Opinie Jaskiniowe wykopaliska

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 27 stycznia 2021.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

Najpierw dajesz aby młyn mielił coś dłuższego np. super paszę i później te 5 szt., a jak już ci dopiszą następne 5, to likwidujesz te wcześniejsze 5 i dajesz 10 szt. i tak w kółko.:) Trzeba tylko pilnować, żeby młyn ci nie zmielił map na pierwszą roślinę.
    Cały czas piszę o zbieraniu map na drugą roślinę, bo pierwszą rozsiewasz z 5 szt.

2. amber♥

amber♥ Komandor forum

Event robię - ile zrobię tyle mojego xD. Zacznę od krótkiej rośliny bo jakoś mi bardziej pasuje - a reszta wyjdzie w "praniu"
    Powodzenia dla Wszystkich :)

3. .dorotka01.

.dorotka01. Cesarz forum

ja nie będę robiła dziś iventu komp mi się spsuł i wczoraj go zawiozłam do serwisu i nie wiem kiedy mi zrobią przepraszam moich Kochanych sąsiadów za brak z mojej strony prezentów w dniu dzisieszym

4. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

pierwszej rośliny i tak nie mamy z młyna a dostaniemy na start eventu bo

nie zmielisz gdyż musisz dojść do zadania 7 by móc wykorzystać mapy i mieć tą drugą roślinę
    a aby dojść do zadania 7 musi ta pierwsza być na start

więc jak już i tak dojdę normalnie siejąc tą pierwszą roślinkę do zadania 7
    to dam te 5 map co dostałam na start razem z kompasem czy scyzorykiem i zmiele i rozsieje te 5 sztuk
    bez czekania na kolejne mapy

e chyba dobrze że nie robię ;)xD

5. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

Dalej nie rozumiem po co tyle map...:( Przecież,jak na bieżąco będą mapy dopisywać,to można po te 5 sztuk mielić...Jak zmielę,to dopiszą przecież...Bo chyba nie zginą ze stodoły?o_O A to pilnowanie młyna,to dla mnie dodatkowe utrudnienie chyba...:oops:

6. bacowa70

Niestety żadnej rośliny na start nie dostajemy.:)

7. agniecha$

To jak wysiejemy roślinkę nie mając scyzoryka czy kompasu ??? :sleepy: one dopiero za zadanie 7 są

8. bacowa70

Wklejam cytat z poradnika, bo mi się nie chce opisywać.:)

"Po dokonanym wyborze otrzymamy przedmioty niezbędne do wyprodukowania rośliny potrzebnej w zadaniach dla danej jaskini, tj. w przypadku "Oka Słońca" otrzymamy 9.999 x Scyzoryk skauta, natomiast po wybraniu "Kotlipocy" będzie to 9.999 x Kompas skauta."

9. AnnDżelina

AnnDżelina Chodząca legenda forum

i teraz to i ja się zamotałam jak was czytam :D

Adze chyba chodzi o ten zapis:

Przedmiot umożliwiający produkcję drugiej z roślin eventowych (Kompas skauta lub Scyzoryk skauta) zdobywany jest w 7 kroku każdego zestawu zadań.

Więc jak wcześniej zrobimy zapas drugiej rośliny?
    - będziemy mieć mapy, ale nie będzie kompasu czy scyzoryka

Jak wybierzemy "Oko słońca" to dostaniemy scyzoryk

a kompas w 7 kroku - no ja to tak to widzę.

10. Pryku

Pryku Weteran forum

Gosiu caly czas piszemy o 2 roslinie, bo 1 juz rozsiejesz to w ten sposob zbierzesz na 2... Wtedy 2 zaczynasz od 30 czy 50... a nie od 5

11. bacowa70

Gosia to nie jest konieczne, bo można pierwszą i drugą roślinę rozsiewać z 5 szt., ale jest taka możliwość, żeby uzbierać sobie na rozsiew drugiej rośliny np. 20 szt.
    Nie zrobimy zapasu drugiej rośliny tylko zapas map do jej produkcji.:)

12. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

Wiem,ze o drugą chodzi...Ale robiąc "po mojemu",czyli mieląc każde 5 dopisywanych map,też uzbieram więcej na rozsiew..Czy nie?o_O

13. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Zapasu drugiej rośliny nie zrobimy zanim nie zdobędziemy potrzebnych przedmiotów ale możemy zrobić zapas map dla tej drugiej rośliny, ustawiając co 5 h (kiedy kolejne mapy będą dopisane) produkcję pierwszej rośliny. Trzeba tylko uważać żeby ta produkcja się nie zakończyła ;)

14. agniecha$

Eh to ja się pogubiłam :oops:

15. Pryku

Pryku Weteran forum

2 dostaniesz dopiero po 7 zadaniu, wiec do tej ppory bedziesz mielila tylko ta pierwsza ktora zaczniesz

16. michal01096

michal01096 Stary wyjadacz

i
    No to teraz trochę smuteczek :cry::oops: Bo liczyłem na obie skrzynie ale cóż to tylko jedną zrobię a jak to wygląda z trudnością poszczególnej jaskini? tą rośline 4 godzinną wybrać czy lepiej tą 7 godzinną?:music:

17. Pryku

Pryku Weteran forum

Raczej to nie ma znaczenia... krotsza jest krotsza ale potrzeba wiecej... Od Ciebie zalezy a wlasciwie od tego ile spedzasz przed kompem jak chcesz zrobic calosc to i tak czekaja Cie 2 roslinki wiec wszystko jedno

18. bacowa70

Nie.:)
    Bo dalej będziesz produkowała tylko pierwszą roślinę, a ją już będziesz miała rozsianą i szkoda na nią map. Weź pod uwagę, że mapy dopisywane będą co 5 godzin.

19. AnnDżelina

AnnDżelina Chodząca legenda forum

A no to spoko, może mi się uda to przetestować w tym evencie :)
    no można się zamotać :DxD
    Już kawę dopijam :D- ja do tej pory na różne sposoby mieliłam, ale zapasu nigdy nie zrobiłam - może wreszcie, to przetestuję :D
    Spróbuję z tymi mapami.

20. Pryku

Pryku Weteran forum

Jak pisalem jakas dobra duszyczka zrobi screena to obrazkowo zobaczycie jak to wyglada.. Ale dobrze ze juz wiecie w czym rzecz :)

hiacynta i magdusia668 lubią to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.