hodowla

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Talolina, 11 października 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Talolina

Talolina Młodszy ekspert

Moje pytanie dotyczy hodowli w trakcie trwania Baby Boom... Miałam 4 świnki miniaturki które wstawiłam do oazy miłości z nadzieją że oprócz świnki afrykańskiej wyjdzie mi również świnka skarbonka. Ku mojemu zaskoczeniu wyskoczyła mi sama świnka skarbonka i dwie brązowe. Pytanie brzmi czy nie powinnam jednak w trakcie tego eventu otrzymać mimo wszystko jedną afrykańską i ewentualnie jedną bonusową?

2. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

w klonowaniu jest tak że jak hodujesz 4 zwierzęta jednego rodzaju to teoretyczenie powinno ci wyjść zwierze kolejne, ewentualnie wyzsze o kolejny poziom. podczas BB jest tak samo, ale oprócz tego LOSOWO wychodzi jeszcze jedno zwierze i nie jest tu powiedziane jakie. moze byc z pierwszego poziomu a moze być z ostatniego albo i jeszcze innego. tak wiec odpowiedź brzmi "nie" ;)

toDzasta lubi to.
  3. Talolina

Talolina Młodszy ekspert

No dobrze tylko czytając poradnik do BB w pierwszym zdaniu jest napisane: "W trakcie trwania eventu Baby Boom otrzymasz przy każdej hodowli, poza regularnym dodatkowo bonusowe zwierzątko". W moim rozumowaniu to mimo wszystko powinno wyjść to które jest regularne.

4. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

zakładając że wyjdzie to regularne. czasem jest tak że przeskakuje, o jeden poziom dalej. a wtedy drugie jest całkiem przypadkowe. nie ma żadnej stu procentowej gwarancji jakie zwierzę otrzymasz podczas hodowli, czy to podczas BB czy nie

toDzasta lubi to.
  5. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

chrumcia91 dziękuję za pomoc.

Talolina, bonus podczas Baby boom to dodatkowe, kolorowe bądź też zwykłe zwierzę z hodowli. Kiedy nie ma tego eventu z oaz wychodzą pojedyncze zwierzęta, przy odkrytej runie Baby Boom z 20% prawdopodobieństwem po zakończeniu hodowli otrzymasz 4 zwykłe zwierzaki lub też znajdziesz czasem przypadkowe zwierzę hodowlane. Niemniej jednak gatunek kolorowego zwierzęcia z oazy poza teoretycznym założeniem farmerskiej genetyki jest zawsze losowy. Zgodnie ze wspomnianą genetyką farmerską z 4 świnek miniaturek gwarantowana jest o 1 gatunek wyższa czyli świnia afrykańska z dodatkowym, losowym bonusem podczas Baby Boom. To że Tobie wyskoczyła Skarbonka to według mnie bardzo ładnie, bo żeby ja wyhodować należy włożyć do oazy 4 świnie o 1 gatunek niższe czyli 4 świnie latające.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie ?

toDzasta lubi to.
  6. Talolina

Talolina Młodszy ekspert

Oczywiście cieszę się z tego co otrzymałam. Niemniej jednak uważam że w czasie eventu BB pojawia się błąd. Według poradnika za każde 4 świnki jednakowego poziomu powinnam dostać jedną świnkę o poziom wyższą. Mogłabym ją np. sprzedać a jak wiemy za takie afrykańskie cudo mało bym nie dostała. Albo poradnik jest źle napisany albo jest jakiś błąd. Czy ktoś jest w stanie to sprawdzić?

7. SMOD_Atena

Według mnie w poradniku nie ma błędu, czytamy tam między innymi :

W trakcie trwania eventu Baby boom otrzymasz przy każdej hodowli, poza regularnym dodatkowo bonusowe zwierzątko

Może się zdarzyć, że do swojego wyhodowanego zwierzątka otrzyma się białe zwierzęta (to nie jest błąd).

Nie ma gwarancji, że się "jednojajowe" zwierzaki otrzyma, tzn można np poza wyhodowanym czarnym zwierzęciem otrzymać białe albo bardziej wartościowe zwierze.

Jak widać nigdzie nie ma napisane, że podczas Baby boom oprócz 1 właściwego o poziom wyższego zwierzęcia otrzymasz gwarantowane takie samo drugie zwierzę o poziom wyższe. A więc nie ma czego sprawdzać, ponieważ tak jak wyżej napisałam, tak jak napisała też
    chrumcia91, takie są zasady Baby boom i w poradniku jest wszystko w należytym porządku.

Zapraszam Cię do tego tematu : >>>klik<<<. Tam znajdziesz wypowiedzi doświadczonych Graczy, możesz również tam zapytać na czym polega ten event.

Czy tutaj masz jeszcze jakieś pytanie ?

8. PaulinkaG1904

PaulinkaG1904 Aktywny autor

Ja tam bym na Twoim miejscu się cieszyła ze świnki skarbonki, bo żeby ją zdobyć trzeba dużo zainwestować w hodowle, chyba, że ma się szczęście tak jak w Twoim przypadku.
    A jeżeli chodzi o zarobek to za skarbonkę dostaniesz trzy razy tyle co za afrykańską :)

9. Talolina

Talolina Młodszy ekspert

Chyba moje pytanie nie zostało zrozumiane. Wstawiłam 4 świnki miniaturki więc powinnam dostać gwarantowaną świnkę afrykańską. Nie otrzymałam jej natomiast dostałam świnkę skarbonkę i 2 świnki brązowe. Uważam to mimo wszystko za błąd bo zawsze gdy klonowałam to otrzymywałam gwarantowaną o poziom wyższą i drugą losową( nie zawsze wyższą). Nie skarżę się na efekty hodowli ale zwracam uwagę na to że albo w czasie eventu do gry wkrada się błąd albo jest źle napisany poradnik.

myszulka i wolf031973 lubią to.
  10. PaulinkaG1904

PaulinkaG1904 Aktywny autor

W BB nigdy nie masz nic gwarantowanego. To jest hodowla losowa.:)

11. SMOD_Atena

PaulinkaG1904, dziękuję za komentarz.

Talolina, zrozumiałam Twoje pytanie i zgodziłabym się, że jest błąd gdybyś z 4 świnek miniaturek otrzymała o poziom niższą czyli świnię dziką i np...2 brązowe, ale otrzymałaś o 3 poziomy wyższy gatunek ( dwa pominięte), więc nadal uważam, że żadnego błędu nie ma.Wyżej już wklejałam część z poradnika :

Nie ma gwarancji, że się "jednojajowe" zwierzaki otrzyma, tzn można np poza wyhodowanym czarnym zwierzęciem otrzymać białe albo bardziej wartościowe zwierze.

Przeczytaj proszę na spokojnie jeszcze raz poradnik do Baby boom oraz poradnik o hodowli w oazach : >>klik<<< i przemyśl to proszę.

12. Talolina

Talolina Młodszy ekspert

Przepraszam najmocniej ale źle napisałam... Otrzymałam nie świnkę skarbonkę tylko latającą. Zamotałam się bo od razu sklonowałam owe latające żeby mieć skarbonkę. Otrzymałam 2 brązowe i jedną latającą. Czy w takiej sytuacji jest to zgodne czy jednak moje podejrzenia dotyczące błędu są słuszne?

13. SMOD_Atena

Jeśli włożyłaś do oazy 4 latające świnie to zgodnie z założeniami farmerskiej genetyki gwarantowana jest świnka Skarbonka. Jeśli jednak włożyłaś świnkę latającą, 2 takie świnki czy też 3 a 3,2 czy jedną inną - czyli miks to już takiej gwarancji nie ma i z takiego miks mogłaś otrzymać nawet zwykłe świnie. Czy włożyłaś 4 świnie latające ?

14. Talolina

Talolina Młodszy ekspert

Nie. Włożyłam 4 świnki miniaturki i otrzymałam 2 brązowe i jedną latającą, ale nie otrzymałam afrykańskiej.
    Po prostu źle opisałam problem na samym początku. Mój błąd.

15. SMOD_Atena

Czyli wszystko w porządku, ponieważ świnka latająca jest wyższym gatunkiem od świni afrykańskiej. Jeszcze raz powtórzę za poradnikiem :

i jeszcze to :

Zgodnie z farmerską teorią zwierzęcej genetyki, cztery zwierzęta tego samego koloru dadzą nam jednego zwierzaka następnego gatunku, ale możemy też dostać przy odrobinie szczęścia zwierzaczka o 2 kategorie wyższe od wrzuconych do oazy.

Miałaś więc odrobinę szczęścia i otrzymałaś bardziej wartościowe zwierzę czyli świnkę latającą. Inaczej już tego nie potrafię wytłumaczyć, ale wiem jedno - żadnego błędu w Twojej hodowli nie ma, takie są zasady hodowli. Jeśli sprzedałabyś tę świnkę latającą mogłabyś kupić za tę kwotę co najmniej 3 świnie afrykańskie, więc jakby nie patrzył hodowla przyniosła zyski a nie straty.

16. Talolina

Talolina Młodszy ekspert

Tak ale w trakcie trwania BB jest napisane ze oprócz regularnego zwierzątka powinnam dostać jakieś losowe. Tego "regularnego" nie otrzymałam... Ciężki temat myślę że napisze do PT zapytanie i konkretne sprecyzowanie tego co jest napisane w poradniku. Na chwilę obecną pytań więcej nie mam. Dziękuję serdecznie

17. SMOD_Atena

Zamiast regularnego dostałaś bardziej wartościowe co jest całkowicie prawidłowe podczas BB czy też poza BB. A skoro postanowiłaś napisać do PT to bardzo proszę i w takiej sytuacji tutaj temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.