INFO: Nowe zwierze hodowlane - osły

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Musa, 15 października 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. .Farmeria.

.Farmeria. Półbóstwo forum

Dobre wyniki w mixach, w zależności od ustawienia oaz na farmie, ja zauważyłem bardzo dawno temu, odkryłem to przypadkowo, kiedyś stawiałem 16 oaz na głównym polu, i wszędzie wsadzałem taki sam układ, czy zwykłe zwierzaki czy misy, i po całym dniu klonowania, stwierdziłem że w połowie ozaz są fajne przeskoki ze zwykłych zwierzaków, i w tych samych oazach dobrze wychodzą mixy.

A w drugiej połowie totalna porażka co bym nie robił, zresztą to samo jest na Bahamie, ostatnio mixuje tylko na 4 oazach, więc specjalnie miejsca nie szukam.

Od jakiegoś pół roku, zauważyłem też, że mixy wychodzą dobrze do pewnej wysokości zwierzaka wkładanego do oaz, wysokość ta to zwierzaki z drzewa, dzisiaj z 4 gongów miałem 2 Pięknouche i jednego Ognistego, a przy tym samym układzie 2 razy po 4 oazy z 8 Ognistymi, i wszytkie poszły w diabły.

2. Agafarm71

Agafarm71 Okazjonalny autor

a u mnie złomu w dalszym ciągu jak na lekarstwo i garnków u mnie nie ma :(.... ciekawe, kiedy mi tym złomem sypnie :)

3. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

nie zgodze sie z Twoja teza...nie raz mam ustawione wielokrotnosc 4 oaz czyli 8..12..16 itd wkladam do 4 oaz te same rodzaje zwierzakow np 4 oazy podstawowe..4 z 1 pokolenia..4 z 2 pokolenia
    przy zbiorze kombajnem wyniki sa pomieszane mam np w jednej czworce efekt klonowania 2 oaz z podstawowymi +po jednej z 1 i 2 pokolenia.wiec na jakiej podstawie mam stwierdzic ktora z oaz jest ta dobra a ktora jest ta zla?

4. .Farmeria.

Ja oczywiście pisałem o ręcznym ściąganiu klonów, nigdy nie zbierałem kombajnem, zawsze zdejmowałem i zdejmuje do tej pory po 4 sztuki, więc bez problemu widzę co wychodzi z której oazy :)

5. -norbijas-

przy zbiorze recznym tez nie masz tej pewnosci bo nie wiesz czy nie ma przesuniec w zbiorach.przeciez wyniki powinny byc rownolegle do kolejnosci wkladania a tak nie jest ,a sposob zbioru nie ma tutaj znaczenia

6. ewka900422

ewka900422 Młodszy ekspert

osiołki nie były chętne bb nudne

7. .Farmeria.

Sposób zbioru ma znaczenie, bo jak ktoś chce dokładnie przebadać teren, może zdejmować pojedyńczo, jak zdejmuje z 4 oaz to licze że kolejnosc jest pokazana, wedle kolejności zbioru, zresztą można to sprawdzić wkładając inne zwierzaki do każdej z 4 oaz.

Ale pisząc o ważności położenia, odnosiłem się do ściągania 4 razy, po 4 oazy, i przy tych samych wsadach, przez cały dzień klonowania, pierwsza i ostatnie 4 oazy zawsze miały najlesze wyniki, osiem środkowych kiepskie, teraz jak stawiam cztery sztuki, to albo na samej górze po lewej stronie, albo na samym dole po prawej stronie. To samo na Bahamie, jak postawie na górze, albo po środku, to kicha, a na dole po prawej, mixy w miarę wychodzą.

8. -norbijas-

a to wkladanie i zdejmowanie bylo za kazdym razem robione tak samo? czyli powiedzmy z lewej na prawa stone? czy tez zmieniales kolejnosc?

9. .Farmeria.

Zawsze zaczynałem zdejmowanie, przy wodzie na samej górze, tam akurat wchodzi jedna, a dalej po kolei, od prawej po skosie do lewej.

Dzisiaj cały dzień bawiłem się w 4 oazach, na samej górze po lewej przy zbiorniku z wodą, i wyniki były eleganckie, tak jak pisałem najlepszy, to z 4 gongów, dwa Pięknouche i jeden Ognisty.

Ale mixy wychodziły tylko do wysokości wkładania Gonga, dawno już sobie obiecałem że nie będe mixował zwierzaków powyżej tego z drzewa, bo od jakiegoś pół roku, jak bym ich nie ustawił to dostawałem w plecy, no ale tyłek swędzi, to dzisiaj wsadziłem 8 ognistych w dwie oazy, no i oczywiście wszystkie poszły się rypać :) biednemu zawsze wiatr w oczy.

10. elwira17

elwira17 Stary wyjadacz

Dla mnie BB udane. Wcześniej miksy szły mi w plecy, przeważnie traciłam a tym razem jakoś do przodu. Nie zwracałam uwagi na wkładanie i wykładanie, a czytam teraz, że to też ma znaczenie :) No ale cóż, człowiek uczy się całe życie xD

11. Mateusz

Mateusz Ambasador forum

Chris zaszalałeś ;)

12. -norbijas-

sprobuj wiec przy nastepnym BB zmienic kolejnosc a zobaczysz ze Twoje zlote miejsca ulegna zmianie:)

13. aniusia64

aniusia64 Wyjątkowy talent

Łooo matko ,zajrznęłam przed snem,chyba nie zasne...takie wyliczanki...jej,ja blondynka sie pogubiłam....
    Se robię po swojemu..
    Gratki dla wszystkich mixerów i klonowiczów!Fajnie pooglądać takie obrazki!
    Hi,hi,wkładanie....itd.miejsca,ułożenia....dobrej nocki wszystkim farmerom!!

0olimpia0, ankagdw oraz elwira17 lubią to.
  14. .Farmeria.

Być może, póki co to pierwsze tak udane od dawna BB, dwie zagrody Różowe Osiołki stoją na polu, a cztery Złote Osiołki, czekają na złom w stodole :) chcą produkować garnki ale mie mają z czego, brak złomu :)

15. aniusia64

aniusia64 Wyjątkowy talent

A tak mi wyszło na dobranoc,po mojemu...

16. rudyrydz98

rudyrydz98 Forumowy żółtodziób

Póki co,z takimi wynikami-jesteś Miszczu-po takich wtopach,jak sam piszesz,skąd te złote osioły?Napisz koniecznie!

17. .Farmeria.

Witam z Rana

Po staracie tylu Ognistych, do tej pory mnie serce boli :)

Złote Osiołki z Pięknouchych :) Miszczu przemixował cztery furmanki Gongów, zdobył kupe Ognistych i Pięknouchych, część Ognistych poszła w diabły, a z pozostałych, zwykłe klonowanie na Pięknouche.

No wiem że na cztery furmanki Gongów, wydałem osiem furmanek SG, ale zabawa była przednia, sakiewka teraz pusta, ale zaraz się ją napełni :)

Dorota1020, moni15382 oraz gosiagosia60 lubią to.
  18. dziunia49

dziunia49 Stary wyjadacz

podsumuwujac to bb stwierdzam ze takiego zlego jeszcze nie mialam 102 proby i zadnego przeskoku kilka razy zaryzykowalam mixy i wszystkie byly cofki do dzikiego osla. pare mln sg wydalam na targu zakup zwierzaczkow. sp poszla w sina dal. misja nie zrobiona i juz ani zlotowki nie wydam na ta gre

19. rudyrydz98

rudyrydz98 Forumowy żółtodziób

No to jednak prawda,jesteś,Miszczu,gratki tych furmanek i zdrowego,zajefajnego podejścia do gry!!!

20. HULK*67*

HULK*67* Zaawansowany

Witam,u mnie dziś to bardzo marnie z tym klonowaniem.Wczoraj było dużo lepiej.Mam jeszcze pytanie,czy kotlarnia w 6 zadaniu jest z podstawą? czy tylko sama nakładka pomarańczowa?

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.