Ikony zbioru cd.

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika christoph29, 16 czerwca 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. christoph29

christoph29 Zaawansowany

Temat szybciutko zamknięto więc otworze nowy... ikona zbioru, czy nawożenia itp. strasznie wędrują. Zawsze zbierałem sobie szybko, bo pokazywały się w tym samym miejscu, a dzisiaj co pole to gdzie indziej i zbiór trwa kilkakrotnie dłużej. Chcecie zmusić nas do zakupu kombajnu? Proszę o nie dawania rady odświeżania strony...

2. adikamila

adikamila Nadzorca forum

U mnie dzisiaj jest dokładnie ten sam problem. Ikony z wodą i nawozem przesuwają się i przy próbie szybszego nawożenia raz wskakuje nawóz a następnym razem okazuje się że dodałam wody. Naprawdę jest to uciążliwe.

bieganskag, ross2 oraz hlnrys lubią to.
  3. starking71

starking71 Czeladnik forum

U mnie to wygląda tak że ikony zbioru na dole zostały przesunięte i zamiast kliknąć i zebrać klika się pomiędzy ikonami i żeby zebrać, trzeba przesunąć kursor do dołu lub do góry.

bieganskag, adikamila oraz ross2 lubią to.
  4. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Miałem zadać to samo pytanie, ale widzę, że zostałem wyprzedzony. U mnie podobnie dotychczas "celownik" schodził do dołu przy drugim rzędzie, teraz zbija na dół już przy trzecim.

[​IMG] [​IMG]
    Skąd ta zmiana ? Zmechanizowani tego nie odczują, ale przy zbiorach ręcznych takie skakanie kursorem jest uciążliwe.

bieganskag, adikamila oraz ross2 lubią to.
  5. LusiaSZ

LusiaSZ Okazjonalny autor

U mnie też jest ten problem. Posypywałam pola nawozem i na polach w dolnej części ekranu zamiast nawozu "celownik" przeskakiwał na wodę ,więc niezamierzenie podlałam wodą. Jest to uciążliwe przy dużych polach , a co będzie przy małych?

6. zagma

zagma Chodząca legenda forum

Tez mam ten problem przy recznych zbiorach. Moze w ten sposob firma chce nas zachecic do kupienia kombajnu?

7. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Nie mamy żadnych informacji na ten temat, spróbuję się czegoś dowiedzieć i jeśli okaże się, że jest jakiś problem to oczywiście zostanie zgłoszony.
    A w międzyczasie zapytam, czy próbowaliście sprawdzić to na różnych przeglądarkach i dzieje się tak na wszystkich?

8. vivanka

vivanka Okazjonalny autor

Na wszystkich przeglądarkach (ff, chrome, opera, ie) jest tak samo uciążliwe. I problem dotyczy każdego pola oraz obu ogrodów ozdobnych - dokładnie 3 rząd od dołu.

bieganskag i hlnrys lubią to.
  9. KudaBunda

KudaBunda Zaawansowany

ten sam problem, dotyczy to dolnej części "planszy", na pewno to nie jest celowe działanie twórców gry, wkradł się jakiś błąd przy okazji uruchamiania skryptu. Musimy poczekać na info, a tym czasem będziemy się wściekać przy zbiorach

bieganskag lubi to.
  10. cyfrzak

cyfrzak Wielki mistrz forum

u mnie jest podobnie, to nawet dotyczy podczas siania roślinki, nie tylko przeskakuje co nie pamięta jaka była roslinka siana, i trzeba ponownie wybierac

Ostatnie edytowanie: 16 czerwca 2016
    bieganskag lubi to.
  11. Krzychu89

Krzychu89 Czeladnik forum

na pewno zrobili SPECJALNIE by wykupić kombajn tam ten uciążliwy problem nie istnieja

bieganskag lubi to.
  12. Merrick

Merrick Moguł forum

u mnie też jest ten problem:(

bieganskag lubi to.
  13. Megan

Megan Komandor forum

Też zgłaszam podobny problem, dziś z rozpędu przez to skakanie kilka razy podlałam SN, potem musiałam to robić powoli, żeby znowu nie było takiej pomyłki.
    Dodam, że sprawdzałam na trzech przeglądarkach i jest tak samo.

hlnrys i bieganskag lubią to.
  14. BA_Czerwona

BA_Czerwona Board Administrator Team Farmerama PL

Posty nie na temat usunęłam. Proszę o założenie nowego tematu.
    Problem z ręcznym wykonywaniem czynności został przekazany do Centrali, czekamy na informacje w tej sprawie.

hlnrys i zagma lubią to.
  15. zyfika

zyfika Okazjonalny autor

U mnie od wczoraj ten sam problem przy ręcznych zbiorach.

16. .vene.

.vene. Młodszy ekspert

Problem podobny występuje przy zbieraniu drzew. Kiedyś jak drzewo nie było gotowe to nie można było zebrać, teraz jest automatycznie ikona podlania zośką.... i oczywiście się "przypadkiem" podlewa.

17. BA_Czerwona

BA_Czerwona Board Administrator Team Farmerama PL

To również zostało zgłoszone.
    Bardzo proszę jedynie o posty, które mogą pomóc w sprecyzowaniu lub rozwiązaniu problemu. Wypowiedzi typu "u mnie też jest problem" do takich nie należą, ponieważ już wiemy, że problem nie jest jednostkowy.

eliza9070 lubi to.
  18. rysio

rysio Półbóstwo forum

Zgloszenie problemu go nie rozwiazuje. Problem istnieje ok 24 h i nadal nie ma informacji o jego rozwiazaniu. Mozna oczekiwac od BP jakis konkretow poza: prosze czekac......, procze czekac......, prosze czekac...... ?

19. MOD_Kirito

MOD_Kirito Guest

Witaj,

Pamiętaj proszę, że gra jest złożonym tworem informatycznym składającym się z wielu linijek kodu źródłowego(zaryzykuje stwierdzenie że z setek albo nawet z tysięcy). Po zgłoszeniu przez nas problemy osoby za to odpowiedzialne(tutaj obstawiam programistów) muszą najpierw odszukać problem w wcześniej wspomnianym kodzie gry, a następnie tak go rozwiązać by nie powodował dalszych błędów. To wszystko siłą rzeczy musi potrwać, czy nam się to podoba czy nie.

W tej chwili najbardziej konkretną informacją jest, że problem został zgłoszony oraz, że musimy się uzbroić w cierpliwość.

20. kulubulu

kulubulu Czeladnik forum

Problem pojawił się razem z menażerią, więc to na 99% wina tej aktualizacji.
    Dodatkowo dymek z menażerii nie chce znikać i zasłania inne dymki przy zbiorach.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.