Jak dziala dozownik?

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika FarmaBeatki37, 28 maja 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. FarmaBeatki37

FarmaBeatki37 Książę forum

Czy on daje 3 groszki z małego pola, tzn. +1 więcej? A co z dużymi polami, nie działa?

2. Halinka1961

Halinka1961 Czeladnik forum

Na duże pole też działa

3. cyfrzak

cyfrzak Wielki mistrz forum

dozownik nie działa na dużych polach, to item stojący na polu 1x1 i daje co 2 godziny 3 sztuki groszku, to nie jest żaden element zwiekszajacy, jak chcesz mieć więcej zjedz cmj lub dzem dyniowy, ale cmj bardziej oplacalny

Ostatnie edytowanie: 28 maja 2016
  4. draculik34

draculik34 Chodząca legenda forum

Dozowniki stawiamy bezpośrednio na łące. Wielkość każdego z nich to jedno małe pole. Dają 3 szt. groszku co 2 godziny.

5. FarmaBeatki37

Ale nie z każdego pola, jak się okazuje! Wiec proszę nie wprowadzać w błąd!

.kOffik. lubi to.
  6. draculik34

Jest to cytat z poradnika i nikogo nie wprowadzam w błąd. Chciałam pomóc ale w takiej sytuacji polecam lekturę poradnika.

Agulka87, .kOffik. oraz zzizzie lubią to.
  7. FarmaBeatki37

Z dużego nie daje więcej groszku, już się o tym przekonałam. Tylko z małego pola. I tak jest napisane w poradniku, nie ma nic na temat dużych pol. Stad moje pytanie dotyczące dużych pol. A twoja odpowiedz nie była związana z dużymi polami :(

8. draculik34

Czytanie ze zrozumieniem poradnika nie boli. Od początku była podana informacja, że dozownik stawiamy tylko i wyłącznie na małym polu. Nie było mowy o żadnym dużym polu.

9. FarmaBeatki37

To ze się stawia na małym polu, świadczy o jego wielkości, a nie jakie profity przynosi.

10. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

draculik34 dziękuję za pomoc.

FarmaBeatki37 dozownika nie stawiamy na małym polu, tylko dozownik ma wielkość małego pola czyli 1x1 i stawiamy go na pustym miejscu tak jak item. Nie zużywamy też żadnego nasiona przy postawieniu dozownika, więc na " czysto " mamy 3 nasiona co 2 godziny. Możemy postawić sobie obok siebie 4 takie dozowniki i będą miały wielkość jednego dużego pola a zbierzemy z nich na "czysto " 12 nasion co 2 h.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

11. FarmaBeatki37

Dzięki Ateno :) Właściwie dopiero teraz wiem o co chodzi :) Myślałam ze dozownik działa jak item, np. John Cytryna. A one nie zwiększają ilości groszku z innych pol. Same z siebie dają 3 sztuki :) Nie mam więcej pytań :)

12. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Bardzo proszę i skoro wszystko jest jasne to miłego dnia życzę i temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.