Opinie Hodowla grzybów

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 9 marca 2021.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

No więc właśnie o to chodzi, dodatkowo przy samych małych zużywa się więcej wody i nawozu a zbiór roślin taki sam jak przy tej mojej kombinacji ;)

2. Anhedrea

Anhedrea Chodząca legenda forum

Aktualnie sieję lukrecję i każdy nadmiar natychmiast w całości oddaję do pierwszego zadania.
    Po odpowiednim czasie dopisuje dodatkowe 5 roślinek. Zawsze coś dodatkowo przybędzie.

W tropikalnym mam drzewa w większości xxl, dzisiaj rano wypadły 92 kropelki.
    A xxl-ki zbieram 2 razy dziennie. Aktualnie kropelek na stanie 341.

3. alekar

alekar Chodząca legenda forum

Nie przeczytałam uważnie i zaczęłam od siania grzyba, następnie kliknełam oddaj i myśląc że to grzyb oddałam lukrecję, co była na rozsiew. Czekając na 5 szt lukrecji, posiałam znowu grzyba i znów popełniłam ten sam błąd.
    Teraz mam posiane 5 szt lukrecji i za 3 godz pierwszy zbiór.
    Tak to jest, jak nie patrzy się w ikonki roślin do oddania.

4. kruszynka63

kruszynka63 Książę forum

Lukrecja na tapecie , wpłacam też do zera bo co 5 godz. dopisze 5 szt ,( zawsze coś do przodu:p) .Las tropikalny z drzewek 20 godz. dziś rano zamieniłam na XXL ( zobaczę jak kropelki wypadną ?:wuerg:?) . Aktualny stan kropelek to 286 :p.

5. hanzos

hanzos Ekspert forum

to o u was porządnie kropelkami sypnęło. u mnie zaledwie 132.(po dwóch zbiorach), chyba coś trzeba pozmieniać na łąkach

6. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Na stanie 212 kropelek:p Nic na razie nie oddaję, bo dopiero wieczorem będę miał wymaganą ilość jabłek i świnek oraz dopiero potem będę mógł postawić świnki truflowe i np. śliwy - nie uśmiecha mi się wydawać SG wtedy, gdy to jest zbędne8):p A zgodnie z zaleceniami poradnika najpierw zapełniam paski boczne a potem główny:D

Ostatnie edytowanie: 11 marca 2021
    hiacynta, magdusia668 oraz PoloMit lubią to.
  7. antonina-farmerska

antonina-farmerska Chodząca legenda forum

Proponuję zakup zwykłych jabłonek na leśną ,jeśli masz więcej SG to kup jabłonki XL i zbieraj dwa razy dziennie, kropelki powinny wylecieć:)

8. hanzos

hanzos Ekspert forum

no to lecę kupować jabłonki, a co sugerujecie postawić na tropikach?

9. antonina-farmerska

Jeśli masz odblokowane to tamarillo(10H) lub słodliwkę(12,30) .zbiór z fiolką i jak masz to statek papug

10. ankagdw

ankagdw Chodząca legenda forum

Z jabłonek to raczej szału nie ma się co spodziewać...;)

11. ania12355

ania12355 Chodząca legenda forum

Nie tak żle z tymi jabłonkami.Szału nie ma , ale lecą przyzwoicie.

12. antonina-farmerska

Aniu nie pisałam o szale kropli ,tylko jak jest młoda farma to nie będzie miał 184 sztuk XXL klonu,poza tym jabłonki są w miarę tanie a leci z nich całkiem znośnie

13. sabiba15

sabiba15 Hrabia forum

Hej, powiedzcie co mogę użyć na szybsze dojrzewanie lukrecji i grzybów? bo na pewno stówy nie wywalę na jakiś pakiet xD

14. Anhedrea

Anhedrea Chodząca legenda forum

Tylko woda i nawóz.

15. sabiba15

sabiba15 Hrabia forum

Okey, no nic :/

16. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

A co za różnica czy jabłonka, czy klon XXL?
    Przecież do wylotek liczy się czas wzrostu, a ten jest w obu przypadkach jednakowy.
    Przegapiłem jakieś zmiany?

17. aleksandra

aleksandra Cesarz forum

chyba tylko taka różnica,że jabłka potrzebne,,a soczek niexD

18. malgos63

malgos63 Stały bywalec

U mnie same drzewa XXL 12 godzinne i ładnie kropelki lecą, zbieram 2 razy dziennie i mam już 419:)

19. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Nie przejmuj się - wystarczy regularnie siać i zbierać:D Event trwa 13 dni a badyli wcale nie potrzeba tak dużo, jak na razie z drzew wylotki też lecą w całkiem spoko ilościach;)

PS. Jabłka dzisiaj po 22 zbieram po raz drugi, ale ponieważ nie mam wielu owocków do mrówek i salamander, to niestety ostatni raz chyba zbieram 12-godzinnexD

20. sabiba15

sabiba15 Hrabia forum

Kurcze niby tak, ale nie zawsze ma sie czas na te regularne zasiewy :D ale może faktycznie nie bedzie tak źle :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.