Jak zmienic adres e-mail

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika FarmaBeatki37, 30 kwietnia 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. FarmaBeatki37

FarmaBeatki37 Książę forum

Chciałam skorzystać z pomocy technicznej, ale do tego potrzebny jest adres e-mail, z którego korzystałam jak pierwszy raz logowałam się do Farmeramy. Problem w tym, ze nie pamiętam hasła do tamtego konta, a wszelkie próby odzyskania go spełzły na niczym. Napisałam wiec obecny adres e-mail, z którego de facto zawsze korzystałam pisząc do pomocy technicznej i nigdy nie było problemu. Ale dzisiaj odpisali mi ze musze podać adres e-mail przypisany do gry. Czy można zmienić ten adres i jak żeby ewentualne odpowiedzi przychodziły na aktualny adres mailowy?

2. BA_Salsa

BA_Salsa Guest

W takich sytuacjach najlepiej kontaktować się z PT. Na forum niewiele możemy pomóc. Oczywiście, możesz zmienić adres mailowy, ale musisz mieć też dostęp do starego adresu mailowego.

3. _Jedynka

_Jedynka Czeladnik forum

tez niedawno miałam ten problem i pisałam na forum. nic nie załatwiłam bo straciłam cierpliwość po trzecim mailu do PT. Jestem ciekawa czy udało ci się coś z tym zrobić. pozdrawiam

4. _Margaret_

_Margaret_ Czeladnik forum

adres e-mail można zmienić samemu, jak masz otwarte okno Farmy to u góry obok okienka do wylogowania jest takie z dwoma kółkami zębatymi, trzeba w nie kliknąć, a potem kliknąć z kolei na okienko z herbem i kluczem, pokaże się taka żółta strona na której w zielonym okienku u góry po lewej stronie jest Hasło a pod tym jest E-mali, należy właśnie na ten E-mail kliknąć i tam zmienić adres i postępować zgodnie z poleceniami.
    Pozdrawiam mam nadzieję, że to o to chodziło.

5. FarmaBeatki37

Odpisałam im z nowego adresu, ze nie ma szans żebym skorzystała ze starego adresu mailowego, bo nie pamiętam hasła i poprosiłam żeby wysłali odpowiedz na ten (niby) nowy. Niby nowy, bo zawsze mi na niego odpisywali, tylko dzisiaj mieli jakieś ale. Podałam go i podałam tez ID z gry. I jakimś cudem odpisali. Podobno nawet na obydwa adresy.
    Zrobię tak jak radzisz i zobaczymy co będzie następnym razem. Ps. Nic z tego nie będzie, bo jak zaczęłam to zmieniać, to napisali, ze wysłali mi link aktywacyjny na stary adres e-mail w który mam kliknąć. A ja nie kliknę w niego, bo nie mogę wejść na konto, bo nie pamiętam hasła. No i błędne koło.

6. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

_Margaret_,dziękuję za pomoc.

FarmaBeatki37, jak zmienić adres e-mail dowiesz się z tego poradnika : >>>KLIK<<<

Jeśli nie masz dostępu do starego adresu,to pozostaje możliwość zmiany adresu wyłącznie poprzez Pomoc Techniczną.Kontynuuj proszę rozpoczętą z PT korespondencję korzystając z opcji "Odpowiedz" w ostatniej odpowiedzi z PT i zastosuj się proszę do podanych wskazówek.

Czy tutaj masz jeszcze jakieś pytanie?

7. FarmaBeatki37

Powiem szczerze ze wcale to nie jest dla mnie pomocne. Jak mam zalogować się na konto, którego dotyczy zmiana, skoro nie pamiętam hasła do tego konta? Cytuje: I. Proszę zalogować się na konto, którego dotyczy zmiana i napisać do nas za pomocą formularza kontaktowego. I właśnie cały w tym problem. Błędne koło !!!

Ostatnie edytowanie: 2 maja 2015
  8. Sylwiunia

Sylwiunia Mieszkaniec forum

Spróbuj zmienić hasło w starym emailu.

9. SMOD_Atena

Sylwiunia,dziękuję za pomoc.

FarmaBeatki37, jeśli chcesz odzyskać zapomniane czy zmienić hasło do konta, czy też zmienić adres email musisz mieć dostęp do starego e-maila, na który przesyłany jest link potwierdzający.Jeśli nie masz dostępu do starego adresu e-mail i chcesz aby do konta został przypisany nowy adres,to musisz zastosować się do wskazówek z PT i spełnić wszystkie warunki,które znajdziesz również tutaj : >>>KLIK<<< Tylko i wyłącznie po weryfikacji przesłanych do PT wymaganych informacji będzie możliwa zmiana adresu e-mail.Innego sposobu nie ma.
    Czy tutaj masz jeszcze jakieś pytanie?

10. FarmaBeatki37

Już tak zrobiłam. Za pierwszym razem się nie udało. Wyszedł komunikat ze to jest niewłaściwe konto. Mam użyć konta które jest połączone z gra. Czyli, to do którego nie znam hasła. Za drugim razem, jednak się udało, ale na ten nowy mail, przyszła wiadomość, ze nie udziela mi odpowiedzi, ze względu na dobro graczy, itd., itp., i mam użyć konta połączonego z gra. Wiec wytłumaczyłam o co chodzi, napisałam tez numer ID i dopiero udzieli mi odpowiedzi na ten nowy adres. Na stary podobno tez. I wszystko byłoby ok. gdyby nie czas. Straciłam sporo czasu na te tłumaczenia. I jak tak mam robic za każdym razem, to wolalam zmienić adres e-mail. Ale niestety się nie da :(

11. SMOD_Atena

FarmaBeatki37,na forum niestety takiej sprawy tym bardziej nie rozwiążemy.Jeśli prowadziłaś korespondencję z PT,kontynuuj ją proszę korzystając z opcji "Odpowiedz" w odpowiedzi na zgłoszenie.

Czy tutaj chciałabyś jeszcze o coś zapytać?

12. FarmaBeatki37

To co chciałam uzyskać od PT, to uzyskałam, ale adresu email nie udało mi się zmienić. Nikt tez na forum nie wie jak to zrobić, bo tego po prostu chyba nie da się zrobić, jeśli się nie pamięta hasła do konta. Jeślibym znała hasło do konta, to bym go nie zmieniała. A takiej opcji jak moja chyba nikt nie przewidział, ze chce zmienić email bo do starego konta nie znam hasła.
    Dzięki wszystkim za rady:)

13. BA_Salsa

BA_Salsa Guest

Zgadza się. Nie zmienisz adresu mailowego nie mając dostępów do starego adresu. Skoro wszystko się wyjaśniło, to temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.