Opinie Jaskiniowe wykopaliska

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 27 stycznia 2021.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. -ola55-

-ola55- Okazjonalny autor

moze mi ktos powiedziec dlaczego jest tak mało wypadajek zbierałam plony regularnie a wypadajek co kot napłakał mysla ze bede kupowac rodzice mi kasy nie dadza i nici z misji to niesprawiedliwe

2. Sookie

Sookie Chodząca legenda forum

Myślę,że to raczej wynika ze złej strategii na początku eventu. Norbi słusznie zauważył,że raczej trzeba było zacząć od siania pod wypadajki a nie od roślin eventowych.A nie oszukujmy się - gra musi na siebie zarabiać i tyle. Można w nią grać bezgotowkowo ale nie należy oczekiwać,że będzie się miało takie rezultaty jak te osoby,które grają długo ,które wkładają w nią realną gotówkę lub jedno i drugie.

3. halina54

halina54 Hrabia forum

Gram juz bardzo dlugo bo od poczatku i zawsze najpierw mysle o wylotkach a pozniej o zielsku,ale w tym konkretnym evencie kurek byl przykrecony na maksa bo jak inaczej myslec siejac wspiege albo kolczoch ze wspomagaczami wypadalo po 50/60 sztuk?

4. dezole

dezole Okazjonalny autor

Jestem rozgoryczona. To pierwszy event którego nie skończę chociaż zazwyczaj bez problemu je robię. Wypadajki po prostu nie lecą i koniec. Nie przekonuje mnie tłumaczenie, że można było pokombinować. Jak się nie ma masek i innych ulepszaczy to się nie da zrobić nawet do gałązki. Mam wrażenie, że albo jest jakiś błąd bo raz mi z iksory leci 160 wypadalców a raz 60 i sprawdzałam stan faktyczny bo wiem że są błędy w wyświetlaniu. Drugą możliwością jest fakt, że może jest to sposób na wyciągnięcie od nas kasy co mi się bardzo nie podoba i na mnie działa odwrotnie. Miałam kupić pomocników ale w chwili obecnej jestem zniesmaczona i nie mam ochoty grać :(

5. Sookie

Sookie Chodząca legenda forum

No cóż. Ja wspięgę na noc posiałam tylko raz. Potem siałam z alchemikiem i maską i s.n w ciągu dnia kolczoch.Próbowałam też z papryką Na noc szła karnegia lub iksora.

6. Anhedrea

Anhedrea Chodząca legenda forum

Jeszcze nigdy nie kupowałam koszyczków eventowych. Czasem pod koniec eventu zdarzyło mi się dokupić pojedynczo 2-4 wypadajek.

Z reguły używam dopalaczy na rozsiewanie i pierwsze dwa siewy. Na farmie mam uszlachetniony krokus na brak wypadajek.
    Niekiedy ( bardzo rzadko ) spotyka mnie bonus z koła.

Mam trochę drzew nawozowych, jednak nie chlapię tym na prawo i lewo, bo nie jestem chartem wyścigowym, by być pierwszą na mecie. Nawozy i SP wyciągam także z misji, niekoniecznie robiąc je w całości.
    SP nie rośnie na drzewach, więc regularnie pilnuję kręcenie jej w młynie.

Po ogłoszeniu eventu czytam FAQ i zawsze przygotowuję odpowiednio pola.
    Czytam porady w wątku eventowym.

I w obecnym evencie w dzień siałam jedną z roślin, a na noc w moim przypadku wspięgę ze skracaczami wzrostu - maść lecznicza, esencja wiedzy i maska tiki.
    I rozumiem, że zrobienie obydwu części dla wielu graczy jest nieosiągalne, ale zrobienie tego eventu do pnącza jak najbardziej realne.

7. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

I to by było na tyle:mam pnącze i to zadanie za pnączem.-.- Ja widać słabo ten poradnik przeczytałam i się wybrałam z motyka na słońce...Gratuluję zdobywcom Piccolo,widać to deficytowa skrzynka jest,co z resztą widać po misjach-tam tysiące zielska za nią chcą...

8. aleksandra

aleksandra Cesarz forum

ja to jakaś inna jestem,zbyt ufna,do niedzieli sobie siałam i zbierałam oka,,na noc stewia albo żeń-szeń,,jakoś w niedzielę zorientowałam się,że nie dam rady nawet połowy zaliczyć,,poprosiłam o pomoc farmerów i ją dostałam,,tylko dzięki radom bacowa70:inlove: i MaDzo:inlove:,,mam pnącze bez nerwów,,może gdybym inaczej wystartowała,,,a nic to,,ciesze się z pnącza i dziękuję

a w skrzynce papuziej miałam 2 pióra:D

9. nikolabln

nikolabln Chodząca legenda forum

Uff udalo sie dojsc do konca,walczacym zycze powodzenia.

10. magda2007

magda2007 Książę forum

Ze wspięgi 113 wypadajek jeszcze tylko 239 i 2 zasiewy do końca eventu raczej trochę zabraknie:cry:

11. Anhedrea

Anhedrea Chodząca legenda forum

Ze skrzynki Piccolo dostałam Bukiet kwiatów.
    Daje 30 razy kupon na kombajn 1 godzinny.

12. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

No, i wspięga za 1,5 h.
    Poszło sporo ponad 4k SN.
    Ale miałem dwa dni obsuwy i żadnego przygotowania na start.
    Ciekawe czy bym dał radę bez kropelek, gdyby mnie real nie wciągnął?

13. ania12355

ania12355 Chodząca legenda forum

Raczej nie. Coś musiałbys chlapnąć zielonymi.

14. aleksandra

aleksandra Cesarz forum

gratuluję:),podziwiam:),obserwowałam Twoje zmagania z ewentem:)

pytanie czy warto,,zostawiam otwarte;)

15. oset53

oset53 Chodząca legenda forum

Ze skrzyni papuga dostałam 100 jabłek.

16. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Skończyłam i ja.:) Pnącze jest, skrzynka piccolo jest, ciekawe co w niej siedzi.:):)

17. Krokodylek75

Krokodylek75 Fanatyk forum

Się dało - udało..... Chwila oddechu i od jutra kolejna zabawa.....

18. orkiszowiec

orkiszowiec Baron forum

Wykopane!
    Podczas ostatniego G&T pozbyłem się cytrynowego Johna. Radziłem sobie do tej pory z jednym, to uznałem, że poradzę sobie bez. Może teraz by trochę pomógł, nie wiem?
    Wypadajki mocno przykręcone, ale nie to mnie zdziwiło, tylko ich nieprzewidywalność. Potrafiła polecieć jedna z pola trzciny cukrowej, a nie wypaść żadna z chili. Nie było czasu na eksperymenty to na pole szła wspięga z dopalaczami prawie na maksa.
    Prawie, bo jeden złoty slot mam załadowany bonusem PD na jeszcze 775h i z niego nie chciałem zrezygnować.
    Ze wspięgi regularnie co zbiór: 119, 126, 107, 107 wylotek.

Na ewent poszło:
    - 2,2k SN (ok. 3 tygodnie zbierania);
    - jeden bonus +100% do upraw z paska (koło nie chciało współpracować);
    - trochę kuponów z pomocnikami (tu liczyła się każda minuta).
    Chciałem mieć drugą Piccolo do pary to mam.
    Za 5h okaże się, czy jestem Pyrrusem czy Zabłockim.

Niezależnie od wyniku na horyzoncie są jeszcze 4 skrzynki w Górskiej katastrofie i Powrocie do przeszłości.

Zmieniłbym w opisie ewentu trudny na bardzo trudny, to nie było takie wsiadł na sanki.

Ostatnie edytowanie: 2 lutego 2021
  19. iza_79

iza_79 Książę forum

zrobiłam do pnącza - zapasy sn prawie nie naruszone, trochę na rozsiew plus teraz żeby roślinę dosiać - razem około 100 sztuk. jaśka mam jednego na drzewie tylko. dało się :)

20. jakleci.bozena21

jakleci.bozena21 Koneser forum

To co teraz oferuja w tej grze to jakas porazka W moim przypadku to bym musiała urlop brac na eventy bo stosowanie dopalaczy na te wypadajki to za mało bo brakło czasu,Ogrom nawozu wylany i brak około450 wypadajek,Nawet nie czytam poradnika do nastepnych evencików bo odpuszczam az poczytam ze znów jest normalnie a juz nawet nie pamietam kiedy odpusciłam event.Niech potestuja zobaczymy ilu graczy znów odpadnie

Ostatnie edytowanie: 2 lutego 2021
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.