Ignorowanie użytkownika.

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika hlnrys, 26 sierpnia 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Dzień dobry.

Forum Xenforo w ustawieniach osobistych posiada możliwość obserwowania użytkowników a także ignorowania (nie wyświetla postów, brak powiadomień).
    Nasze forum ma udostępnioną tylko opcje obserwowania (śledzenia).
    Czy mógłby ktoś z BA udostępnić opcję ignorowania użytkownika ?
    (Myślę, że BA ma wystarczający dostęp do ustawień forum)

2. BA_Czerwona

BA_Czerwona Board Administrator Team Farmerama PL

Cześć, niestety, ale nie mamy takich uprawnień, by sterować możliwościami forum.
    Podejrzewam, że w ramach umowy udostępnione zostały pewne funkcje, które uznano za przydatne i atrakcyjne dla Graczy. Nie wiem czy brak opcji ignorowania jest błędem czy wynikiem takich ustaleń i zakupu danych dodatków. Przekażemy w najbliższym czasie sugestię o przydatności takiej opcji, ale nie zrobię tego jednym kliknięciem.

3. hlnrys

Tak się składa, że posiadam oprogramowanie Xenforo i jest to kwestia ustawień.
    Dodałbym do tego udostępnienie użytkownikom komunikatora wewnętrznego (znakomicie zdaje egzamin na forach odwiedzanych przeze mnie).
    Będę wdzięczny za przekazanie sugestii osobom zarządzającym tymi ustawieniami.

Czekam na pozytywny odzew władz.

Dziękuję.

Kasialka, zzizzie oraz chrumcia91 lubią to.
  4. TL_Mouse

TL_Mouse Guest

hlnrys, przy najbliższej nadarzającej się okazji zostanie to przekazane, jednak zaznaczę, że fora wszystkich gier Bigpiont działają w ten sam sposób, więc i te same zmiany/ulepszenia/nowości są wprowadzane na każdym z nich. Proponuję cieszyć się tym, co jest, gdyż forum jest nowe i nie ma chyba co liczyć na wprowadzanie zmian w najbliższym czasie.
    Mogę jeszcze jakoś pomóc?

5. hlnrys

Każda z wersji językowych ma osobną bazę danych i może być modyfikowana niezależnie. De facto są to osobne fora. To, że wyglądają podobnie jest zrozumiałe. Rozumiem, że na udostępnienie funkcji o które pytam musi wyrazić zgodę "góra". Jestem ciekawy odpowiedzi jaką otrzymacie i argumentacji w przypadku odmowy.

Korzystając z okazji mam jeszcze jedno pytanie.

Fora gier w które się bawię posiadają też działy pomysłów, tak jak u nas.
    Na forach tych pomysły, które zostają przedstawione twórcom gry (centrali) zostają oznaczone prefixem ("przesłane", "zgłoszone" lub podobnym).

Byłoby bardzo miło, gdybyście takie prefixy nadali naszym pomysłom przekazanym centrali (zakładam, że takowe są).

Wasi niemieccy koledzy (i nie tylko: Włosi, Hiszpanie, etc) stosują tę praktykę, więc dlaczego by nie stosować jej u nas.

Proszę przykłady:

http://de.bigpoint.com/farmerama/board/index.php?forums/update-und-ideensammlung.224/

http://it.bigpoint.com/farmerama/board/index.php?forums/idee-e-proposte-di-aggiornamento.323/

Do tego jak sądzę, wystarczy dobra wola ekipy.

To by było na tyle.

Ostatnie edytowanie: 27 sierpnia 2016
    TrissMerigold. i dotikampo lubią to.
  6. TL_Mouse

TL_Mouse Guest

hlnrys, jak już pisałam, przy nadarzającej się okazji zostanie to przekazane. Pisząc o forach gier BP miałam na myśli fora polskojęzyczne, bo to te są ujednolicone we wprowadzaniu zmian/nowości.
    Temat pomysłów Graczy - wprowadzone pomysły są zamykane i dodawane do spisu niezależnie, czy nasi Gracze mieli coś wspólnego z tą aktualizacją.
    Przedyskutujemy Twoja propozycję, ale nie obiecuję zmian póki co.

Temat zamykam, bo uważam, za wyjaśniony.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.