Opinie Jaskiniowe wykopaliska

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 27 stycznia 2021.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

Rozumiem ale chyba nie będę kombinowała z młynem,bo jak znam siebie,to i tak coś pokręcę i nic z tego nie będzie...Czas jest,to sobie rozsieje z tych 5,co potem dostanę.

2. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

No z tym czasem to tak cieniutko jest, jak się chce zrobić całość.:(
    Do wysiania 11 380 krótkiej i 5 980 długiej na jednym polu, a ewent trwa krócej niż zwykle.:(

3. netka205

netka205 Koneser forum

Na event mało czasu, dlatego BP zadbało o wyprzedaże w sklepiku, albo odwrotnie, zależy jak na to spojrzeć :p

4. gosiagosia60

No dobra,popróbuję z tym młynem,najwyżej coś spieprzę :p Ile tej SP nastawiacie,coby nie przegapić map?

5. Pryku

Pryku Weteran forum

Zalezy komu jak kreci ;p tak na dobe to raczej nie przegapisz

6. gosiagosia60

Zrobię te 5 map,co na początek będą a potem nastawię na kilka dni jednak,bo i tak zielsko do 7 zadania muszę nasiać...A potem,jak tych map nazbieram,to skasuję SP po prostu...Jednak,jak siebie znam,to i tak coś pokręcę :D No i 5 godzin pilnować trzeba...:cry:

7. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

Nie ma potrzeby kasowania SP, bo na Bahamie młyn też można wykorzystać do wyprodukowania drugiej rośliny.:)

8. darbus1961

darbus1961 Naśladowca mistrzów

Ale żeście mi karuzele w głowie z tymi mapami zrobili że chyba muszę to przespać przed eventem ( bez pół litra nie rozbieriosz )

9. Pryku

Pryku Weteran forum

W sumie nie musisz co 5 godzin... Jesli wyjdzie ze dopisek bedzie o 2 czy 3 w nocy to nie kazdy bedzie siedzial. W poprzednim evencie uzbieralem ponad 50 i tak za duzo, stwierdzilem ze 1 rozsiew i tak na super polach i SN ale to mi zajelo cala polane a nie 5 sztuk

10. bacowa70

To jak to zrobiłeś?
    Gdy siejemy na super polach, to zużywamy 3 roślinki na jedno pole.

11. Pryku

Pryku Weteran forum

Nie pamietam no co Ty :) ale fakt prawie kazde zbieralem i po rozsianiu na calej polanie jeszcze zostalo

12. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

To może na obrazku będzie to bardziej zrozumiałe :)
    Nastawiamy np. 100 pasz dla mrówkojada, produkcja trwa długo i nie musimy cały czas sprawdzać kiedy się skończy, w drugim slocie "blokujemy" 5 map, które zostają dopisane, w trzecim jest tylko pokazane jak te 5 możemy zmienić na 10 (po anulowaniu w drugim slocie) kiedy otrzymamy kolejne 5 map po 5 godzinach:

mapy.png

I tak za każdym razem kiedy kolejne mapy będą dopisane, a w międzyczasie sprawdzamy ile czasu zostało jeszcze do zakończenia produkcji paszy w pierwszym slocie, żeby nam nie "przeleciało" ;)

13. bacowa70

To jak miałeś 50 szt. i ci jeszcze zostało, to siałeś na dużych polach, a nie na super polach.:)

14. darbus1961

darbus1961 Naśladowca mistrzów

I stokrotne dzięki , ja rolnik po podstawówce a event i tak zrobię :p:p:p

15. Pryku

Pryku Weteran forum

No dobra dobra, mozliwe... Chociaz... jak na rozsianie jest czy ogolnie bywa 10 sztuk na pocztatek to daje super pola i zajmuje mi 10 a nie 3 i 1/3.. Dobra nie wazne tyle tych eventow ze czlek nie wszystko pamieta... Wazne ze juz wiecie jak to robilismy :)

16. bacowa70

Dobra, dobra -.-:D
    Nie możemy wprowadzać nowych graczy w błąd - nie dasz rady posiać 10 szt. rośliny na 10 super polach.

Cytat z poradnika o super polach:
    Plony, które zbierzemy będą potrójne.
    Czyli zamiast 5 roślin zbierzemy 15,
    ale zamiast jednej roślinki do zasiewu zużyjemy trzy.

Tutaj jest poradnik i możesz o tym poczytać - >klik<

17. Pryku

Pryku Weteran forum

Wlasnie nie wprowadzajmy w blad, mozliwe ze myslimy o tym samym wiec temat zamkniety ;d

18. 7jessy75

7jessy75 Wyjątkowy talent

Czy komuś udało sie zalogować po 14tej i wejść normalnie do gry żeby zebrać plony? Bo ja już odświeżam od 15 minut i jeśli juz owce dobiegną to nie moge wejść na żadną łąke bo ładuje po 10 razy do 100 % i nadal nic.

19. lwslupsk

lwslupsk Młodszy ekspert

Ja skrzynię postawiłam na polu latarni morskiej i też wyszło mi drzewko florenowe.

20. Megan

Megan Komandor forum

Mnie się udało wejść lecz bardzo długo czekałam, cztery razy się logowałam bo wyrzucało.
    Zasiałam te 10 roślinek, potem będę zbierała więcej.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.