Opinie Jaskinia Świstokosta

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika BA_Marion, 29 października 2025.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Iskierka95

Iskierka95 Książę forum

Witam,ewent pomału do przodu,ale sprawdźcie swoją pocztę , są indywidualne kody

2. MiszkaM

MiszkaM Wielki mistrz forum

Event pokręcony ale fajny, lubię mahjong więc układanie to sama przyjemność, szczególnie że kafelki urocze i do tego czytelne;).
    Zaczęłam od odblokowania całego plecaka więc polecenie "usuń 1 prezent z plecaka" to marnotrawstwo. Parę misji jest kiepsko opisanych (albo wymagania trudno jasno opisać) ale widzę że nie tylko ja mam taki problem, doczytałam na forum - dziękuję za pytania i odpowiedzi:inlove:. Na szczęście te pominięte mają niewarte zachodu nagrody.
    Na drugą część mam na kupce 50 kaw i sieje dalej.
    Odchodząc troszkę od tematu przejrzałam tegoroczne eventy - nie było do zdobycia ani jednego baobabu, skąd mają je wziąć nowi gracze? ( nie wspominam o tych pojedynczych sztukach w koszmarnie wymagających misjach). Przed nami Wielkie Łowy , może tam będzie coś cennego 8).

3. 63DniDoKońca2025

63DniDoKońca2025 Okazjonalny autor

Event częściowo zrobiony - itemy stoją na polu
    Od paru dni zbieram roślinki, aby szybko ruszyć, nazbierać monety i odebrac itemy z plusem o ile się uda - zobaczymy bo dość sporo ich potrzeba, a święto świateł x2 brzmi interesująco

4. Zochna.

Zochna. Forumowy żółtodziób

Za bardzo na te monety to bym się nie nastawiała bo wypadać będą losowo !!!! czyli na jednej farmie dużo dużo a na drugiej zero :(
    ale powodzenia

5. kudlaty147

kudlaty147 Wszystkowiedząca wyrocznia

na nastepna grote zostalo mi 175 kaw i na dodatkowe wydatki 7 tys najdluzszego zielska
    milej zabawy dla wszystkich graczy

6. 63DniDoKońca2025

wiem, obawiam się tego, ale cóż, lepiej spróbować i mieć szanse, niż nie spróbować:music:

7. kitaliska

kitaliska Czeladnik forum

Ja już od dawna nie otrzymałam ludzika dyniowego, który jest chyba najlepszym prezentem ze skrzynki Picolo. Po dwóch latach dostałam dwa ludziki i znowu dostaję jakieś śmieci, które wyrzucam, bo szkoda zajmować nimi miejsca, a są farmerzy, którzy mają po kilkanaście dyniowych i naprawdę nie wiem jakim cudem. Podobnie zresztą jest z kołem fortuny. straciłam 100 wejściówek i żadnego bonusu na żniwa nie dostałam. A jak są śmieci do wygrania to zawsze się wskazówka na nie ustawi. Gwiazdek mam już w sumie kilkanaście tysięcy i co z nimi robić? Nic za nie nie ma, nawet wejścia ani odsłonięcia pola na wzgórzu słoneczników. Ogólnie bardzo zniechęcająca jest ta farmerama od jakiegoś czasu.

8. 63DniDoKońca2025

Na wszystko przyjdzie czas...
    Co do picolo, nie wydaje mi się że jedynie dyniowy ma sens, jest kilka ciekawych rzeczy min:
    -cylinder iluzjonisty ( 160 fl)
    -drzewko fl
    - zabawa w wodzie ( 15 x skrzynia farta w której do dostania skrzynia ze złotymi zwierzętami)
    coś by się tam znalazło jeszcze, a jeśli chodzi o wejsciówki to mam ciekawy pomysł na używanie ich ( takie małe oszukanie systemu):
    przypuśćmy że chce item z koła, to losuje tylko wtedy kiedy dany item jest na kole, wiem że zmienia się koło max 2 razy dziennie, ale często są bonusy - wtedy będziesz miała pewność że w końcu dostaniesz to co potrzebujesz.
    Co do gwiazdek, to wiem że farmerzy na wysokich levelach mają ich dość, aczkolwiek może wejdą jakieś fajne runy do odblokowania w przyszłosci, ważne żeby patrzeć przyszłościowo:D Lepiej mieć więcej niż żeby Ci brakowało;)

9. Dzidka48

Dzidka48 Czeladnik forum

Proszę o pomoc - nie wiem jak zrobić misję "Przejdź do nowego obszaru usuwając fragmenty w liczbie 10 (Jaskinia borowików)

hiacynta i Aisha1969 lubią to.
  10. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Trzeba usunąć 10 kawałków, czyli 5 par takich samych. Do tego mieć linę, wytrzymałość i odsłonięty kafelek z liną, który po usunięciu 10 kawałków trzeba kliknąć: [​IMG]

11. Magdanna76

Magdanna76 Aktywny autor

Jak przejść do szmaragdowej groty? U mnie ten przycisk jest nieaktywny.

Aisha1969 i hiacynta lubią to.
  12. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Będzie aktywny od godz. 14:00.

13. Magdanna76

Magdanna76 Aktywny autor

Dziękuję za wyjaśnienia. Mam jeszcze jedno pytanie - ile poziomów ma każda z jaskiń? Nigdzie nie widzę takiej informacji.

14. MOD_Ruda

MOD_Ruda Forum Moderator Team Farmerama PL

Nie ma takiej informacji i nie wiadomo ile jest jaskiń.

hiacynta, Aisha1969 oraz bogusiania lubią to.
  15. Pryku

Pryku Weteran forum

Chyba jedyny event ktory mnie nie podchodzi ;x Oczywiscie cos tam skubie, jednak ciagle czegos brakuje, niby o to chodzi aby za latwo nie bylo czasu jeszcze sporo wiec nie ma co panikowac

16. kudlaty147

kudlaty147 Wszystkowiedząca wyrocznia

pnacze zdobyte zostalo 77 mocnej kawy mozna na jutro szykowac towar na misje
    pozdrawiam walczacych i leniuchujacych

17. twardy81

twardy81 Wielki mistrz forum

18. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

Koniec

19. SiljeArgrimsdotter

SiljeArgrimsdotter Stały bywalec

udało się zdobyć pierwsze pnącze i nagrody, teraz kolej na drugą jaskinię

20. MOD_Ruda

MOD_Ruda Forum Moderator Team Farmerama PL

Pnącze II moje, to chyba koniec tego przydługiego eventa, monety zębate leciały jak krew z nosa :( :(