Opinie Idealny groszek

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika TL_Mouse, 26 maja 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. ankagdw

ankagdw Chodząca legenda forum

o_OxD
    szkoda,ze w realu kombajnu za florki nie ma :p
    zrobilam 6 zadanie :sleepy:reszta jak wroce ;)
    szczescie ,ze tylko do uchaxDxD:cry::cry::cry:ja nie z tych co sie boja :p
    a skoro kontynuacja wycieczki sprzed miesiaca to ja uciekam gdzie salata rosnie :pxD:cry: wroce badyl pozbieram i jeszcze nie bedzie koniec :wuerg: jutro rano powinnam zakonczyc walke z groszkiem...dobrze , ze nie mrozonym :wuerg:xD:cry::cry:;) to paaa:music:

2. *ewa*

*ewa* Chodząca legenda forum

zebrałam drzewka eventowe,wszystko do paska:(

3. bari06

bari06 Półbóstwo forum

Witajcie :)Czy może ktoś uprzejmie przypomnieć mi ile na 1 super polu zużywa się roślinek 2 czy 3 ? nie mogę znaleźć tego tematu.
    Robię 5 zadanie , groszki dojrzewają :)

4. zagma

zagma Chodząca legenda forum

5. kotarynka

kotarynka Młodszy ekspert

o matko mylą mi się te wszystkie groszki, oszaleć można !!! :D

6. m.trusia

m.trusia Zaawansowany

Mi się ten event bardzo podoba, taki spokojny jest, można dla odmiany odpocząć od wypadajek, fajnie się rozsadza te groszki, i fajnie, że przez to rozsadzanie potrzeba w sumie mniej roślin eventowych, i bardzo mi się podoba, że można tylko siać na farmie, nie trzeba jednocześnie tylu pól eventowo obsadzać, no i można sobie na Bahamie zwykłe rzeczy sadzić, szkoda tylko, że nie ma gwiazdek w nagrodach, przydałby mi się akurat..

Używam super nawozu tylko do tych pierwszych siewów, więc powoli sobie zbieram kolejne odmiany groszków, nie spieszy mi się 8)

Mam nadzieję, że będzie więcej tego typu eventów :D

7. -gabi313-

-gabi313- Zaawansowany

dlaczego ja nie mam żółtego grochu?

kybek93 lubi to.
  8. m.trusia

m.trusia Zaawansowany

Żółty groszek jest do zdobycia w 7 zadaniu misji eventowej...

...a mały żółty groszek w 6 zadaniu, a duży żółty groszek w 5 zadaniu

zzizzie i xBabciaEwa lubią to.
  9. toDzasta

toDzasta Komandor forum

Bo żółty groszek zdobywa się z zadań jako nagroda (w 5 zadaniu, 6 i 7)
    U mnie 4 zadania skończone, coś rośnie, innych troszkę za dużo wysiałam;)

10. xBabciaEwa

xBabciaEwa Chodząca legenda forum

Uff, rozsiałam żółte groszki na małych polach , jeszcze 1 zasiew i 7 zadanie będzie z głowy .
    Ostatni groszek podgonię sn i gitara . Może za dużo myśleć w tym ewencie nie trzeba , ale liczyć na pewno .
    Teraz ze spokojnym sumieniem mogę zamknąć farmę i udać się na imprezę urodzinową do wnusi paaaaaa.

11. -Maud-

-Maud- Stały bywalec

Wczoraj real trochę pokrzyżował mi plany eventowe, widzę, że niektórzy pokończyli lub zbliżają się do końca, a ja dopiero człapię w kierunku żółtego groszku. Za to doszło mi kolejne doświadczenie farmerskie - polowanie na targu na nawóz, o czym w bajaniach starszych farmerów słyszałam, ale czego sama do tej pory nie doświadczyłam.

kufynka, gosiunia007 oraz xBabciaEwa lubią to.
  12. xBabciaEwa

xBabciaEwa Chodząca legenda forum

u mnie jakiś dowcipniś po 3 szt nawozu wystawił , mają ludzie fantazję .............:D

13. -Maud-

-Maud- Stały bywalec

Na szczęście po 3 szt. polować nie musiałam, ale łapałam wszystko co się pojawiało.

kybek93, toDzasta oraz xBabciaEwa lubią to.
  14. godia17

godia17 Fanatyk forum

Robię 6 zadanie, ale event nie podoba mi się :( Rozsiew, sianie, rozsiew sianie...nuda i do tego pełnia z krótko rosnącymi mrocznymi roślinami. Wchodzę na farmę co chwilę ...zbieram coś tam...po chwili znowu i nie mogę zbiorów zsynchronizować ...nie lubię tego. Dla mnie event wyjątkowo nieciekawy i nie mogę zrozumieć co w nim widzicie:eek:

_MarekW- :) Jeżeli ja kogoś nie lubię...nie mam z sąsiadem poprawnych stosunków:oops: to też wyrzucam :) Wcale to nie oznacza, że wbijam na pal...czy takie tam...po prostu skoro mam wybór ...wybieram milszą osobę.

15. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Nie wiem, jak inni - ja lubię ten event właśnie za te nieduże ilości do siania, za urozmaicenie... no i za to, że nie polega na machinalnym wysiewaniu badyla.
    Pełnię pozwoliłam sobie wyniośle zignorować, misja z nowymi mrocznościami jest boleśnie nieciekawa.
    Może dlatego ten event na farmie aż tak mnie nie uwiera tu i ówdzie ;)

16. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

Marku, ja wiem czy taki fajny ten event, robiłam go wyłącznie dla pnącza.
    Raczej należy do takich, żeby go zrobić i zapomnieć. "Trudność" a zarazem może i "atrakcyjność" polega wyłącznie na pilnowaniu, żeby nie pomylić się w sianiu 11 rodzajów groszku-.-8), bo i po co zużywać niepotrzebnie SN czy SNZ a także tracić swój czas.
    A już temu, kto wymyślił wprowadzenie do eventu zupełnie zbędnych dozowników, należy się specjalna nagroda:D

17. godia17

godia17 Fanatyk forum

Tak...też tak myślę,że gdyby nie pełnia to event przeszedłby bezboleśnie :) Ten event w powiązaniu z pełnią sprawia mi kłopot...kłopot czasowy :)

18. gosiunia007

gosiunia007 Wyjątkowy talent

U mnie był lepszy :D wystawiał po 1 sztuce :p.

elwira17, ross2 oraz toDzasta lubią to.
  19. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

A tak serio: po co wam ta kupa...? o_O
    Mnie by się nie chciało na to polować (i kasy wydawać), zarobek czasowy jest mizerny.
    Sieję (i rozsiewam) bez kupy... i na pewno zdążę zdobyć to, na czym mi zależy.

20. -Maud-

-Maud- Stały bywalec

Mizerny jak mizerny - przy jednym zasiewie to prawie pół godziny, przy dwóch już się robi godzina. W zasadzie zawsze daję nawóz tylko przy rozsadzaniu roślin na początku eventu, ale jak pisałam i tak mam opóźnienie, bo wczoraj wiele nie zrobiłam. No i ta sześciogodzinna roślina wcale dla mnie taka wygodna godzinowo nie jest - bez nawozu musiałabym albo zrezygnować z jednego zasiewu albo czekać na zbiory do północy. A jakoś przesadnie długo nie chciałabym się tym eventem zajmować...

kybek93, ross2 oraz zzizzie lubią to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.