Dawno mi się nie zdarzyło rozpocząć ewent z takim opóźnieniem.
    Pierwszy rozsiew po podlaniu wodą zniknął. Dosłownie zostały puste pola.
    Nie pomogło odświeżanie, przelogowanie się z klienta na przeglądarkę.
    Odliczyło 5 sztuk kompasu skauta, a w stodole, młynie, na polu nic.
    Po 5h dopisało mapy skarbów i znalazły się kotlipoce.
    Z plantacji drzew Jozuego wypadło 49 młotków i sierpów.
    To nie będzie lekki i przyjemny ewent, ale powalczę.
    Jedna skrzynka "Piccolo" czeka w pasku na towarzyszkę.

7. nuka20

nuka20 Nadzorca forum

Tu nie chodzi o to, by grzecznie lub niegrzecznie. Tu trzeba myśleć jak BP ;)

Ja robię tak : Mówisz kołu, by dało ci wygrać bonusik, bo jak szybciej skończysz, to może i na innym koncie spróbujesz zrobić event ;)
    Każdy orze jak ( i z kim/czym) może, BP również ;)
    A, że taka "umowa" do niczego cię nie zobowiązuje... no cóż, na opowiadanie bajek monopolu nikt nie ma, nawet BP to rozumie ;)
    Zresztą kluczowe są tu słowa "może" i "spróbujesz"...takie bliżej nieokreślone prawdopodobieństwo, a o to BP się już na pewno nie pogniewa ;)

Wypadajek mam do tej pory (w sumie) 150...Jakieś 850 brakuje... No na to "bajery" niestety już nie znam :cry:;)

8. AnnDżelina

AnnDżelina Chodząca legenda forum

Odstawiłam już różne sekretne kombinacje i uparcie nic - poczekam może się namyśli do końca eventu- dało mi trochę kropelek sn na zachętę xD

Ale widzę, że nie zablokowali bonusów na kole, więc nadzieja jest - tylko wejściówki tak szybko znikają xD:cry:

9. draculik34

draculik34 Chodząca legenda forum

Ja tam stanowczo zapowiedziałam, że jeśli dziś koło nie da mi bonusów to pójdzie na złom :D i podziałało :D

Ta dłuższa roślina wysiana, brakuje 700 wypadajek ale intensywnie nad tym pracuję :)

10. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

Moim zdaniem do tego eventu trzeba podejsc inaczej..najpierw wypadajki a pozniej eventowka....

11. draculik34

draculik34 Chodząca legenda forum

Ja piekę dwie pieczenie na jednym ogniu :)
    Właśnie zebrałam kolczocha, brakuje 540 wypadajek i pnącze będzie hulać :)

12. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

:)xD
    Mogłeś mi to napisać przed tym jak kręciłam kołem.:p
    * * *
    11.380 krótszej rośliny już wysiałam i zastanawiam się co robić z wypadajkami, bo jeszcze 7 godzin działa bonus 200%.:)
    Tylko to nie ten event, żeby chlapać SN na nieuszlachetnione rośliny.
    Dużo wypadajek mi brakuje.

13. antonina-farmerska

antonina-farmerska Chodząca legenda forum

Z plantacji 20 godzinnych drzew wyleciało 68 sierpów ,potem z krótszej eventówki 30 z pola ,w sumie do tej pory nazbierałam 360 ,event krótki a wylotek potrzeba 2200:cry:

14. KsiądzxD

KsiądzxD Generał forum

Też nie jestem zadowolony z dzisiejszych wypadajek, dzień kończę z liczbą 165 ;) z Karnegi Olbrzymiej gotowej o 14 a zebranej około 17 wyleciało 126, patrząc po innych graczach, mogło być lepiej, ale widziałem też gorzej :p

15. ankagdw

ankagdw Chodząca legenda forum

Ja też stanęłam na wypadajkach . Krótki badyl już wysiany godzinę temu. Sieję iskorę i zbieram z JC. Wypadajek mam 373. JC w przypadku tego eventu bezcenne :inlove::inlove:

16. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Z karnegii wyleciało 126 wylotek z 1 100 - event sam się prosi o nierobienie, więc... Dziękuję, postoję8) Pnącze wyjątkowo też mnie nie kusi:p A punktów sezonowych... Cóż, sezon jeszcze trwa 14 dni, zlecenia robię codziennie wszystkie... Jakoś dobrnę do 40 poziomu sezonuxD

17. czenia

czenia Młodszy ekspert

a jaśki to trzeba wystawić przed zasianiem rośliny czy można po dojrzaniu rośliny np. mam pięc jaśków to sprzatam pięć małych pól usuwam małe pola i wystawiam jaśki czy to ma znaczeie w ilości wypadajek?

18. antonina-farmerska

antonina-farmerska Chodząca legenda forum

Z wspięgi z Jaskami wyleciało 168.budżet wylotek trochę się poprawił.Posiałam kolczocha zobaczę jak się sprawi:)

19. PoloMit

PoloMit Komandor forum

Jaśki trzeba mieć wystawione na pole tuż przed zbiorem rośliny, wtedy zadziałają i dają nieco większą ilość wylotek, przy 5 Jaśkach różnica powinna być widoczna;)
    Za mną 3 zadania do przodu

20. nuka20

nuka20 Nadzorca forum

Wysiany pierwszy badyl, a więc i skończone.
    A event sam w sobie, tak na serio...
    To do tego eventu trzeba (przynajmniej powinno się) podejść na zasadzie "nierobienia" - lub "robienia tylko do pnącza" - oczywiście moim zdaniem.

+17k badyla i 2200 wypadajek z jednego pola...?

Event jest wyważony (i wystarczająco wymagający), jeśli nie przekracza 13 -14k(średnio długiej) eventówki z łąki(5- 6 dni eventu).

Przynajmniej taką mam zasadę (zresztą jest to "max" przeciętnego Gracza), jeżeli jest coś powyżej "pechowej 13", to nagrody/zabawa(?) oferowane w evencie powinny to usprawiedliwiać.

Dla porównania:
    Poprzedni event - 8748 eventówki (8h) z jednej łaki (202 małe pola), wypadajki - niecałe 2000 (3 łaki + oaza...)
    Wcześniejsze "przygotowania" -kwiat/ eventówka 21.570 (5:30h) siana na 2 łakach (2x202mp), wypadajki 2150 - zbierane na tych samych 2 łakach (2x202mp) event 7 dni.
    W "Zimowym szaleństwie" - na pnącze (i ciekawe, a nawet "zacne" nagrody "przy okazji") potrzeba było - 1560 wypadajek (2 łaki x 202mp), 21.580 eventówki (5:30h jedna łaka -202mp) Sam event trwał ...12 dni...

Tu na całość potrzeba - 17 360 (188 małe pola) badyla(mieszanego) i 2200 wypadajek z jednej łaki.
    Dziennie, by zrobić całość eventu, powinno wypaść min. 370 dropów.
    Co daje 2 x dziennie 100% zbiory - z zegarkiem w zębach i chyba bez eventówki ;)
    Zresztą nie wiem, co jednocześnie uda się zebrać 2 razy, by zapewniło 100%.
    Zwłaszcza biorąc pod uwagę, że na start miałam 2 (dwie) wypadajki. Nie to nie błąd.
    A dalsze zbiory z super pól (plus boczki) dają raz 43 a raz 13 sztuk...
    Nie powiem bym zawsze miała 100% z SP. Zwłaszcza, że 4h eventówka chyba na SP u mnie nie gościła. Ale jakby nie było, wynik poniżej 50%- się nie broni.
    Nie mówiąc już o tym, że jest to tak pomyślane, by na dwie eventówki nie wystarczył jeden i ten sam bonus z koła (czy slotu).
    A "mobilnie" gra leży.
    Aha. Z ciekawości spojrzałam sobie na pierwszą edycje tego eventu (nie robiłam ).
    I prawie się zdziwiłam -prawie. Eventówki (ten sam schemat wzrostu) w sumie - 14160, wypadajki 1120... 5 dni... jedna łaczka...Dzień dobry.
    Powiedziałabym ,ze nagrody podobne.
    Chociaż nie... 4 x skrzynia neonowych zagród jest lepsza od 1x Piccolo.
    +1000 eventówki ponad (moją) złotą zasadę usprawiedliwione - zwłaszcza, że wymaganych wypadajek było o połowę mniej...
    Na wątek też rzuciałam okiem - wypadajki i eventówka zbierane do końca... i to nie tylko przez "amatorów".

Czy ta edycja oferuje coś co usprawiedliwiałoby tak wyśrubowane wymagania?
    Coś co może być tu w jakikolwiek sposób niecodzienne, to wyłącznie ta jedna skrzynka z losową nagrodą... wyceniona na 60 Fl - Piccolo. Która pewnie będzie jeszcze w sprzedaży...nie raz.

Reszta nagród, bardzo ładnie się pokrywa z pierwszą edycją (dosłownie) - tyle, że nazwy tajemniczości inne i czasem trochę więcej TPD.
    Nawet punkty sezonowe - dodatek do tej edycji, są tylko do połowy tabelki - chyba tych 20 sztuk wypadajek w 7 kroku różnicy nie robi? (chociaż ja, by je zdobyć musiałabym pewnie 10 dni drzewa zbierać - no dobrze, w 7 bym się wyrobiła ;) ).

Tja, Ktoś tu dalej uważa, że te kilka dodatkowych badyli (z młyna) na rozsiew to metoda na event (lub na cokolwiek)? I że jacyś "nowi" mają szanse go zrobić w całości?
    Dopiero teraz w pełni doceniam ten żart.

Poważnie dla kogo ten event?
    Ta gra już nawet nie udaje kto w niej został. Wcześniej przynajmniej tę grupę starała się kusić (ostatnio dość nachalnie), teraz to ją po prostu doi...A może dopiero zaczyna (tak na serio), lub sprawdza.
    Ale skoro Gracze sobie na to pozwalają...Moim zdaniem to droga w jedny kierunku i to wyjątkowo krótka. Nawet "powroty" nie pomogą.
    Napisałam co miałam napisać. Król jest nagi.

Jak już wcześniej napisałam... skończyłam. A na wypadajki sobie spokojnie poczekam .
    Zbierając farmę raz dziennie - tak jak lubię.

I tak, ten komentarz najbardziej szanuje. ;)
    Jak się zawsze rzuca tym samym, to kiedyś trzeba celnie trafić 8) ;)

Ostatnie edytowanie: 29 stycznia 2021
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.