Jak użyć skrzata?

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika nltog, 5 września 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. nltog

nltog Aktywny autor

Postawiłam, dojrzał, ale nie działa. mam go zburzyć? Przeszukałam forum, ale nie znalazłam odp. na mój problem. Czy on działa bo sto, a rozbicie niszczy go? Czy trzeba rozbić?

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Zapoznaj się proszę z poradnikiem : >>>klik<<<.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie ?

3. nltog

nltog Aktywny autor

Był gotów, usunęłam (w poradniku nie ma wyraźnie powiedziane co robić) i figa. Straciłam skrzata, dzięki za radę :(. napisałam, że szukałam info na forum, ale to mnie nie zadowoliło. Chciałam konkretów, a nie przeczytaj sobie poradnik.

4. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Osobiście mam odblokowanego Alchemika, mam tam 1 poziom i nic tam nie robię, ponieważ uważam że nie jest to opłacalne. Według mnie szkoda składników do produkcji skrzatów. O wiele bardziej opłacalna jest Przetwórnia warzyw, piekarnia lub SPA.

Niestety nie ma innych informacji poza tymi, które są zamieszczone w poradniku :

Aby bonus był naliczany to ogród musimy ustawić na planszy (Farma Główna, Dzika Łąka, Leśna Polana, Bahamarama):

Ogród zajmuje cztery małe pola.

PAMIĘTAJMY:
    - ustawianie ogrodu - zależne jest od poziomu jaki posiadamy w Alchemii. Jeśli mamy I poziom to możemy ustawić po jednym ogrodzie na polach, II poziom po dwa ogrody, III poziom po trzy ogrody itd.,
    - można postawić kilka ogrodów tego samego rodzaju na jednej polanie, a przypisany im bonus procentowy łączy się,
    - ogród daje nam bonus tam gdzie stoi,
    - czas odliczany np. przy atramentowym skrzacie informuje nas, że ogród możemy usunąć dopiero po 30 minutach, tzn. musimy postawić ogród, wtedy dostaniemy bonus 40 pkt. do rozbudowy alchemika, ogród możemy usunąć po 30 min. wcześniej nie jest to możliwe, wyskoczy informacja:

Bonus będzie widoczny w pasku z efektami wspomagającymi:

PAMIĘTAJ, jeżeli masz ustawiony ogród np. na Dzikiej Łące to w pasku będzie widoczny bonus, jeśli przejdziesz np. na Leśną Polanę to bonus nie będzie widoczny - ogród działa tam gdzie stoi.

A skoro nie masz już pytań to życzę miłego dnia i temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.