Hosting grafik

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika hlnrys, 17 października 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Dlaczego do sygnatury trzeba podać URL, a avatar może być bezpośrednio z kompa ?

Czy BP ma jakieś preferowane hostingi, darmowe czy płatne, czy trzeba zakładać konto ?

W tym poście brakuje chyba podlinkowania:

https://board-pl.farmerama.com/index.php?threads/forum-krok-po-kroku.10551/#post-36852

Chodzi o ten fragment:

Jeśli nasza sygnatura znajduje się na naszym komputerze
    musimy ją umieścić na hostingu. Szczegółowy poradnik jak
    przesłać grafiki na poszczególne serwery znajdziecie
    >>TUTAJ<<.

2. MOD_Dragon

MOD_Dragon Guest

Twoje pytania zgłosiłem moim przełożonym, aby dopytali. Jeśli otrzymamy odpowiedź to poinformujemy.
    Pozdrawiam.

3. hlnrys

W porządku, a co z linkiem w poradniku ? Jak wrzucać grafiki na serwery i które (serwery) ?

4. MOD_Dragon

MOD_Dragon Guest

Faktycznie, nie ma "odsyłacza", dziękujemy.

EDIT:
    Podlinkowane, więc już powinno odsyłać do poradnika.

Ostatnio edytowane przez moderatora: 17 października 2014
  5. hlnrys

6. MOD_Dragon

MOD_Dragon Guest

Dopytam, jeśli uznają, że warto (jest potrzebne), to FAQ zrobi aktualizację.

7. MOD_Zgredek*

MOD_Zgredek* Forum Moderator Team Farmerama PL

Tak jest na wszystkich forach (nie tylko BP). Avatar to zawsze jest obrazek. I jako taki jest przechowywany na serwerze forum. Sygnatura zaś zawsze jest tekstem. Zamieszczony w niej obrazek to tylko interpretacja tekstu (BBCode).

Nie ma żadnych preferencji. Można używać dowolnego hostingu, który udostępnia bezpośredni link do obrazka. Kilka przykładowych jest w poradniku, do którego link już widziałeś.

8. hlnrys

Dziękuję za odpowiedź.

Chciałbym jeszcze zapytać forumowiczów:

Z jakich serwisów korzystacie, jaki możecie polecić ?
    (Tylko darmowe, nie mam zamiaru płacić za możliwość umieszczenia sygnatury na forum)

9. eewunia67

eewunia67 Ambasador forum

Ja wcześniej korzystałam z różnych,ale najbardziej odpowiada mi ten : http://wrzucaj.net/
    Hosting jest darmowy,można wrzucać obrazki z kompa i z adresu i można samemu zmienić rozmiar obrazka,a dla mnie to najważniejsze w hostingu ;)

10. ~czarodziejka

~czarodziejka Cesarz forum

Ewuniu dzięki ci dobra kobieto za podanie tego hostingu, jest podobny do tego jakim kiedyś był www.vpx. pl ale tam bardzo się zmieniło i już mi nie odpowiada.

11. hlnrys

12. BA_Chris

BA_Chris Guest

Dziękuję, wątek zamykam. :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.