Jako wampira

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Azile, 26 października 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Azile

Azile Komandor forum

Mam takie pytanie odnośnie jajka:
    "W poradniku pisze:
    Jajo będzie można ustawić w Ogrodzie ozdobnym, Nawiedzonym domu lub Wyspie skarbów.
    Item zajmuje 1 małe pole (1*1), a jego czas inkubacji wynosi 64 godziny
    (można przyspieszyć za FL - maksymalnie 39 FL w początkowej fazie inkubacji).

Po upływie czasu inkubacji otrzymamy 500 PD i jajo zmieni się w Jaskinię wampira albinosa.

Jaskinia co 12 godzin daje 1000 PD/TPD oraz bonus +20% PD/TPD przez 20 minut."

Skoro jako będzie można ustawić zarówno w ogrodzie ozdobnym jak i na polach pełni czego dotyczy bonus doświadczenia? Np czy jeśli postawię je w ogrodzie czy będzie dział na ozdoby czy też na roślinki z pełni, czy na same roślinki, i czy będzie dział na wyspę i farmę bo tu są chyba punkty z farmy i wyspy też wymienione?
    A nie pomieszałam, na polach nie, to w takim razie działa tylko na ozdoby? W Tym ogrodzie co stoi?

2. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

Witaj

W pierwszym poście Poradnika mamy taką informację:

• Bonusy procentowe działają na całą farmę, a nie na łąkę, na której stoją. Zwiększają PD i TPD z uzyskiwanych zbiorów.
      UWAGA, gdy jajko ustawimy na Bahamaramie to punkty jednorazowe jak i te za wyklucie zostaną dopisane do Wyspy.
    Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

3. Azile

Azile Komandor forum

Poczekaj bo ja nie ogar jakaś dzisiaj :p, to z tego co napisałaś bez względu na to w którym postawię ogrodzie ozdobnym jajko, to będę dostawać 20 procent do zbiorów z pól na wyspie farmie i pełni, a z itemów nie z ogrodu nie? (coś jak np jajo wrony?)

4. MOD_Zła

Z itemów i z ogrodów również będziesz dostawać 20% PD/TPD.
    Jajo wrony również daje bonus procentowy PD i TPD z itemów.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

Azile lubi to.
  5. draculik34

draculik34 Chodząca legenda forum

Z itemów też. Chodzi o to, że jak postawisz go na wyspie to te 1000 pd/tpd dopisze Ci do wyspy. Ja tak to rozumiem .

Azile lubi to.
  6. Azile

Azile Komandor forum

No tak ja też to tak rozumiem, mi chodzi potem o ten bonus co będzie z jaskini te 20 procent bo zauważ że wrona czy smok dają tylko doświadczenie z pól, a np nocny koszmar(czy jak on tam) z itemów, dlatego się dopytuje...a ten może stać tylko w ogrodzie ozdobnym...dziwnie tak...

7. MOD_Zła

draculik34 - dziękuję za pomoc.
    Azile - Dlaczego twierdzisz, że wrona i smok dają bonus doświadczenia tylko z pól? W załączonym fragmencie z Poradnika wyraźnie jest napisane, że bonusy procentowe działają na całą farmę.

Jeśli chodzi o Twierdzę nocnej mary, to również działa na cała farmę. Ograniczenie dotyczy tylko miejsca, gdzie możesz ją postawić.

Czy już wszystko jasne?

Azile i agniecha$ lubią to.
  8. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

Coś kręcisz xD
    Bonus procentowy Wroniego i Smoczego jaja, jak i Nocnej mary też działa na wszystko nie tylko na pola
    gdzieś Ty to wytrzasnęła ;)
    Jajo wiewiórki latającej i Chatka wiedźmy daje bonus procentowy z eventówki lub roślin z akcji specjalnych

Azile lubi to.
  9. Azile

Azile Komandor forum

No nie już nie mam, ja zawsze byłam pewna że na ogród ozdobny nie działają xD:cry: To rzeczywiście namieszałam, dziękuję ślicznie wszystkim za pomoc:* Można zamknąć :)

10. MOD_Zła

agniecha$ - dziękuję za pomoc.

Proszę bardzo.
    Skoro wszystko jasne, to zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.