Ilość wody

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Merrick, 25 września 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Merrick

Merrick Ekspert forum

mam pytanie czy od ilości wody którą się kupuje jest podatek pytam bo za każdym razem gdy kupuję 100 dostaje zamiast całej kwoty 20% mniej i muszę dokupywać?

2. BA_Musa

BA_Musa Guest

Przy podlewaniu zabiera kilka sztuk wody tak jakby na zapas, czyli podlewasz kilka pól więcej, a w rzeczywistości woda się skończyła. Przy zakupie wody od razu zabiera te kilka sztuk.

3. ZgredzioO

ZgredzioO Wielki mistrz forum

Takich cudów to nie widziałem. Mnie, jak się woda skończy, to się kończy podlewanie. I to zarówno gdy podlewam ręcznie, jak i maszynowo.

4. Bilonge

Bilonge Cesarz forum

Musa za wodę się płaci więc to jest ewidentny błąd.

5. BA_Musa

BA_Musa Guest

Nie wiem czy to błąd czy nie, ale od dawna tak już jest,że zwłaszcza przy podlewaniu ręcznym potrafi na zapas pobrać wodę i przy kupnie 100 sztuk wody, od razu odejmuje tą ilość, a pobiera za 100 jednostek.

6. ZgredzioO

ZgredzioO Wielki mistrz forum

Ja przy podlewaniu ręcznym mam tak, że z rozpędu potrafi zajechać kilka pól dalej, ale zaraz wraca. Nic nie odejmuje od zakupu.

7. eewunia67

eewunia67 Ambasador forum

Mi też czasami się zdarza podlewać ręcznie i z rozpędu podlewać "pustym"zbiornikiem,ale jest tak jak Zgredzio napisał,z pustego nawet Salomon nie naleje:pW takich sytuacjach wyskakuje info "masz za mało towaru" i chcesz czy nie musisz zatankować zbiornik i nie powinno być wody ani jednej sztuki mniej od ilości za jaką się płaci,jeśli jest mniej to jest to błąd -.-

8. yvonnege_

yvonnege_ Baron forum

Dokładnie jest tak jak Ewunia i Zgredzio napisali, jeśli coś więcej Ci odejmuje to ewidentny błąd. Nie ma takiego czegoś, że podlewasz pustym zbiornikiem, a potem to jest odejmowane i to 20% zbiornika.

9. Bilonge

Bilonge Cesarz forum

Jak to? Daję wodę na krechę a później odejmuje jak znów napełnisz? Sprawdziłem to u mnie i jest tak jak piszą Ewunia, yvonnege i Zgredzio.

10. ka_ro

ka_ro Ekspert forum

mam tak samo, nawet jeśli z rozpędu podleję 2 czy 3 pola więcej niż mogę, to za chwile grafika wraca do normy a system monit wysyła o pustym zbiorniku i niczego na krechę nie daje. Uzupełniam niedobór i tyle ile kupuję, tyle mam w zbiorniku. A już przy podlewaniu maszyną to nawet 1 pola nie podleje więcej niż mam wody.
    Musa zdaje się, że też masz błąd?

11. -kangoo-

-kangoo- Baron forum

A ja pamiętam ten problem ze starego forum. I gracze wyjaśniali to tak, jak teraz mówi Musa. A pamiętam doskonale, bo mnie zawsze fascynowało, że są gracze, którzy nie tylko wiedzą ile czego mają w stodole, ale że też właśnie ilość wody sobie potrafią wyliczyć.

12. BA_Chris

BA_Chris Guest

Czy Autor ma jeszcze pytania dotyczące tego tematu? :)

13. gadek

gadek Fanatyk forum

To ja stanę też za płotkiem,bo miałam tak nie raz,że podlałam wodą,której nie ma,a po kupnie kasę zabrało za 100 jednostek,ale odjęło te które "zużyłam" .
    Tak było przy ręcznym podlewaniu,przy automacie nie zauważyłam takich cudów;)
    Czyli w Farmeramie wszystko jest możliwe i nie należy się niczemu dziwić,bo u nas i Salomon z pustego naleje:p

14. herbaciarkaAnia

herbaciarkaAnia Komisarz forum

No właśnie mnie to czasem uda się "na krechę' podlać całe pole a dopiero po pewnym momencie wyskakuje powiadomienie ze nie mam wody i jak ja dokupię to od razu mi odejmuje kilkanaście kropli a im większy mam zbiornik tym więcej podlewam pusta konewką :D ale stosunkowo rzadko się zdarza ostatnio miałam w zeszłym tygodniu takie coś :)

15. BA_Musa

BA_Musa Guest

Autor pomimo obecności nie zgłosił kolejnych pytań- zamykam:)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.