Opinie Idealny groszek

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika TL_Mouse, 26 maja 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

Może i tak ale...nie chce mi się-takich itemów mam trochę w pasku,żadna rewelacja :p A siania sporo...Więc postanowione-nie robię tego eventu 8) Życzę wszystkim powodzenia

toDzasta i kybek93 lubią to.
  2. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Cóż, twoja sprawa ;)
    A tak na marginesie - te narzekania "znowu sianie" to mnie zupełnie rozwalają xD
    Kurcze, a co ma być w grze dla siewców sałaty, jak nie sianie właśnie?! o_OxD

Itemy są dobre 8)
    Wiem to od fachowca 8)xD

3. rzabaa9

rzabaa9 Analityk forum

Hehehe :D przyznam się, że ja też zaczynam nie robić nic poza eventami, jakoś coraz mniej kręci mnie ta gra? A może nie mam czasu? Sama nie wiem xD
    Event robię, bo robię, może z przyzwyczajenia :D hehe :p;):D

4. kybek93

kybek93 Chodząca legenda forum

Dzień dobry!
    Ewent zrobię ..... dla towarzystwa ... hihihi
    Pozdrawiam słoneczniexDxDxD
    PS.
    SN-9500
    SNZ 1150
    Skorzystam z porad Estorki na szybkie ukończenie ewentu...

Ostatnie edytowanie: 27 maja 2016
  5. 0olimpia0

0olimpia0 Chodząca legenda forum

Witam
    I żeby nie było, że dziękuję, est-orka ... Ty już wiesz :inlove:

SN mam 6767, gorzej z SNZ ... 331 szt. Plan troszkę zmienię i heja xD

Pozdrawiam :)

6. modliszka1

modliszka1 Forumowy żółtodziób

Witam
    Jak jest event bez wypadajek to ja go nie zrobię:( bo wyjeżdżam i wracam dopiero w niedziele w nocy no trudno nie każdy trzeba zrobić, chociaż trochę szkoda bo pnącze fajne.

kybek93 lubi to.
  7. xBabciaEwa

xBabciaEwa Chodząca legenda forum

Witam :)
    Oreczko :inlove: wielkie dzięki , zrobię ewent według Twojego planu oszczędnościowego .
    Trochę dłużej potrwa , ale u mnie zawsze tak jest .:)
    Najważniejsze , żeby skończyć i tu tym razem nie powinno być problemu .
    Słonecznego dnia życzę .:)

8. frixi77

frixi77 Ambasador forum

Akcja specjalna składać się będzie z 8 zadaniowej misji czasowej w Spółdzielni, .... hmm co to znaczy czasowej ?? czy to ze trwa od dzis do 01.06 czy ze daną misje bedzie trzeba wykonac w okreslonym czasie ??

Peonia lubi to.
  9. florentyna

florentyna Stary wyjadacz

dasz radę :) to są tylko zwykłe rozsiewy, trzeba jedynie rozpisać sobie na poszczególne zasiewy :) ja również jutro wyjeżdżam, a mam zamiar w poniedziałek skończyć :)

10. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Nie poszczególne zadania a cała misja jest czasowa, czyli jak wszystkie eventy do wykonania w określonym czasie. W tym przypadku na wykonanie misji mamy czas od :

Piątek 27.05.2016, godz. 14:00

do:

Środa 01.06.2016, godz. 14:00

Peonia i eliza9070 lubią to.
  11. kevin

kevin Forum Pro

Generalnie jestem za. Tyle że już po 1 zbiorze robię srebrne i złote od 1-4 żeby posiać nowe groszki . (20 szt na dalszy rozsiew zostaje)po 3 zbiorze mam już zrobione srebrne i złote w 5i6 zadaniu generalnie chodzi mi żeby jak najszybciej zdobyć ostatnie nasionka i rozsiać brakujące do diamentowych dorobie juz na małych polach , troche liczenia ale jakoś to ogarnę

12. Muszak

Muszak Zaawansowany

Alo alo Farmerzy! :)

oj dawno mnie tu nie było - nie mówię o pisaniu bo nigdy dużo czynnie się nie udzielałam, ale były okresy, że czytałam całe forum od a do z 8)...
    Event groszkowy - hmmmm mam bardzo mieszane uczucia! ;)
    A gdzie Marchewka - jest groszek - powinna być marchewka xD

Taki wydaje mi się mozolny, nudny ten Event - może odpuszcze!??
    hmmm z drugiej strony już nie raz tak mówiłam, że odpuszcze sobie "ten event", nie warto, to tylko gra...
    a jednak potem gdy tylko była jakakolwiek możliwość ostro Go robiłam xD
    Ale pogoda, która mam nadzieje będzie przepiękna przez cały weekend (takiej Wam i sobie życzę;)
    pozwoli mi zapomnieć o farmie i nie zrobie eventu ;)
    nio dobra pewnie zrobię :oops: ale bez spinki, spokojnie!?....

est-orka te Twoje wyliczenia i taktyka do eventów są rewelacyjne :inlove:

Niestety tak jak Ktoś już napisał też zauważyłam, że ostatnio znacznie mniej można w misjach i w eventach wygrać SN, SP czy Kuponów.
    chyba coraz bardziej chcą zrobić z tego grę płatną!? Hmmm w życiu nie ma (prawie) nic za darmo!...

Ale nie marudzimy - cieszymy się, że jest nowy, inny Event i to Groszkowy :D,
    cieszmy się weekendem, ładną pogodą!

2 godzinki z haczykiem i siejemy!?!! :)

13. irenad

irenad Zaawansowany

witam wszystkich witam Estorke czegos z Twych wyliczen nie rozumie np. zielony gorszek
    10razy 9 = 90 32 razy 8=256 7razy 8=56 dodając to wszystko wyliczyłam ze to jest 312 a u Ciebie 400 możliwe ze ja cos zle zrobiłam a jeśli sprawiłam kłopot to przepraszam

est-orka lubi to.
  14. kevin

kevin Forum Pro

10x9=90
    32x8=256
    7x8 =56

inna sprawa to minimalne zużycie sn ja bym to policzył tak 4x 10 + 7 x3+ 7x27= 250 szt chyba że ktoś zakończy rozsiew na 27 / moim zdaniem to minimum bo osobiście pewnie dam jeszcze na te pierwsze 4 roślinki i ostatnią co nieco

toDzasta i est-orka lubią to.
  15. irenad

irenad Zaawansowany

sorki s

sorki sorki sorki i wielkie przepraszam dla estorki rzeczywiście nie dodolam pierwszego zbioru a Tobie Kewinie dziekuje za podpowiedz miłego weekendu zycze

Twoje posty połączyłam. Jeśli chcesz coś dopisać, to korzystaj proszę z opcji "Edytuj"przy poprzednim swoim poście.
    Proszę zapoznać się z poradnikiem --->KLIK
    Tutaj można poćwiczyć --->Wątek do ćwiczeń

SMOD_Atena.

Ostatnio edytowane przez moderatora: 27 maja 2016
    est-orka lubi to.
  16. est-orka

est-orka Fanatyk forum

Dzień dobry :)
    Ostatnie eventy, gra .... to już nie to samo, co mieliśmy zaczynając naszą przygodę na farmie. Przyszłość ?... dla nas nuda.
    Eventy te, nazwałabym je tylko zadaniami, może i są atrakcyjne dla graczy z poziomami max.90, dla których
    "event" to jedyne "wyzwanie" na farmie..... a może, to my oczekujemy zbyt wiele?
    Dla mnie to zadanie typu "zrób szybko i zapomnij".... bo jako nałogowiec i zbieracz wszystkiego pnącze muszę zgarnąć.
    Ocena Lulka:
    - ilość siania/nagrody 12 T-stajennych + 12 T-sadzonek + 6 kuponów kombajn + rząd)= 7
    - atrakcyjność "mechaniki" = 1
    Generalnie mamy eventy:
    - fajna "mechanika" = kiepskie nagrody
    - kiepski event = fajne nagrody
    W obydwu przypadkach eventy robimy z jednego czy drugiego powodu:)
    Pomijam ocenę innych aspektów.

Kombinacji jest kilka .... ja nie przewiduję siewów na małych polach.
    Każdy znajdzie już po pierwszym rozsiewie najlepszy dla siebie sposób wykonania eventu.

:) Nie ma za co przepraszać ..... nie jestem nieomylna. Zdarzają mi się pomyłki. :)
    Ważne, aby moich rozpisek nikt nie brał jako jedyny, nieomylny i najlepszy sposób wykonania eventu.

Dużo cierpliwości do siania eventowych i mrocznych wszystkim życzę:)
    Miłego popołudnia:)

17. eliza9070

eliza9070 Ambasador forum

A to moja wersja eventu. Optymalizowane pod główną i dziką ze zużyciem 142 SN i 142 SNZ. Godzina eventu to czas od startu. Oczywiście przerw na spanie i inne przyjemności nie uwzględniłem. (Błędy dopuszczalne, konstruktywna [​IMG] krytyka mile widziana).
    EDIT: w slocie też cmj [​IMG]

18. zonaania2122

zonaania2122 Wyjątkowy talent

A event napewno zaczynamy o 14?Bo jakoś godzina rozpoczęcia mi umkneła.

kybek93 lubi to.
  19. toDzasta

toDzasta Komandor forum

tak o 14;)

20. kevin

kevin Forum Pro

Podoba mi sie jak to rozpisałaś jest fajnie czytelnie , nie dla mnie , ja sie łapie tak pomiędzy Orką która od początku do końca na dopalaczach ,a tymi co robia oszczędnie / ta wersja mocno oszczędna

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.