Opinie Idealny groszek

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika TL_Mouse, 26 maja 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. abask

abask Fanatyk forum

Jak tak czytam to widzę, że ja jeszcze w polu jestem ;)
    Zaczęłam rozsiewać groszki z drugiej tury a gdzie koniec? Ni mo :(

2. xBabciaEwa

xBabciaEwa Chodząca legenda forum

Witam :)
    Babcia rozsiała żółty groszek i powolutku idzie do przodu .
    Zostanie do wysiania ostatni groszek , ale spokojnie zdążę .
    Mam dużo czasu , więc spieszyć się nie muszę , ba nie mogę bez dopalaczy , ale u mnie to normalne , więc spokojnie robię swoje.
    Pisałam już , że ewent mi się podoba , hmmm.......... pewnie tak , dla mnie super , a że trzeba trochę liczyć , tego jeszcze nie
    zapomniałam , więc spoko , Miłej soboty życzę i powodzenia .:D

3. Krzychu64

Krzychu64 Nadzorca forum

Witam. Po przespanej nocy, proekologicznych działaniach, dobrałam się do tych pojedynczych ziarenek groszku.
    Nie mam zamiaru obciążać mojej ziemi nadprogramową produkcją, zatem zaczynam własne kombinacje siewne, które mają mi też nie przeszkadzać w korzystaniu z pięknej pogody. Z tego co rano widzę i po przestudiowaniu FAQ, jednak bezproblemowo widzę osiągniecie mojego celu a nawet więcej przy małym nakładzie SN.
    Event w porządku zwłaszcza ,że w głowę warto inwestować. Myślenie nie boli, no może z małymi wyjątkami przy zbiegu pewnych okoliczności ;), a i nogi wtedy prowadzą tam gdzie chcesz, a nie tam gdzie one ....

4. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Ja dozowniki zignorowałam - szkoda mi było czasu na sianie roślin na diamentowe zadania, gdzie tak naprawdę były tylko te dozowniki.
    Przyspieszyć się tego nie da - czyli mozolne zbieranie ziarenek z tych dozowników musi swoje potrwać.
    Znacznie szybciej idzie rozsiew tych trzech sztuk, które dostaje się w zadaniach srebrnych i złotych... no, ale do tego to jednak trzeba mieć trochę nawozów.

5. kgcygan

kgcygan Hrabia forum

To dozowniki są potrzebne czy nie? Czy nie stawiając dozowników cały event da się zrobić?

ross2, xBabciaEwa oraz kybek93 lubią to.
  6. Krzychu64

Krzychu64 Nadzorca forum

Jasne, że się da, ale nie cały, bo .... bez zadań z dozownikami xD

7. zzizzie

Da się, oczywiście :)
    Dlatego w zadaniach 1-4 zrobiłam tylko srebrne i złote.
    Dostałam po trzy ziarenka każdego rodzaju z następnej półki - i sobie rozsiałam. Więcej SN i SNZ - ale nie tak znowu dużo, nie mam zbyt wiele SNZ chwilowo, więc tylko na pierwszy rozsiew. Za to nie musiałam siać tych pierwszych groszków na diamentowe zadania, więc chyba mniej więcej wyszło na to samo.

EDIT: no właśnie, nie cały ;)
    Krzychu64 dobrze prawi xD

EDIT 2, po namyśle: można jednak zrobić cały nie wystawiając dozowników. I chyba tak bym właśnie robiła, gdyby mi zależało na odfajkowaniu całości (ani trochę mi nie zależy). Dozowniki wprowadzają tylko zamieszanie - ja wolałabym polegać na własnych obliczeniach - nie takich znowu trudnych - a dozowniki siedziałyby sobie w pasku.

8. kgcygan

kgcygan Hrabia forum

Dzięki zzizzie za podpowiedź ;) Już chyba wiem jak robić ten event. Może uda mi się skończyć w całości.

9. zzizzie

Na pewno się uda, czasu sporo, a siania naprawdę niewiele jak na tutejsze eventy ;)
    Tylko pamiętaj o tym, żeby rozsiew następnego etapu zaczynać natychmiast, jak tylko dostaniesz te trzy ziarenka z zadań. Wtedy nie musisz czekać, aż dorosną (bo wszystko rośnie tak samo długo, bardzo to praktyczne).

10. kybek93

kybek93 Chodząca legenda forum

Muszę skorygować plan gry obecnego eventu.
    Zrobiło mi się żal Zośki.
    Tylko 600 szt zostało .
    Nagle oszczędna się stałam xDxDxD

Przechodzę teraz na małe pola i jakoś dobrnę do końca...
    Pozdrawiam słonecznie:)

11. zzizzie

Event jest zośkożerny okropnie, zwłaszcza jak się człowiekowi spieszy ;)
    Ja mam na szczęście i tak za mało Zośki na szaleństwa, więc narzuciłam sobie ostrą dyscyplinę - koszyczka przecież nie kupię (choć zawiera wyjątkowo tani SNZ).

12. azikowo

azikowo Fanatyk forum

fajny event, nie bezmyślne sianie tysiąca badyla, trzeba myśleć i liczyć xD w pewnym sensie event inny od poprzednich (siania mało co zdecydowanie na+) mi się podoba, szkoda,tylko,że jak piszą inni nic ze stodoły nie było potrzebne:) event praktycznie do zrobienia przez wszystkich, bo bez SN i SNZ zrobi się tylko wolniej:) dozowników nie wystawiałam bo łatwiej mi było liczyć potrzebne nasionka, a i dozowniki nie zgrywały mi czasowo:) jednakowy czas wzrostu roślinki bardzo ułatwił zadanie:)
    dozowniki fajne wg mnie dla tych co własnie nawozów za dużo nie mają:)

13. moni15382

moni15382 Nadzorca forum

Początek pochrzaniłam...coś mi się te groszki merdały jeden z drugimxD, jednego nasiałam za dużo..drugiego za mało, ale dotarłam w końcu do żółtych groszków i teraz to już pójdzie gładziutko, trochę SN i SNZ poszło, ale wielkie drzewa szybko nadrobią:)

Ts-ów na razie nie stawiam..bo aż się boję co może z nich wyjść;)

14. kgcygan

kgcygan Hrabia forum

Dzięki za słowa wsparcia;) Przyjdę powiadomić jak mi idzie evencik. Jutro za dużo nie nasieję bo mamy dzień dziecka i zajęty będę, bez możliwości zerknięcia na farmę :oops:

15. xBabciaEwa

xBabciaEwa Chodząca legenda forum

U mnie dozowniki siedzą w pasku , a ewent się robi , więc można bez nich spokojnie zrobić . Groszki, które dostaję z zadań rozsiewam z dopalaczami , potem rozsiewam na małe pola i dzisiaj skończę 7 zadanie i zaczne rozsiew ostatniego groszku .
    Można na spokojnie zrobić oszczędnie ewent , tylko zasiewów i ilości trzeba pilnować , proste jak drut . :)

16. Krzychu64

Krzychu64 Nadzorca forum

Dobrze myślisz. Można cały, nie stawiając dozowników, ale... po co to to wtedy brać ?

17. zzizzie

No jak to po co, żeby zrobić event w całości xD
    Niektórzy tak lubią ;)

18. azikowo

azikowo Fanatyk forum

dlatego nie wszyscy brali :)

19. zagma

zagma Chodząca legenda forum

Dozowniki sa w diamentowych zadaniach, gdzie do zebrania jest np SP czy itemy. Wiec sila rzeczy te ustrojstwa tez wpadna do paska;)

20. kybek93

kybek93 Chodząca legenda forum

Koszyczków nie kupuję .
    Po zakończeniu 8 zadania wystawię wszystkie drzewka z Zośką
    Muszę uzupełnić zapasy jak się wcześniej zaszalało ... hihihi
    Pozdrawiam

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.