Jak działa system przyznawania punktów za złożone gratulacje sąsiadowi?

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika magdalena, 11 października 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. magdalena

magdalena Weteran forum

Witam serdecznie.

Mam pytanie jak działa system przyznawania punktów za złożone gratulacje sąsiadowi (sąsiad wbija nowy poziom na farmie).

Ja mam załóżmy 217 poziom, a sąsiad przechodzi na 149 poziom.
    Ile punktów powinnam otrzymać ?
    Jak to liczyć ?

-norbijas- lubi to.
  2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Witam równie serdecznie.

Tytuł wątku zmieniłam na odpowiedni do pytania zgodnie z zasadą tego działu i proszę o odpowiednie tytułowanie otwieranych wątków.

A jeśli chodzi o PD odbierane za awans sąsiada to ich ilość uzależniona jest od naszego poziomu i aktualnego poziomu sąsiada, za awans farmerskiego męża lub żony PD jest podwójne. Jaka jest dokładnie ilość i sposób obliczania dopytam, bo z tego co widzę nie mamy w poradniku takiej informacji. Bardzo proszę o cierpliwość.

3. SMOD_Atena

magdalena dopytywaliśmy już o sposób naliczania PD za awans sąsiada i wszystkie informacje jakie otrzymaliśmy zamieszczone są w poradniku:
    Szczegółowych informacji o algorytmie naliczania PD nie otrzymaliśmy.

Jeśli masz ochotę to zapraszam do współpracy lub pomocy przy analizie tej opcji z MODem_Zgredkiem* w Nieoficjalnym poradniku.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

4. magdalena

magdalena Weteran forum

Dziękuję za zainteresowanie tematem.
    Co do tytułowania wątku to myślę, że mój temat był odpowiedni, ale twój temat zgłoszenia mi się też podoba i go akceptuję.
    Postaram się codziennie zadać pytanie, aby poszerzyć swoją skromną wiedzę o farmie.

Podsumowując nie znacie algorytmu przyznawania punktów za złożone gratulacje sąsiadowi.
    Słabo to wygląda.

Proszę zamknąć zgłoszenie jeśli nie znacie odpowiedzi.
    Jutro do was znowu napisze.
    Pozdrawiam Magda.

5. SMOD_Atena

Bardzo proszę, również pozdrawiam i temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.