Opinie INFO: Pomysły na nowe runy

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Czerwona, 5 lutego 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. MOD_Cookie*

MOD_Cookie* Guest

beznazwyab Twój post usunęłam, ponieważ nie zawierał propozycji runy. Trzymajmy się tego, aby zachować porządek :)
    Rozumiem, że młodsi stażem Gracze mogliby mieć problem ze zdobyciem niektórych zaproponowanych run, jednak są to tylko propozycje. Jeśli niektóre z nich zostaną wprowadzone, finalnie wartości gwiazdek mogą być inne :)
    Możesz także zamieścić tu swój pomysł, który według Ciebie będzie bardziej odpowiedni.
    Pozdrawiam i życzę miłego dnia :)

2. Ernst69

Ernst69 Młodszy ekspert

Ja bym proponował 3 nowe runy:

1. Runa "Drzew specjalnych" - 3 stopnie, można odblokować w dowolnej kolejności
    - drzewko magiczne za 100 gwiazdek
    - drzewko florenowe za 250 gwiazdek
    - Złoty bananowiec (drzewko dające 1 złotego banana co 24h) 500 gwiazdek

2. Runa "Ulepszony Tajemniczy Stajenny" - trzy stopnie odblokowywane kolejno, dające procentowe szanse na dodatkową zagrode tak jak to jest np. przy chodowli w oazach czyli z jednego tajemniczego stajennego dostajemy 1 zagrode + szanse na bonusową drugą zagrode
    - 25% szansy za 250 gwiazdek
    - 50% szansy za 500 gwiazdek
    - 75% szansy za 1000 gwiazdek

3.Runa "Ulepszona Tajemnicza Sadzonka" - trzy stopnie odblokowywane kolejno, dające procentowe szanse na dodatkowe drzewko tak jak to jest np. przy chodowli w oazach czyli z jednej tajemniczej sadzonki dostajemy 1 drzewko + szanse na bonusowe drugie
    - 25% szansy za 150 gwiazdek
    - 25% szansy za 250 gwiazdek
    - 50% szansy za 500 gwiazdek

3. ania12355

ania12355 Chodząca legenda forum

Runa"Brak newsów"-200 gwiazdek za możliwość wyłączenia

4. gosiek1983

gosiek1983 Czeladnik forum

Ja mam takie propozycje na nowe runy:

1. Powiększenie zbiornika nawozu oraz zbiornika wody
    2. Odkrycie za gwiazdki super paszy, super nawozu oraz nawozu Zosi
    3. Odkrycie za gwiazdki złotych bananów
    4. Odkrycie za gwiazdki florenów
    a także runa na kolorowe zwierzęta
    oraz odkrycie za gwiazdki większej ilości eliksiru, cukru, soli itp

talarek1961 i patrycja9922 lubią to.
  5. BA_Chris

BA_Chris Guest

LILII6482 post usunąłem, ponieważ nic nie wnosił do tematu. :)

6. mase3

mase3 Okazjonalny autor

Popieram pomysły graczy, ale liczby gwiazdek potrzebnych do odblokowania runy- tylko w rozsądnych ilościach. Najlepiej gdy rozpatrzy to BP. Od siebie dodam , że jest konieczne zwiększenie wydajności młyna na farmie. Niestety jest on bardzo mało wydajny , do tego stopnia że produkcja super paszy jest właściwie niemożliwa. Pozdrawiam.

7. wolf031973

wolf031973 Książę forum

Popieram i dodaję mój pomysł: Unieruchomienie balonu w jednym miejscu w mieście (by nie przeszkadzał) - 500 gwiazdek lub nawet więcej. Gwiazdki rzecz nabyta a nieruchomy balon - bezcenny.

8. antylady

antylady Czeladnik forum

Moim zdaniem najbardziej brakuje run do odkrycia graczom zaawansowanym. Polecałabym BP w pierwszej kolejności rozbudowę istniejących run "sprawnościowych". Nie pamiętam już, ile gwiazdek się wpłacało za przyspieszenie młyna, zagród, warsztatów, nawozu, supernawozu, powiększenie obornika i zbiornika, ale z pewnością można łatwo wprowadzić kolejne stopnie za odpowiednio dużą ilość gwiazdek, np. 100 za kolejny stopień a 200 za następny i może nawet 300 czy 400 za kolejne. To dałoby możliwość przyjmowania różnych strategii i powodowało, że gwiazdek wciąż byłoby za mało. To samo może dotyczyć ilości prezentów, wyższego zwierzęcia hodowlanego, czy itemów. Do tego wymiana gwiazdek i złotych bananów w obie strony :) Przelicznik musi być na korzyść złotych bananów, a więc 100 gwiazdek za 1 złoty banan. Moim zdaniem nowe runy powinny być przedmiotem pożądania na długi czas. Zbyt łatwe ich zdobycie spowoduje, że za chwilę znowu zostaniemy z nadmiarem gwiazdek :)

Ostatnie edytowanie: 7 lutego 2015
  9. patrycja9922

patrycja9922 Cesarz forum

Runy ze zwierzakami z najwyższej półki:)

psiakostka i talarek1961 lubią to.
  10. QQRYQ333

QQRYQ333 Hrabia forum

Hej !
    Cookie a co to młodsi gracze ? jakiś przywilej mają mieć ? - nie rozumiem :sleepy:
    Ogólnie to watek jest chyba tylko po to aby gracze pisali tzn. niby sztuczny ruch na FF (coś o tym wiem )
    A teraz propozycja : 20 gwiazdek za 10 SP -runa do wyczerpania gwiazdek (dla nie kumatych - masz 9 gwiazdek nie masz 10 SP)

11. Klapek

Klapek Forumowy żółtodziób

drzewko ze złotymi bananami co 5 dni - za 50 gwiazdek

12. iwonanana

iwonanana Baron forum

To drzewko z ZB, moze byc nawet za 200 gwiazdek.

Anhedrea, malinarp oraz talarek1961 lubią to.
  13. Farmer_woj

Farmer_woj Aktywny autor

Moja propozycja na rozszerzoną runa "Dobry Farmer"

skraca czas wzrostu o 20% roślin kategorii kwiaty 10 gwiazdek
    skraca czas wzrostu o 20% roślin kategorii warzywa 15 gwiazdek
    skraca czas wzrostu o 20% roślin kategorii zboże 20 gwiazdek
    skraca czas wzrostu o 20% roślin kategorii inne 25 gwiazdek
    skraca czas wzrostu o 15% roślin kategorii specjalne 50 gwiazdek

Ostatnie edytowanie: 7 lutego 2015
  14. BZW5

BZW5 Forumowy żółtodziób

albo coś takiego:
    za pewną ilość gwiazdek burzymy niechciane warsztaciki i jednocześniemożna odzyskać niektóre artykuły ogrodnicze
    przykład - likwidacja żółtej zagrody dla strusi i następuje zwrot
    5 x szpadel
    200 x cegła
    200 x dachówka
    5 x emu
    Farba przepada z wiadomych względów ;)

Menasa i renia111979 lubią to.
  15. Krkkudlaty

Krkkudlaty Okazjonalny autor

-skrócenie o 25% każdego pnącza - 80 gwiazdek
    -więcej PD o 25% na każdym pnączy - 80 gw.
    -możliwość odblokowania pnącza za gwiazdki zamiast florenów np. 1fl= 5gw
    -skrócenie o 20% / 40% / 60% ( po 20 % )za 50/100/150 gw. czasu wyrobu paszy w młynie
    - anulowanie lub zmniejszenie opłaty za stoisko do 1% za 100 gw. co zwiększy konkurencje bo ceny wszystkiego bardzo rosną

Moce argumenty przemawiają za wykorzystaniem gwiazdek w tych kierunkach
    na pnączu są przestarzałe pnącza które dają marne PD albo długi czas zbiory ( podałem nie wygórowane % )
    a na młynie coraz więcej paszy i jak to pogodzić a tu jeszcze coś szykują z rafą na młynach

Ostatnie edytowanie: 8 lutego 2015
  16. ropuch102

ropuch102 Forumowy żółtodziób

Proponuje drzewo florenowe ci co maja nie byloby wejsciea na te rune ja mam ale duzo osob nie ma byloby to uczciwe .

mase3 lubi to.
  17. nadniemnem

nadniemnem Forumowy żółtodziób

może 100 gwiazdek za odblokowanie warsztacikoramy, gdzie można by było umieszczać tylko zagrody i warsztaciki

18. GoskaK

GoskaK Ekspert forum

Fajne macie pomysły, popieram w granicach rozsądku ilości gwiazdek.
    ;)A może by tak runa na brak błędów w grze - il. gwiazdek - np. 10 :p
    8)xD Pozdrawiam zimowo i śnieżnie

19. BA_Czerwona

BA_Czerwona Board Administrator Team Farmerama PL

Witam serdecznie niemal z samego rana ;)
    Przyjrzałam się na spokojnie Waszym propozycjom i jest mi bardzo miło, że tak wielu z Was podeszło poważnie do tematu i chce przynajmniej spróbować zrobić coś, żeby ta gra była jeszcze fajniejsza. Tych, którzy potraktowali pytanie jako temat do kpin proszę o zastanowienie się co by było, gdyby głupia Czerwona bezmyślnie przekazała te opinie i Wasze propozycje zostały wprowadzone do gry. Czy do mnie Gracze mieliby pretensje?
    Chcę Was zapewnić, że przełamujemy swoje lenistwo i zawsze staramy się przekazać jak najwięcej Waszych cennych sugestii i wiemy, że ktoś w Centrali na pewno je czyta. Może jestem nadmierną optymistką i za bardzo wierzę w BP, ale myślę, że jeśli pokażemy, że możemy mieć fajne pomysły to przynajmniej część z nich zostanie wdrożonych. Chyba warto spróbować. Pytają nas o opinię coraz częściej, może to tylko chwyt marketingowy, ale biorąc się za coś takiego wiedzą, że coś nam jeszcze muszą dać -z tych naszych opinii muszą wyjść ich działania. Gra musi nam się podobać, bo im bardziej nam się podoba tym więcej aktywnych, stałych czy nowych oraz przede wszystkim inwestujących realne pieniądze graczy.
    Zachęcam więc nieustannie do brania udziału w tych wszystkich ankietach, burzach mózgów, dyskusjach, itp. i potraktowanie ich choć trochę poważnie.

20. malina080870

malina080870 Zaawansowany

@Czerwona, pieknie sie Ciebie czyta, ale.........jest jedno .......ale....-.-
    piszesz o powaznym traktowaniu, rozwijajac w taki sam sposob moj post to, prosze moze przekazesz BP, ze wlasnie gracze chca byc powazni traktowani, to chyba powinno dzialac w dwie strony...., a wiesz sama jak jest..., czytajac wypowiedzi centrali...,
    moze tez BP pokaze "w Koncu" , tym placacym i tym nie placacy...., ze wdrozy prosby graczy.............)a przede wszystkim odpowie na nieodpowiedziane 1001 pytan....!

tera zmykam.......a pro po
    Inwestujacych... nadmienilas to w swoim poscie.... wiec napisze tez, ze warto naprawde zastanowic sie na tym graczami,
    przestaja inwestowac.....czemu...wiesz chyba sama.

a runa jak najbardziej powaznie potraktowana :

Runa VIP: wstep do TGC za solidna prace farmerska: Z dostepem do wszystkich wczesniejszych recept..Runa naprawde za staranna wytrwala prace na farmie, dla kazdego Farmera tego bez i tego z portfelem.

Pozdrawiam

Ostatnie edytowanie: 8 lutego 2015
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.