imprezowe koło fortuny

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika pancio471, 9 marca 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. pancio471

pancio471 Okazjonalny autor

Od momentu ukazania się mini eventu "specjalna okazja na farmerskim kole fortuny" gdzie miały być umieszczone drzewa specjalne (koło imprezowe), pomimo tego,ze czekałem na zmianę nagród (dwa razy po 8 godzin), do tej pory na liście ewentualnych wygranych nie ma ani jednego drzewka. Nie sądzę aby to był błąd w grze. Dlaczego tak się dzieje skoro pojawił się mini event równoległy do wyprzedaży wejściówek imprezowych? Gdzie są te drzewa specjalne na kole? Nawet zwykłych nie ma.

-katie1234- lubi to.
  2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Drzewka pojawiają się losowo jako Jackpot czyli nagroda główna na kole w trybie imprezowym. Nie ma określonej liczby kręceń, nagrody główne zmieniają się co 8 godzin, ale nie jest powiedziane że za każdym razem pojawi się któreś z nowych drzewek. U mnie nowe drzewko pojawiło się po 5-tym kręceniu, jednak i tak nie udało mi się drzewka trafić. To jest losowość i jak sama nazwa wskazuje koło fortuny, na którym możemy trafić lepsze lub gorsze nagrody.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie ?

3. pancio471

No tak, dla mnie to jest wszystko jasne. Losowo można coś wykręcić na kole lub nie (sama tak napisałaś)....jednak....skoro ten mini event się pojawił, to powinno występować w kole chociażby jedno drzewko specjalne. Przecież, jak wspomniałem, ten mini event idzie w czasie równolegle do mini eventu wyprzedaży wejściówek imprezowych, tak więc moim zdaniem,zachęcając do kupna FL na imprezowe wejściówki,powinna być zapewniona oferta drzewek specjalnych na kole. Należy jeszcze zwrócić uwagę na to,że jest to krótki mini event,a nagrody na kole zmieniają się co 8 godzin (mam na myśli graczy,którzy maja małą ilość wejściówek i chcą skorzystać z takowej szansy). Na swoim przykładzie czekałem 2 po 8 godzin i drzewek nie ma.
    Chodzi mi o zwyczajną zasadę - jest mini event - są i drzewka na kole, a czy uda mi się je trafić to już loteria, to prawda.
    Pisze o tym bo jestem nieco zniesmaczony, a liczyłem,że może się uda "coś złowić" na kole....każdy chyba tego chce.

***kacper*** lubi to.
  4. SMOD_Atena

Co 8 godzin nagrody zmieniają się same jeśli nie zakręcisz kołem, jeśli kręcisz to zmieniają się za każdym kręceniem. Oczywiste jest że im więcej razy zakręcisz czyli im więcej masz wejściówek, tym większe szanse na zdobycie nagród w tym nowych drzewek. Wyprzedaż wejściówek w pakietach ma właśnie służyć temu, aby Gracze mogli kupić w niższej cenie więcej wejściówek i mieć większe szanse na nagrody. Niemniej jednak na trafienie drzewek czy bonusów nie mamy wpływu, nagród na kole jest cała pula i możemy trafić każdą z nich, tak jak napisałeś to jest loteria.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie ?

5. pancio471

Dla mnie to wszystko jest zrozumiałe. Chodziło mi tylko o fakt,że na imprezowym kole fortuny, tak było w moim przypadku, już trzeci raz po upływie 8 godzin nie pojawiły się drzewka na kole. Zapewne piszę również nie tylko w swoim imieniu bowiem zapewne są gracze którzy posiadają małą ilość imprezowych wejściówek i tak jak ja czekają na zmianę nagród po upływie 8 godzin. Wyjaśniliśmy już sobie,że trafienie drzewka na kole jest losowe. Mój temat dotyczył tego dlaczego tych drzewek nie ma na kole po trzech zmianach nagród? Chciałem o to tylko zapytać i zwrócić uwagę,że moim zdaniem w trakcie takiego mini eventu nagrody proponowane powinny znaleźć się w kole. To wszystko. Więcej grzechów nie pamiętam i temat można zamknąć z sugestią z mojej strony by przekazać "wyżej" to co w temacie. Pozdrawiam życząc miłego dnia :)

6. SMOD_Atena

Rozumiem Cię doskonale, dziękuję za sugestię. A skoro nie masz już pytań to temat zamykam i również pozdrawiam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.